Meilės nesulaukianti 37 m. vilnietė atvėrė širdį, kokių vyrų jai teko sutikti

Violeta (37 m.) – simpatiška liekna blondinė, išsilavinusi, turinti humoro jausmą ir mėgstamą darbą (tiesa, gana kukliai apmokamą), gyvenanti Vilniuje nuosavame nedideliame bute. Namie jai labai trūksta vyro ir vaikų, tačiau tinkamo gyvenimo draugo ji niekaip neranda, nors pastaraisiais metais jo ieško labai aktyviai ir kartais net po kelis vakarus į savaitę eina į pasimatymus.

 Violetai internetinės pažintys seniai nusibodo, bet kaip kitaip rasti vyrą?<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Violetai internetinės pažintys seniai nusibodo, bet kaip kitaip rasti vyrą?<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Violetai internetinės pažintys seniai nusibodo, bet kaip kitaip rasti vyrą?<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Violetai internetinės pažintys seniai nusibodo, bet kaip kitaip rasti vyrą?<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-02-06 21:33, atnaujinta 2020-02-10 12:54

„Kartais apima neviltis dėl to, kad man šitaip nesiseka, nors ir nesuprantu, kodėl. Susidaro įspūdis, kad gerų rimtų vyrų, kuriems per trisdešimt, Lietuvoje nelikę. Jie arba jau turi šeimas, arba ieško tik trumpalaikių nuotykių, arba vartoja daug alkoholio. Na, retkarčiais pasitaiko lyg ir neblogas vyras, bet po pirmo pasimatymo jis man nepaskambina – matyt, aš jam nepatikau“, – pasakojo moteris.

Ji prisipažino iki trisdešimtmečio dėl santuokos galvos nesukusi – kai kurso draugai jau kėlė vestuves, jai atrodė, kad gera būti ir vienai – gyvenimas pats viską sudėlios į vietas. Keletą draugų turėjo, bet santykiai buvo trumpalaikiai ir dėl jų pabaigos mergina labai neišgyveno.

Perkopusi per 30, Violeta susimąstė, kad šeimos ir vaikų jau norėtųsi. Tuo metu ėmė vaikščioti į kavines, klubus ar važinėti į festivalius, jau turėdama tikslą ne tik pabūti su draugėmis bei gerai praleisti laiką, kaip seniau, bet ir norėdama susirasti vaikiną.

Vaikinai karts nuo karto ją užkalbindavo (dažniausiai – ne visai blaivūs), bet tuo viskas ir pasibaigdavo – jokie rimtesni santykiai neužsimezgė.

Tuo metu Violeta buvo nusiteikusi, kad susipažinti reikia gyvai. „Pažintys internetu man atrodė nerimtas variantas – juk to žmogaus nematai ir nežinai, ar jis tau realybėje patiktų, ar ne. Buvau „tradicinių“ pažiūrų ir maniau, kad susipažinti reikia gyvai, ir tada greitai tampa aišku, ar iš tos pažinties kas nors gali išeit, ar ne“, – pasakojo pašnekovė.

Visgi rimtos gyvos pažinties niekaip neužmezganti moteris, artėdama prie 35-erių, ryžosi persikelti ir į internetą, juolab, kad draugės ją įtikinėjo, kad virtualios pažintys šiais laikais – visiška normalu, dauguma žmonių taip ir susipažįsta.

Registruotis pažinčių svetainėje Violeta ruošėsi labai atsakingai, atidžiai atrinko nuotraukas viešinimui ir gerai apgalvojo atsakymus į anketos klausimus. Aktyvavusi anketą, netruko sulaukti daugybės žinučių. Dauguma jų skambėjo „Labas, kaip sekasi?“ arba „Sveika, ką veiki?“, bet vienas kitas vyriškis nepatingėjo parašyti ir kokius tris-keturis sakinius apie tai, kas jis per vienas ir kodėl ji jį sudomino.

Laikas pasimatymams

„Atrašinėjau visiems vyrams, kurie anketose nebuvo nurodę, kad yra vedę, turi vaikų ar ieško trumpalaikių santykių arba susirašinėjimo draugių. Atrodė, kad gerbėjų neatsiginsiu – kelias savaites visą laisvalaikį tik ir leidau prie kompiuterio, analizuodama vyrų anketas ir atrašinėdama žinutes. Nemažai tų vyrukų, vėl man rašydami, iš naujo klausė, kaip sekasi, dar kažką pridurdavo, o susitikti niekaip nepasiūlydavo“, – pasakojo Violeta.

Atsirado ir norinčiųjų susitikti, kurie iš anketų atrodė tikrai tinkami kandidatai į moters ranką ir širdį. Prieš pirmuosius pasimatymus Violeta labai nerimavo, dėl viso pikto tarėsi susitikti tik vietose, kur daug žmonių, ir dėjo į tuos pasimatymus labai daug vilčių.

Viltys nepasiteisino. Vienas vyrukas per valandą pasakė vos kelis sakinius. Kitas buvo kalbus ir linksmas, bet tą patį vakara labai norėjo įsiprašyti pas Violetą į namus. Trečias, primenantis mafijozą iš filmų (nuotraukose to nesimatė), primygtinai siūlė važiuoti į svečius ir pratęsti pažintį pas jį. Dar vienas, lyg ir įdomus ir nieko nesiūlęs (o tai, pasirodo, geras ženklas) pašnekovas žadėjo paskambinti, tą padarė tik po poros savaičių, o po to ir vėl prapuolė.

Dar vienas simpatiškas vyrukas labai jau nuoširdžiai domėjosi Violetos gyvenamąja vieta ir tuo, ar jai nesunku atlikti įvairius vyriškus buities darbus. Netrukus paaiškėjo, jam pačiam buvo sudėtinga susimokėti už būsto nuomą, tad buvo nieko prieš pasiūlyti įvairiapusiškas savo paslaugas merginai, turinčiai būstą sostinėje.

„Labai tais pirmais pasimatymais nusivyliau, bet nusprendžiau nepasiduoti: toliau vaikščioti į susitikimus, juk tikrai turi pasitaikyti normalių vyrų, nusiteikusių rimtiems santykiams. Bet ir toliau viskas klostėsi panašiai – dominavo vyrai, tuojau pasiprašantis pas mane į svečius ar kviečiantys pas save, vienas kitas prasitardavo, kad turi ir draugę ar žmoną, bet ten „nieko gero“, taigi mieliau bendrautų su manimi. Buvo ir pora tokių, kurie kavinėje paprašė sumokėti už jų arbatą ar kavą, nes piniginę netyčia paliko namie... Dar pasitaikydavo vyrų, kurie man atrodydavo visai simpatiški ir įdomūs, bet jie manęs į antrąjį pasimatymą nepakviesdavo“, – pasakojo Violeta.

Jaunas ir neišsilakstęs

Visus netinkamus variantus atmetus, liko ir vienas kitas vyras, kuris ir Violetą į antrą bei trečią pasimatymą pakviesdavo, ir į svečius labai primygtinai nesiprašydavo, ir šiaip atrodydavo neblogai.

„Buvo vienas toks dėstytojas, ir vienas medikas, su kuriais susitikome ne kartą, lyg ir turėjome apie ką kalbėtis, bet trūko ugnelės ar dar kažko, nes gražūs santykiai kaip iš filmų neužsimezgė, ir galiausiai juos nutraukėme“, – atsiduso moteris.

Vieną vyruką, programuotoją, Violeta jautėsi beįsimylinti, tačiau tas jai galiausiai pasakė rimtų santykių neieškantis – būdamas 35-erių, jis jautėsi dar jaunas ir neišsilakstęs. Tą jis pranešė po to, kai tarp jo ir Violetos buvo įvykę tai, ką ji laikė rimtais santykiais.

Beveik rimti santykiai

Vienus, atrodytų, tikrai rimtus, apie metus trukusius santykius moteris galiausiai užmezgė. Tas vyrukas buvo ne iš pažinčių svetainės, o iš Neries paupio, kur jie susipažino, kai Violeta vedžiojo savo sesers šunį, kurį laikinai prižiūrėjo. Pasišnekėjo apie šunis, vėliau dar apie šį bei tą, ir labai natūraliai sutarė pažintį pratęsti.

Santykiai su šiuo vyru buvo gražūs, jis Violetai tikrai patiko, tačiau pusmetį su juo padraugavusi sužinojo, kad jis visiškai neturi noro turėti vaikų: jam visiškai pakako jo šuns.

„Buvo ašarų, santykių aiškinimosi ir ultimatumų, jis sakė, kad gal kada nors savo požiūrį ir pakeis, bet aš puikiai suprantu, kad negaliu dešimt metų laukti, kol jis galbūt sugalvos, kad vaiko visgi norėtų. Puikiai suprantu, kad mano biologinis laikrodis tiksi vis garsiau“, – apmaudžiai pasakojo Violeta.

Prisipažino tuo metu mąsčiusi ir apie galimybę išsvajotą vaiką kažkaip „susiveikti“ ir žiūrėti, ką vyras sakys po to, bet visgi nusprendė, kad taip elgtis nedera net perkopus 35 metų slenkstį.

Pasimatymai tęsiasi

Po išsiskyrimo su šunų mylėtoju Violeta grįžo prie tų pačių internetinių pažinčių (na, ir draugystės metu jų apdairiai nebuvo visiškai apleidusi ir karts nuo karto „interesantams“ atrašydavo, kaip jai sekasi).

Tada ji pradėjo megzti ir pažintis „Tinderio“ programėlėje – viena draugė sakė, kad šiais laikais visi sėkmingai susipažįsta būtent ten, – bet Violetos atveju ir ten viskas klostosi panašiai, kaip susipažįstant internetinėse pažinčių svetainėse.

„Dažnai galvoju, kodėl mano atvejis toks nesėkmingas, ar su manimi kažkas negerai? Atrodo, nesu nei labai išranki, nei bjauri, nei dar kažkokia netikusi, bet vyro rasti kaip nesiseka, taip nesiseka. Kartais graužiuosi, kad vyro ieškotis reikėjo iki 30-ies, nes visi vyresni jau užimti. Bandau įsivaizduoti, kad visą gyvenimą galiu likti viena, bet man tikrai to nesinori. Tikrai noriu turėti gražią šeimą, tad ir vėl jungiuosi prie pažinčių svetainės arba prie „Tinderio“, nors tie visi susirašinėjimai ir vaikščiojimai į pasimatymus, iš kurių nieko doro neišeina, man jau tapo rutina ir seniai pabodo“, – pasakojo moteris.

Nei vyrų, nei santuokų netrūksta

Į keletą klausimų paprašėme atsakyti vienos populiariausių Lietuvoje pažinčių svetainės Draugas.lt projektų plėtros ir marketingo vadovo Aurimo Dapkevičiaus.

– Ar galite pasakyti, kiek porų per jūsų portalą realiai susipažįsta?

– Statistinių duomenų apie tai, kas vyksta po pokalbių mūsų svetainėje, neturime, bet nuolat gauname padėkų iš porų, kurios ne tik nuėjo į pasimatymą, bet ir susituokė.

– Dabar vis populiarėja pažintys per programėles „Tinder“ ir panašias. Kaip tokias programėles palygintumėte su pažinčių svetaine?

- Draugas.lt ir Tinder.lt yra skirtingos platformos su skirtingu funkcionalumu ir skirtingais tikslais, todėl negalima palyginti, kuri geresnė. Manau, didžiausias skirtumas tas, kad „Tinder“ yra greitų pažinčių projektas ir ne paslaptis, kad tai pirmiausia trumpalaikių santykių ieškančių vartotojų programėlė, o Draugas.lt narius galima labiau pažinti dar prieš jiems parašant. Be to, mūsų svetainėje galima parašyti bet kuriam patikusiam nariui (nereikia „match’o“, kaip „tinderyje“), sužavėti jį prasmingomis žinutėmis, parodyti dėmesį pažinčių žaidimuose ir pan. Visi šie būdai padeda pradėti ilgalaikę pažintį.

– Ar tiesa, kad Lietuvoje trūksta vyrų, ypač tokių, kuriems virš 35 metų, ir kurie būtų nevedę ir ieškotų rimtų santykių?

– Nei vyrų, nei moterų virš 35 metų tikrai netrūksta. Vien per paskutinius 3 mėnesius mūsų svetainėje buvo užsiregistravę 45 000 vyrų ir 30 000 moterų virš 35 metų, aktyviai ieškančių pažinčių, o jei imtume pastaruosius metus, šie skaičiai būtų dar didesni.

– Gal galite duoti patarimų žmonėms, kurie internete ieško rimtų santykių ir nori sukurti šeimą?

– Patarimas ieškantiems ilgalaikių santykių internete – visų pirma nenusivilti sulaukus dėmesio iš narių, kurie ieško trumpalaikių santykių, nes tokie nariai yra aktyvesni, neskiria per daug dėmesio paieškoms, kokybiškam bendravimui, jų tikslas tiesiog parašyti kuo daugiau žinučių skirtingiems nariams per dieną ir sulaukti norimo rezultato. Jei tokie trumpalaikiai santykiai nedomina, reikėtų tokius žmones tiesiog ignoruoti.

Kitas dalykas, reikėtų būti aktyvesniems, nebijoti pirmiems parodyti dėmesio, jei patiko kažkoks narys, tai jam ir reikėtų parašyti. Kartais paprastas „labas“ gali būti nuostabios istorijos pradžia. Daugelis narių, ypač moterų, tikisi, jog vyrai parašys pirmi, tačiau laikai ir visuomenė keičiasi, todėl reikia dėti visas pastangas siekiant susipažinti, nepaisant senųjų stereotipų, nes „princas ant balto žirgo“ gali prajoti pro šalį.

Paskutinis dalykas – žmonėms reikėtų įsivardinti savo tikslus, kokių pažinčių tikisi, apmąstyti savo pomėgius, gyvenimo būdą, išsamiai užpildyti anketą, pasirinkti geresnes nuotraukas, galbūt paprašyti, kad kas nors juos nufotografuotų. Labai dažnai vaikinai pervertina savo galimybes, pvz., į anketą įkelia prastos kokybės nuotrauką, apie save pateikia labai skurdžią informaciją, o rašo tik populiariausioms merginoms, kurios gauna labai daug laiškų. Todėl tokie vyrai labai greitai nusivilia negavę atsakymo ir skundžiasi, kad jiems niekas neatrašo.

Susipažinti nori ir milijonierius

Pažinčių tarnybos „Meilės harmonija“ vadovė Vilma Šiaučiūnienė papasakojo, kad į jų tarnybą kreipiasi nemažai žmonių, nusivylusių internetinėmis pažintimis ir teigiančių, kad susirašinėjimui sugaišo daugybę laiko, bet rimtų santykių taip ir neužmezgė. Galbūt kai kurie ieškantieji ten pažinčių pernelyg išrankūs, o kitiems pakanka susirašinėjimo ir rimtos pažintys netraukia.

V.Šiaučiūnienės tvirtinimu, jos įkurta gyvų pažinčių tarnyba, kurią kai kurie laiko „senamadiška“, neretai tokiems nusivylusiems žmonėms padeda. Tiesa, čia paprastai kreipiasi ne visai jauni, o kiek vyresni žmonės – moterys, kurioms per 30 m., ir vyrai, perkopę per 35 m.

„Mūsų tarnyba veikia jau 11 metų. Priimu tik žmones, kurie nusiteikę rimtiems santykiams ir neturi šeimos. Parenku žmones vienas kitam pagal jų poreikius, interesus, Zodiako ženklus, ir juos kviečiu susitikti, man tarpininkaujant. Dažnai po pirmo susitikimo jie nori pažintį pratęsti ir užmezga rimtus santykius“, – pasakojo Vilma.

Šios pašnekovės tikinimu, jų tarnyboje vyrų netrūksta, netgi atvirkščiai: šiek tiek trūksta 34-40 m. moterų. Tarnybos duomenų bazėje yra įvairiausių vyrų, pradedant virėju ir baigiant verslininku-milijonieriumi. Tiesa, moteriai, panorėjusiai susipažinti būtent su pastaruoju, nebūtinai pavyktų – tarnybos įkūrėja pagal savo sistemą tikrintų, ar kandidatė jam tinkama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.