Moterų medžiotojo širdį sužeidė karštakraujė meksikietė Salma Hayek

Kai praėjusių metų spalį vieną įtakingų Holivudo kino prodiuserių Harvey Weinsteiną (67 m.) aktorės Angelina Jolie (44 m.), Gwyneth Paltrow (47 m.) ir Ashley Judd (51 m.) apkaltino seksualiniu priekabiavimu, Salma Hayek (53 m.) tylėjo. Kaip vėliau pati prisipažino – iš bailumo. Tačiau po dviejų mėnesių prisidėjo: „Harvey nelaikė manęs menininke. Jo akyse net nebuvau žmogus – tik mėsos gabalas.“

Retas vyras galėjo atsispirti S.Hayek kerams – prabangos prekių imperijos paveldėtojas F.H.Pinault nebuvo išimtis.<br>„Scanpix” nuotr.
Retas vyras galėjo atsispirti S.Hayek kerams – prabangos prekių imperijos paveldėtojas F.H.Pinault nebuvo išimtis.<br>„Scanpix” nuotr.
 H.Weinsteinas į teismą atvyko su vaikštyne.<br>„Scanpix” nuotr.
 H.Weinsteinas į teismą atvyko su vaikštyne.<br>„Scanpix” nuotr.
 Retas vyras galėjo atsispirti S.Hayek kerams.<br>„Scanpix” nuotr.
 Retas vyras galėjo atsispirti S.Hayek kerams.<br>„Scanpix” nuotr.
Retas vyras galėjo atsispirti S.Hayek kerams – prabangos prekių imperijos paveldėtojas F.H.Pinault nebuvo išimtis.<br>„Scanpix” nuotr.
Retas vyras galėjo atsispirti S.Hayek kerams – prabangos prekių imperijos paveldėtojas F.H.Pinault nebuvo išimtis.<br>„Scanpix” nuotr.
Retas vyras galėjo atsispirti S.Hayek kerams – prabangos prekių imperijos paveldėtojas F.H.Pinault nebuvo išimtis.<br>„Scanpix” nuotr.
Retas vyras galėjo atsispirti S.Hayek kerams – prabangos prekių imperijos paveldėtojas F.H.Pinault nebuvo išimtis.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 17, 2020, 4:03 PM

Salma H.Weinsteiną pavadino monstru, kankinusiu ją daugelį metų. Pirmą kartą jų keliai susikirto praėjusio šimtmečio pabaigoje. Tuomet ji užsikrėtė idėja suvaidinti meksikiečių dailininkę Fridą Kahlo (1907–1954) ir tapti šios juostos prodiusere.

S.Hayek pasirodė, kad S.Weinsteino kino studija „Miramax“ tinkamiausia bendradarbiauti. Kino magnatui patiko idėja ir jis patvirtino S.Hayek atlikti pagrindinį vaidmenį.

Kartą vakare jis pasiūlė S.Hayek kartu išsimaudyti po dušu. Sukrėsta aktorė atsisakė, bet šio troškimo neatsisakęs Harvey prie jos nuolat kibo.

Kino prodiuseris įniršo ir pareiškė, kad F.Kahlo vaidmenį atiduos kitai aktorei. S.Hayek teko kreiptis į teismą – ji apkaltino H.Weinsteiną įsipareigojimų pažeidimu.

H.Weinsteinas buvo priverstas tęsti darbą, bet iškėlė naują sąlygą. Scenarijuje atsirado provokacinė scena, kuri buvo galima dėl F.Kahlo biografijos. Meksikiečių dailininkė žavėjosi tiek vyrais, tiek moterimis.

Filmuojant šį epizodą aktorę ištiko isterija. Kūrybinės grupės nariai, nežinoję apie H.Weinsteino priekabiavimus, negalėjo suprasti, kas vyksta. Juk S.Hayek – profesionalė.

Ir to įtakingajam H.Weinsteinui buvo negana. Jis ilgai neišleido „Fridos“ į kino ekranus, tvirtino, kad filmas silpnas. Bet po ilgos ir aršios kovos juosta apie garsiąją meksikiečių dailininkę prasiveržė į kino teatrus.

Amerikietės Julie Taymor režisuota „Frida“ pelnė du „Oskarus“. S.Hayek tapo pirmąja kino istorijoje meksikiete, gavusia Amerikos kino akademijos nominaciją geriausios aktorės kategorijoje. Net po tokios sėkmės ji nesulaukė nė vieno pasiūlymo iš „Miramax“.

Neaukšta – 157 centimetrų ūgio aktorė pasižymėjo tokia tvirta valia, kokios neturėjo nė viena Holivudo aktorė. Vos tik pradėjusiai savo kelią Amerikos kine Salmai aplinkiniai tvirtino – daugiausia, ko gali tikėtis emigrantė iš Meksikos, – kambarinės vaidmenų.

Bet užsispyrusi S.Hayek tik sugniauždavo kumštelius ir toliau mynė Holivudo studijų slenksčius. Gal pasitikėjimą savimi stiprino jos akinantis grožis?

Nieko panašaus!

Tėvynėje ji buvo laikoma žemaūge negražia mergina. Salmos jaunystės metais Meksikoje populiarus buvo Vakarų Europos moters grožio tipas. Etalonas – aukštaūgės blondinės, Europos kolonizatorių palikuonės.

S.Hayek buvo kilusi iš visiškai kitokios aplinkos. Tėvas – libanietis, sėkmės lydimas verslininkas. Jis net kandidatavo į Koacakoalkoso miesto, kur gyveno šeima, merus.

Motina buvo gavusi operos dainininkės išsilavinimą. Nors ji nekoncertavo, už vyro pinigus atidarė vokalo mokyklą ir ieškojo naujų talentų po visą Meksiką. Daugelis jos globotinių tapo profesionaliais atlikėjais. Salmos močiutė gamino rankų darbo veido kremą.

Šeima gyveno pasiturimai ir Salmą lepino. Visos jos užgaidos buvo tenkinamos. Kartą tėvai jai padovanojo dvi beždžionėles ir su jomis guvioji mergaitė išdarinėjo kas tik jai šaudavo į galvą. Salma nebijojo gyvūnų – ji apskritai mažai ko bijojo.

Turtingos įpėdinės ateitis, regis, buvo nulemta. Ji būtų ištekėjusi už turtingo pono, įsikūrusi prabangiuose namuose ir turėjusi krūvą vaikų. Tačiau tokia ateitis senjoritai S.Hayek atrodė primityvi.

Trylikametė Salma įkalbėjo tėvą išleisti ją mokytis į Ameriką – uždarą katalikišką internatą Luizianoje. Tėvai, be proto mylėję savo užsispyrusią dukrelę, sutiko.

Mokykloje ji išsilaikė vos porą metų. Internate tvyrojo griežta tvarka – mergaitės pačios skalbė ir pasiklodavo lovą. To namuose Salma niekada nedarė.

Mokytis pasirodė taip pat nelengva, mat paauglystėje jai buvo nustatyta disleksija: ji turėjo sunkumų dėl skaitymo ir rašymo. Itin sunkiai sekėsi mokytis anglų kalbos.

S.Hayek traukė laisvas, nuotykių kupinas gyvenimas už internato vartų, ji dažnai pabėgdavo iš pamokų. Kartą pasiprašiusi į tualetą mokyklos laikrodžio rodykles pasuko tris valandas į priekį. Žinoma, už tai Salmai kaip reikiant kliuvo.

Į gaminamus pietus dažnokai šliūkštelėdavo slapčia po atostogų atsivežtos tekilos. Kai nutrūktgalvė paliko internatą, vienuolės su palengvėjimu atsiduso.

Bet energingas charakteris neleido jai nustigti vietoje ir namuose. Salma nusprendė išeiti į sceną ir dalyvavo vieno Meksikos teatrų spektaklyje „Aladinas“.

Būdama šešiolikos baigė mokyklą ir vėl paprašė tėvų pagyventi Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šį kartą Hjustone pas tetą.

Keturis mėnesius panelė Salma jautėsi kaip rojuje. Nešiojo suplyšusius marškinėlius ir iki vėlyvos nakties leido laiką abejotinose kompanijose.

Tėvai sugrąžino dukterį namo primygtinai reikalaudami, kad ji įgytų deramą išsilavinimą.

S.Hayek įstojo į Meksiko ibero-amerikietišką tarptautinių santykių universitetą, bet aktorystės pomėgio neatsisakė.

23-ejų Salma, suvaidinusi pagrindinį vaidmenį televizijos seriale „Teresa“, tapo nacionalinio lygmens žvaigžde. Sudalyvavusi dar keliuose televizijos projektuose ji panoro užkariauti kitas viršūnes.

1991-aisiais 25-erių S.Hayek vėl išvyko į Jungtines Valstijas. Niekas nesugebėjo jos perkalbėti. Garsiojoje Stellos Adler vaidybos mokykloje jos iš pradžių beveik nesuprato. S.Hayek sunkiai kalbėjo angliškai.

Bet ne tai buvo sudėtingiausia. Los Andžele ji įsigijo seną automobilį. Kadangi visiškai nesusigaudė kelio ženkluose, nuolat pasiklysdavo. Tuomet valandų valandas tūnodavo mašinoje ir verkdavo, nes nežinojo, kokiame rajone atsidūrė.

Tekdavo skambinti draugams, kad jie paaiškintų kelią. Klausti praeivių ar policininkų Salma nenorėjo – gėdijosi savo stipraus, Lotynų Amerikos šalių gyventojams būdingo akcento. Dėl to turėjo problemų ir dėl karjeros.

S.Hayek, kaip aktorės, likimas pasikeitė po susitikimo su amerikiečių režisieriumi Robertu Rodriguezu (51 m.).

Jis pamatė Salmą viename kabelinių ispanų kalbos kanalų „Paul Rodriguez Show“.

Šioje laidoje aktorė juokdamasi pasakojo apie sunkumus, kurie tyko atvykėlių JAV.

Ji sužavėjo R.Rodriguezą ne tik grožiu, bet ir humoro jausmu.

Jis paprašė savo žmonos prodiuserės Elizabeth Avellan surasti S.Hayek.

Aktorei atsiuntė filmo „Desperado“ scenarijų. Kaip pagrindinio vaidmens atlikėjas jau buvo patvirtintas Antonio Banderasas (59 m.).

Jo mylimąją kino studijos „Columbia Pictures“ atstovai rinkosi tik iš blondinių. Bet filmo režisierius R.Rodriguezas užsispyrė: herojė turi būti tik iš Lotynų Amerikos – tokia pat ryški ir energinga kaip S.Hayek. Jis sugebėjo įtikinti, ir Salma gavo vaidmenį, apie kokį galėjo tik svajoti.

Po „Desperado“ premjeros aktorė S.Hayek atsibudo būdama žvaigždė. Juosta buvo pelninga ir pelnė puikius kino kritikų įvertinimus. „Desperado“ atvėrė meksikietei kelią į didįjį kiną.

Ji suvaidino dar keliuose R.Rodriguezo filmuose. Paaiškėjus, kad jis netaps „Zoro kaukės“ režisieriumi, S.Hayek iš solidarumo taip pat atsisakė šio projekto ir jos vaidmenį atliko Catherine Zeta-Jones (50 m.).

S.Hayek netrūko ne tik vaidmenų, bet ir vyrų dėmesio – juos ji keitė greičiau nei pirštines. Bet jai patiko tik protingi ir turintys gerą išsilavinimą.

Britas Edwardas Attertonas (58 m.) baigė Itono koledžą, atrodė ir elgėsi kaip tikras džentelmenas. Jie susipažino „Paryžiaus katedros kupriaus“ filmavimo aikštelėje.

Jausmai įsiplieskė akimirksniu. Dėl meksikietės E.Attertonas iš Didžiosios Britanijos persikėlė į Holivudą, kažkiek filmavosi. Bet didelės sėkmės nepelnė. Jų santykiai truko trejus metus ir baigėsi taikiai.

S.Hayek neilgai užsibuvo vienišė. Horizonte pasirodė amerikietis Edwardas Nortonas (50 m.). Jis, kaip ir ji, buvo kilęs iš pasiturinčios šeimos. Jo senelis įkūrė statybos bendrovę, tėvas turėjo puikaus teisininko reputaciją.

E.Nortonas studijavo istoriją Yale’io universitete, mokėsi kalbų, stažavosi Tekančios Saulės šalyje, bet paskui susižavėjo aktoryste.

Naujas mylimasis skatino draugę imtis naujos veiklos. Įkūrusi savo prodiuserinę kompaniją S.Hayek ėmėsi įgyvendinti savo seną svajonę sukurti filmą apie savo žymiąją tėvynainę dailininkę F.Kahlo.

Kai H.Weinsteinas pareikalavo perrašyti scenarijų, daugelį scenų perdarė E.Nortonas.

Bet jo ir S.Hayek jausmai pamažu išblėso.

Įkūrusi savo prodiuserinę bendrovę S.Hayek nepralošė. 2006-aisiais JAV buvo rodomas serialas „Bjaurusis ančiukas“, kurio gamyba užsiėmė aktorės bendrovė „Ventanarosa Productions“.

Istorija apie neišvaizdžią merginą, patekusią į darbą aukštosios mados žurnale, pakerėjo žiūrovų širdis ir susižėrė nemažai apdovanojimų.

Bet asmeninis sėkmės lydimos prodiuserės S.Hayek gyvenimas klostėsi ne taip gerai. Romanai mezgėsi ir greitai nutrūkdavo.

Vienu metu aktorė buvo matoma su meksikiečių boksininku Oscaru de la Hoya (46 m.), paskui buvo nedidelė intrigėlė su britų aktoriumi Colinu Firthu (59 m.). Po jo atsirado kolega amerikietis Joshas Lucasas (48 m.).

Romanas su pastaruoju tęsėsi beveik metus. J.Lucasas atvirai papasakojo išsiskyrimo su S.Hayek priežastis.

Pasirodo, aktorė visai neturėjo laiko partnerystei, visą laiką buvo tarsi ant bėgimo takelio: nuolat kažkuo užsiėmusi, kažkur lekia, kažkur filmuojasi. Koks gali būti bendras gyvenimas?

O juk ne už kalnų 40-metis. S.Hayek suprato, kad šansų ištekėti, o, svarbiausia, pagimdyti vaiką kiekvienais metais vis mažiau.

Ji buvo save jau įtikinusi, kad gali būti laiminga ir būdama vienišė, kai pagaliau atsirado būsimas išrinktasis.

Jie susipažino Venecijos širdyje, Grassi rūmuose. S.Hayek buvo tarp pakviestųjų apžiūrėti parodą „Where Are We Going?“ iki jos oficialaus atidarymo. Kolekcijos ir rūmų savininkas buvo François Henri Pinault (57 m.).

Į parodą atvyko ir jo tėvas multimilijardierius ir aistringas kolekcininkas François Pinault vyresnysis (83 m.). Jis buvo sužavėtas S.Hayek.

Jo sūnus įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio, bet to negalima pasakyti apie S.Hayek. Ji, žinoma, su juo flirtavo, bet tokie vyrai jai paprastai nekėlė pasitikėjimo. Turtuolis – vadinasi, gražių moterų medžiotojas.

Ir išoriškai jis nebuvo panašus į jai patinkančio tipo vyrus: jokių subtilių manierų, o veidas – kaip paprasto darbininko.

S.Hayek iš dalies pasirodė esanti teisi. F.H.Pinault paveldėjo iš tėvo mados imperiją, kuriai priklausė garsiausi Prancūzijos prekės ženklai. Jis buvo įpratęs prie gražuolių draugijos – toks buvo jo darbas.

Prieš dvejus metus išsiskyrė su žmona Dorothee Lepere.

Duktė Mathilde ir sūnus François su motina įsikūrė Paryžiuje. Ir, žinoma, F.H.Pinault nebuvo atsiskyrėlis. Iki S.Hayek jis dažnai buvo matomas supermodelio Lindos Evangelistos (54 m.) kompanijoje.

Bet retas vyras galėjo atsispirti S.Hayek kerams. Prabangos prekių imperijos paveldėtojas nebuvo išimtis.

Per pirmąjį pasimatymą aktorė pareiškė, kad intrigėlė jos nedomina. Ir jei François Henri ketina tik maloniai praleisti laiką, tegu susiranda kitą. Milijardierius apstulbo: tokios pradžios nesitikėjo.

Po kurio laiko aktorė prisipažino, jog į mylimąjį pažvelgė kitomis akimis, supratusi, kad sieloje jis nepataisomas romantikas, vaikystėje svajojęs tapti astronautu.

Romanas rutuliojosi daugiausia telefonu ir elektroniniu paštu. Kartais jie susitikdavo Niujorke – pusiaukelėje tarp Los Andželo ir Paryžiaus.

Sunkumai tik stiprino jausmus, ir po dešimties pažinties mėnesių pora pareiškė, kad laukiasi ir netrukus įvyks sužadėtuvės. Valentina Paloma Pinault gimė, kai jos motinai sukako 41-eri.

S.Hayek ir F.H.Pinault oficialiai susituokė Paryžiuje praėjus dvejiems metams po dukters gimimo. Jos garbei – per Valentino dieną.

Antrosios vestuvių iškilmės surengtos balandį Venecijoje – būtent tą mėnesį ir šiame mieste jie susipažino.

Gavusi oficialų ponios Pinault statusą S.Hayek vis dažniau elgėsi ne taip kategoriškai. Romano su būsimuoju sutuoktiniu pradžioje ji griežtai atsisakė persikelti gyventi į Prancūziją.

Vyras ir vaikas išstūmė iš jos gyvenimo kitus interesus – aktorė persikėlė į šeštąją Paryžiaus apygardą, į prabangų vyro butą. Savaitgalius šeima leisdavo užmiestyje.

2011 metų birželį ponios Pinault šeimos idilės vos nesugriovė L.Evangelista. Supermodelis kreipėsi į Niujorko teismą ir pareikalavo iš F.H.Pinault pinigų jų bendram vaikui, ketverių metų Augustinui, išlaikyti. Sūnaus tėvo pavardę L.Evangelista visus tuos metus slėpė, o tuomet nusprendė paviešinti.

Teisminio nagrinėjimo metu paaiškėjo įdomios supermodelio ir milijardieriaus romano smulkmenos, pakeitusios viešąją nuomonę ne F.H.Pinault naudai.

Pasirodo, kad nuo 2006 metų sausio milijardierius ir supermodelis susitikinėjo tik keletą mėnesių. Apie nėštumą L.Evangelistą draugui pranešė kovo mėnesį, o balandį jis su ja nutraukė santykius.

Supermodelis tvirtino, kad berniukui gimus F.H.Pinault nė karto nėra jai ir sūnui suteikęs finansinės pagalbos. F.H.Pinault atsikirto, kad L.Evangelista to ir neprašiusi.

Milijardierius nepasirodė nė per vieną sūnaus gimtadienį. Per visus tuos metus berniukui tėra nusiuntęs dovanų pianiną, nupirktą interneto parduotuvėje.

L.Evangelista norėjo kreiptis į teismą dar 2007 metais, tačiau F.H.Pinault maldavo palūkėti: S.Hayek buvo nėščia, jautėsi labai blogai.

F.H.Pinault bijojo, kad po tokio smūgio naujoji draugė gali prarasti kūdikį.

L.Evangelista sutiko, bet dabar reikalavo teisingumo.

Teismo procesas gerokai pagadino S.Hayek nervus. Formaliai ji nebuvo kalta dėl vyro ir L.Evangelistos išsiskyrimo. Tai įvyko dar iki jų pažinties Venecijoje. Bet kas į tai kreipė dėmesį?

Viso pasaulio akyse prabangos prekių imperijos paveldėtojas F.H.Pinault atrodė bejausmiu niekšu, palikusiu nėščią moterį, o S.Hayek – principų neturinčia milijonų medžiotoja, atėmusia iš niekuo nekalto berniuko tėvą.

Visų simpatijos buvo supermodelio pusėje.

Ką liko daryti S.Hayek? Atgailauti dėl to, kad laimingas bilietas teko jai, o ne L.Evangelistai? Priminti, kad niekas netikėjo jų romano ateitimi: aktorės aplinka tvirtino, kad F.H.Pinault – išlepintas prabangos ir gražių moterų mėgėjas, nesugebantis rimtai mylėti?

Sutuoktiniai Pinault atlaikė skandalą. F.H.Pinault pavyko susitarti su supermodeliu L.Evangelista ir dabar jis reguliariai moka pinigus nesantuokiniam sūnui Augustinui išlaikyti.

Nei iki skandalo, nei jam išblėsus S.Hayek neišsakė nė vieno komentaro dėl bylos. Bet už savo vyrą stojo mūru, nuolat kartodama, koks jis nuostabus tėvas.

Prabangos prekių imperijos paveldėtojas ir aktorė kartu jau beveik 14 metų. F.H.Pinault lydi savo žmoną į kino festivalius, o jinai jį – į mados kolekcijų pristatymus.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.