Nėščios vilnietės kelionė į Jordaniją baigėsi tragiškai: be mamos liko keturmetė mergaitė

I.B. (21 m.) kartu su savo sužadėtiniu iš Vilniaus praėjusią savaitę išvyko į pirmąją bendrą kelionę po užsienį, į Jordaniją. Pora jau laukėsi vaikelio. Netrukus jų artimuosius pasiekė tragiška žinia: netrukus po to, kai pora oro uoste išsinuomojo automobilį ir išvyko dairytis po šalį, jie pakliuvo į autoavariją. Vaikinas žuvo iš karto, mergina atsidūrė ligoninėje.

   Autoavarijoje Jordanijoje žuvusiai Ingridai buvo vos 21 m.<br> Feisbuko nuotr.
   Autoavarijoje Jordanijoje žuvusiai Ingridai buvo vos 21 m.<br> Feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2020, 1:04 PM, atnaujinta Jan 31, 2020, 5:09 PM

I.B. sesuo Julija (pavardė redakcijai žinoma), su kuria susisiekė portalas Lrytas.lt, nelaimės aplinkybių tiksliai nežinojo, nes Jordanijos policija tokių žinių artimiesiems nesuteikė. „Pirmiausia gavome žinią, kad sesė po autoavarijos, įvykusios sausio 28 d., kur jų automobilis susidūrė su kitu, atsidūrė ligoninėje. Jos draugas žuvo iš karto, o ji buvo sužeista. Mums sakė, kad jos būklė stabili, tad labai tikėjomės, kad viskas bus gerai. Vakar vietiniame portale perskaitėme, kad jos būklė kritinė, nors paskambinus į ligoninę, mums vis tiek sakė, kad jos būklė stabili. Bet netrukus sužinojome, kad jai atlikta operacija, kurios metu ji mirė“, – vis graudinosi sesuo.

Artimiesiems net nesuteikta informacijos, ar kartu su I.B. ir jos draugu automobilyje buvo daugiau lietuvių.

I.B. su draugu jau buvo pradėję bendrą gyvenimą, buvo suplanavę vestuves. Kartu augino moters dukrą iš jos ankstesnių santykių ir laukėsi bendro vaikelio, labai tuo džiaugėsi. Vestuvių nesulaukę leidosi į pirmą bendrą kelionę, iš kurios nebegrįžo.

Be mamos liko keturmetė I.B. dukra, dėl kurios globos jos artimieji dar tariasi. Porai išvykus į kelionę, mergaitę prižiūrėjo vaikino tėvai, kurie ją taip pat labai mylėjo.

Be to, kad artimuosius labai prislėgė vos 21 m. sulaukusios I.B. netektis, juos prislėgė ir palaikų pargabenimo iš Jordanijos bei laidojimo išlaidos.

„Draugo tėvai savo išlaidų dalį padengs patys, o mes dengsime savąją, tačiau mama verčiasi sunkiai, man taip pat nelengva, todėl ir ryžomės prašyti gerų žmonių paramos. Ingrida buvo geraširdė, linkusi padėti kitiems, tad gal ir mums geri žmonės padės“, – vylėsi jos sesuo Julija.

Taip ji kalbėjo ketvirtadienio rytą, o ketvirtadienio popietę jau sakė, kad nusprendė paramos neberinkti – kažkaip išsivers savomis jėgomis.

Simboliška, kad I.B. savo feisbuko profilyje buvo užrašiusi: „Memento mori“ (lot. „Atmink, kad mirsi“).

Bendrovės „Paskutinė kelionė“ direktorė Ailona Rybakova sakė: „Tikra tiesa, kad vieno kūno pargabenimas iš Jordanijos kainuoja apie 9 000 Eur. 2106 Eur išlaidų padengs Lietuvos valstybė, tačiau tam dar reikės tvarkytis dokumentus, kompensacijos paprastai tenka laukti apie mėnesį. Nemaža dalis užsienyje mirusių žmonių artimųjų tam, kad galėtų palaikus parsivežti į Lietuvą, skolinasi pinigų, ima kreditus.

Žuvusiųjų laidotuvės vyks po savaitės ar dviejų – palaikai bus grąžinti tik po to, kai Jordanijos policija baigs avarijos aplinkybių tyrimą.“

Užsienio reikalų ministerijos atstovai patvirtino informaciją, kad akredituota Jordanijai Lietuvos Respublikos ambasada Egipte informuota apie dviejų Lietuvos piliečių mirtį Jordanijoje. Apie tai yra informuoti ir mirusiųjų artimieji, ambasada su jais palaiko ryšį.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Paramos mirties atveju įstatymu, artimieji dėl paramos artimųjų palaikams pargabenti ir detalesnės informacijos, susijusios su parama, gali kreiptis į savivaldybės administraciją pagal mirusio asmens buvusią deklaruotą gyvenamąją vietą arba pagal savo deklaruotą gyvenamąją vietą ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo teisės į paramą palaikams parvežti atsiradimo dienos.

Tačiau ruošiantis į kelionę, visų pirma, rekomenduojama įsigyti kelionės draudimą, kuris, priklausomai nuo sutarties sąlygų, gali padengti asmens palaikų pargabenimo išlaidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.