Šokas šeimai: džiaugėsi gražiais santykiais, kol paaiškėjo visai kitokia tiesa

Dėdė ir dukterėčia. Giminaičiai manė, kad vyras rūpinasi mergaite kaip tėvas. Bet viskas pasirodė sudėtingiau, rašo kp.ru.

 Dėdė pradėjo žvalgytis į dukterėčią. <br> Socialinių tinklų nuotr.
 Dėdė pradėjo žvalgytis į dukterėčią. <br> Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2020, 4:02 PM

15 m. devintokės iš Kazachstano, Pavlodaro miesto Vitalinos Dmitrijevos (herojų vardai pakeisti, – red.) daugiau kaip pusę metų buvo ieškoma visoje šalyje.

Mergaitės močiutė verkė vietos žurnalistams: „Mano anūkė pabėgo su mano žentu. Mergaitė – auksinė, gera, o jis – manipuliatorius“, – pasakojo Galina Dmitrijeva.

Pernai gegužės 5 d. moksleivė susikrovė kuprinę ir nepastebimai išsmuko iš namų. Jos nesustabdė net tai, kad ji serga diabetu ir jai nuolat reikalingas insulinas bei kiti vaistai.

Kartu su ja dingo ir 35 m. Dmitrijus Kirijevskis, jos mamos sesers vyras.

„Mūsų ryšys atsirado, kai man buvo 13 metų“, – vėliau mergaitė pasakojo Rusijos, kur pagaliau buvo surasta, radijo žurnalistams.

Norint suprasti, kaip tai buvo įmanoma, reikia įsivaizduoti sąlygas, kuriomis augo Vita. Mergaitės mama – netvarkinga, prieš septynerius metus neteko tėvystės teisių, todėl Vitalina gyveno privačiame močiutės name. Ten pat gyveno dar viena pensininkės dukra – Vitos teta – kartu su savo vyru Dmitrijumi. Pora turėjo mažų vaikų.

Dmitrijaus socialinio tinklo paskyroje iki šiol daug nuotraukų, kuriuose jis apsikabinęs tai su sūnumis, tai su mažąja Vita. Pastaroji dėdės ir tetos vaikams skirdavo jautrias eiles ir keldavo jas į socialinius tinklus.

„Deniska – kaip saulė virš mūsų. Deniska – tiesiog gėlytė. Deniska tyrinėja visą pasaulį po kojomis. Ir su kiekviena diena vis auga“, – rašė mergaitė vienam iš Dmitrijaus sūnų.

Dmitrijus už tai švelniai apkabindavo dukterėčią. Visi manė, kad kaip tėvas. Netgi Vitos teta rašė nieko neįtardama: „Mūsų pirmūnė! Mūsų auklytė su broliuku! Mūsų gražuolė baigė septintą klasę!“

Vitalina augo, o šeiminę lyrika netrukus pakeitė meilės. Dėdė pradėjo žvalgytis į dukterėčią. Šeimoje prasidėjo skandalai.

Pabėgimo išvakarėse teta į socialinį tinklą parašė iškalbingus žodžius: „Praėjo meilė – nuvyto pomidorai, vyreliui dingo meilės įkarštis, neskuba grįžti iš darbo, žvalgosi į jaunesnes“. Visai netrukus įvyko ir pabėgimas.

„Nepilnametė su savo 1984 m. gimusiu pažįstamu neteisėtai pėsčiomis kirto valstybinę sieną su Rusija ir sąmoningai slapstosi Novosibirsko miesto teritorijoje“, – pranešė Pavlodaro srities policijos departamentas.

Novosibirską pasiekę dėdė ir dukterėčia niekam nesakė nė žodžio.

„Išsinuomavo butą Novosibirsko Dzeržinskio rajone. Pradėjo, taip sakant, kuri meilę ir šeimą. Jis, kaip pat sako, uždarbiavo statybose. Neoficialiai. Ji laukė jo namuose“, – pasakojo šaltinis iš Novosibirsko teisėsaugos organų.

Kol buvo išsiaiškinta porelės gyvenamoji vieta, prireikė devynių mėnesių. Bet galiausiai įsimylėjėliai buvo užklupti tiesiog savo gyvenamajame būste.

„Ji verkė, žinoma, buvo šoke. Sakė: „Aš jį myliu, jis nekaltas“. Mergaitė iškart buvo perduota Rusijos vaiko teisių tarnybai.

Dmitrijus buvo pasodintas į areštinę, Kazachstane jam iškelta baudžiamoji byla dėl lytinių santykių ar kitų seksualinio pobūdžio veiksmų su asmeniu, nesulaukusiu 16 metų amžiaus. Netrukus jo laukia perdavimas į Pavlodarą.

O mergaitė jau seniau perduota Kazachstanui, su ja dirba vietinės tarnybos ir psichologai“, – pridūrė šaltinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai