Danijoje be žinios dingusio lietuvio tėvai sulaukė siaubingos žinios

Kalvarijos savivaldybėje, Akmenynų kaime gyvenantys Aida ir Linas Gražuliai nuo sausio 9 d. neturėjo ramybės: jų sūnus Karolis Gražulis (25 m.), išvykęs mokytis ir dirbti į Daniją, dingo be žinios. Vaikinas neatsiliepė į skambučius, buvo paskelbta jo paieška.

Sausio 9 d. Danijoje dingęs vaikinas rastas negyvas.<br>P. Mantauto nuotr.
Sausio 9 d. Danijoje dingęs vaikinas rastas negyvas.<br>P. Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-21 16:40

Deja, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį tėvų viltys vėl pamatyti sūnų žlugo: jie sulaukė Marijampolės apskrities policijos pareigūnų žinios, kad jų sūnus Danijoje rastas negyvas, dabar jo kūnas morge.

Šią informaciją portalui Lrytas.lt patvirtino Akmenynų seniūnė Danguolė Sinkevičienė. Patiems šoko ištiktiems tėvams bendrauti su žiniasklaida dar per sunku.

Pasak seniūnės, šeimoje augo du sūnūs, Karolis buvo vyresnis. Keistas sutapimas: neseniai buvo dingęs ir jaunesnis Gražulių sūnus Milvydas, važinėjantis uždarbiauti į Vokietiją. Vos po kelių dienų po to, kai tėvai sulaukė palengvėjimo, sužinoję, jog Milvydas užsienyje yra gyvas ir sveikas, jie sužinojo, kad dingo Karolis.

Kas Karoliui nutiko, jo tėvai kol kas nežino: jiems pasakyta, kad iš Danijos pareigūnų sulauks dokumentų su turimais duomenimis apie mirties priežastį, kai bus baigtas tyrimas ir jie atsiims palaikus iš morgo.

Pasak seniūnės, ši šeima tvarkinga, abu tėvai dirba vietinėje įmonėje. Karolis buvo šaunus vaikinas, mokėsi Akmenynų mokykloje ir buvo gabus mokinys, tad vietos gyventojai labai užjaučia šeimą dėl juos ištikusios nelaimės ir stengiasi kiek galėdami padėti.

Be didžiulio skausmo dėl netekties, tėvus užgriuvo ir finansiniai rūpesčiai: teks velionio palaikus (arba urną su pelenais) parsigabenti į Lietuvą, o tai daug kainuoja. Kiek būtent, šeima ir seniūnė dar nebuvo pasidomėję.

Kad palengvintų finansinę šeimai tekusią naštą, Akmenynų seniūnės iniciatyva Marijampolės krašto laikraštis „Suvalkietis“ paskelbė pagalbos šeimai prašymą ir tėvo Lino Gražulio banko sąskaitos numerį, kuriuos galite rasti čia:

Bendrovės „Paskutinė kelionė“ direktorė Ailona Rybakova sakė: „Palaikų pargabenimas iš Danijos kainuoja 1800-1900 Eur. Vėliau mirusiojo artimieji gauna fiksuotą 2100 Eur Lietuvos valstybės išmoką šioms išlaidų padengti (parašius prašymą, kompensacijos paprastai tenka laukti apie mėnesį), tad palaikų pargabenimo iš Danijos išlaidos būtų padengtos 100 proc.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.