Neišskiriami: duetas „Žemaitukai“ vienu metu tapo tėčiais

Grupės „Žemaitukai“ nariai Linas Vaitkevičius (26 m.) ir Ovidijus Petrauskas (26 m.) buvo bendramoksliai, studentų bendrabutyje gyveno viename kambaryje, o dabar atlikėjai panašiu metu tapo tėvais. Ar jų atžalos irgi susidraugaus?

 Linas su Rūta (kairėje) ir Ovidijus su Evelina.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Linas su Rūta (kairėje) ir Ovidijus su Evelina.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Ovidijus augina Estelę, kuriai retą vardą išrinko prieš jai gimstant.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Ovidijus augina Estelę, kuriai retą vardą išrinko prieš jai gimstant.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
O.Petrauskas su žmona Evelina susituokė sužinoję apie nėštumą.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
O.Petrauskas su žmona Evelina susituokė sužinoję apie nėštumą.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Neseniai tėvais tapę Linas su Rūta vestuves ketina iškelti rudenį. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Neseniai tėvais tapę Linas su Rūta vestuves ketina iškelti rudenį. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo
L.Vaitkevičius augina Nojų Gintautą. 
L.Vaitkevičius augina Nojų Gintautą. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 21, 2020, 5:33 PM

Retenybė, kad dviejų bendraamžių gyvenimas klostytųsi panašiai. Bet kartais pasitaiko išimčių, kai draugai, rodos, tampa neišskiriami.

L.Vaitkevičius ir O.Petrauskas susipažino įstoję į Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatoriją. Jiedu buvo kambario draugai, nors pasirinko skirtingas specialybes – Ovidijus studijavo birbynę, Linas – perkusiją (mušamuosius). Jie tapo geriausiais draugais, tokiais vienas kitą laiko ir dabar.

Dar studijuodami jie rengė muzikinius pasirodymus privačiose šventėse, miesto renginiuose. Bendramokslių duetas neturėjo pavadinimo, prisistatydavo kaip Linas ir Ovidijus.

O „Žemaitukais“ juos po pasirodymo muzikos projekte „X faktorius“ 2013 metais pakrikštijo šios laidos vienas teisėjų muzikantas Saulius Urbonavičius-Samas.

Laikas parodė, kad šis pavadinimas – ne tik taiklus, bet ir įsimintinas klausytojams. Apie meilę nemažai dainuojantys vyrukai sulaukia daug kvietimų koncertuoti ne tik Žemaitijoje, bet ir visoje Lietuvoje. Jie laukiami ir lietuvių bendruomenėse užsienyje.

Dainininkams nėra sunkumų kalbėti žemaitiškai – Ovidijus kilęs iš Skuodo rajono Rukų kaimo, o Linas – iš Plungės. Nuo mažens žemaitiškai šnekėję vyrai gimtosios tarmės nepamiršo ir palikę tėvų namus, įsikūrę Klaipėdoje. Nors jie – ne kaimynai, bendrauja kasdien, susitinka repetuoti.

Nors „Žemaitukų“ koncertų grafikas sudarytas metams, žinodami, kad taps tėvais, iš anksto dainininkai 2020-ųjų pradžioje buvo numatę pertrauką.

Sausio 26-ąją L.Vaitkevičius su sužadėtine drabužių kūrėja ir makiažo meistre Rūta Lukšaite (24 m.) tapo tėvais – pasaulį tądien išvydo pirmagimis Nojus Gintautas. Šiuos vardus tėvai buvo išrinkę dar prieš vaikui gimstant. Vardas pasitvirtino vos tik išvydus sūnų.

„Tiek daug įvairiapusių jausmų gimus sūnui, aišku, jie teigiami. Bet nėra lengva.

Nors labai džiugu, yra nemažai iššūkių“, – tėvystės įspūdžiais dalijosi L.Vaitkevičius.

Dainininkas patikino, kad kūdikio sloga ir pilvo diegliai jį su mylimąja buvo išgąsdinę. Bet Linas greitai perprato, kokios veiksmingiausios priemonės nuo dieglių: „Geriausiai kūdikį nuramina tėvelių prisilietimas.“

L.Vaitkevičiui ilgam įsimins sūnaus gimimas, nes dalyvavo gimdyme. Linas su Rūta taip buvo iš anksto nusprendę. Vyro neišgąsdino ir 14 valandų trukęs gimdymas, visą tą laiką jis praleido šalia mylimosios.

„Patiko – juk viskas gamtiška, natūralu. Malonu dalyvauti gimdyme ir sutikti savo vaiką“, – apie sklandų sūnaus atėjimą į šį pasaulį pasakojo L.Vaitkevičius.

Ko jau išmokė tėvystė? Linui nebuvo įprasta keisti kūdikiui sauskelnes, bet pamažu įgudo.

Sūnui ūgtelėjus tėvai ketina susituokti.

„Planuojame rudenį. Šį metų laiką mes mėgstame, o kaip pavyks, pamatysime“, – patikino septintus metus santykius su mylimąja puoselėjantis atlikėjas.

Ruduo – vestuvių metas, todėl praėjusių metų lapkritį susituokė „žemaitukas“ Ovidijus su širdies drauge vizažiste Evelina (23 m.). Šventė buvo kukli, bet didesnes vestuves pora planuoja 2021 metais, kad jose galėtų dalyvauti atžala, giminės, draugai.

Vasario 19-ąją O.Petrauskas su žmona Evelina susilaukė dukters Estelės.

„Buvome suplanavę, kad stebėsiu gimdymą – abu to norėjome, daug apie tai skaitėme. Žinoma, man buvo šiek tiek baisu, nes pirmas kartas, neįprasta. Bet tas įvykis žmogų priverčia susiimti“, – tikino O.Petrauskas, kuriam patarimų davė truputį anksčiau tėvu tapęs Linas.

Bet Ovidijus pastebėjo, kad per gimdymą visi patarimai pasimiršta, nes tuo metu jautiesi lyg kosmose.

Nors žmonos gimdymas truko septynias valandas, vyrui laikas ėjo labai greitai – Ovidijui susidarė įspūdis, kad duktė gimė per dvidešimt minučių.

Dainininkas tėvystės dar tik mokosi, todėl į bet kokią smulkmeną reaguoja jautriai. „Gydytoja nurodė svarbiausius dalykus dėl kakojimo, atsirūgimo, atpylinėjimo.

Atrodo, tokios smulkmenos, bet man širdyje toks džiaugsmas, kad kūdikiui viskas pavyksta ir jokių problemų nėra“, – džiaugėsi Estelės tėtis.

Dabar „Žemaitukų“ dainininkai dažnai kalbasi ne tik apie koncertus, bet ir apie vaikus. Atlikėjai tikisi, kad jų atžalos ateityje taip pat draugaus kaip ir jie. Matyt, tėvai taip kalba, nes žino tvirtos draugystės receptą.

Nojui Gintautui ir Estelei draugystės priežastimi gali tapti ir tai, kad jų gimtadienius skiria tik trys savaitės. Gal bendraamžiai lankys tą patį vaikų darželį ar tą pačią mokyklą?

Dabar ne tai svarbiausia, nes Linas ir Ovidijus dar nesupažindino vaikų. Toks susitikimas dar ankstokas.

Bet geriausi įvykiai nutinka neplanuoti. Net ir vaikų gimimas poroms buvo maloni staigmena.

„Su savo antrąja puse planavome tapti tėvais, bet su Linu ir Rūta ta tema nekalbėjome. Po kiek laiko man paskambino Linas ir pasidžiaugė, kad jo draugė laukiasi. Mane su Evelina labai nudžiugino tokia naujiena.

O po dviejų dienų sužinojome, kad ir mes laukiame kūdikio. Toks sutapimas – likimo dovana, matyt, tiek Linui, tiek ir man šis laikas tinkamiausias patirti tėvystę“, – tikino O.Petrauskas.

Vyrams smagu, kad juos sieja ne tik muzika, bet ir tėvystės rūpesčiai. Regis, daug kas jų gyvenime klostosi vienodai. Jeigu jų nesietų panašūs likimo vingiai, būtų sunku vienas kitą suprasti, drauge dainuoti scenoje.

„Jau išvykome koncertuoti, reikia uždirbti duoną, nes burnelių daugiau“, – vasario pabaigoje užsiminė L.Vaitkevičius. Jam pritarė ir bičiulis: „Kimbame į darbus, juk reikia gyventi.“

„Žemaitukai“ džiaugėsi, kad jų mylimosios – nuostabios motinos, puikiai sugebančios prižiūrėti ir pasirūpinti naujagimiais.

Jos supratingos, vyrus palaikančios, todėl mylimuosius jau išleido į koncertus.

„Žemaitukų“ sėkmei kelią nutiesė tėvai

Dainininkai išgarsėjo po to, kai Plungėje žinomas renginių vedėjas Gintautas Vaitkevičius juos pakvietė į renginį. Po to kvietimai žemaitiškai dainuojančiam duetui pasipylė kaip iš gausybės rago – atlikėjai sužavėjo ne tik originalia kūryba, bet ir grodami.

Linas rašo tekstus, muša būgnus, Ovidijus groja birbyne. Tai, kad Lino tėvas buvo renginių vedėjas, Ovidijaus – muzikantas, lėmė „Žemaitukų“ grupės įkūrimą. „Ovidijaus tėtis davė mums pirmąją muzikos aparatūrą, mano tėtis – pirmą užsakymą koncertuoti“, – neslėpė L.Vaitkevičius.

Sūnus dėkingas tėvui, kuris jį pastūmėjo į sceną: „Tėtis daug padėjo, tai darė nuoširdžiai. Nemažai jo idėjų įgyvendinome.“ Sūnus jau po tėvo laidotuvių 2018 metų rudenį davė pažadą, kad tėvo vardą perduos būsimai savo atžalai – sukūrus šeimą ir gimus kūdikiui dainininkas ketino jį pavadinti Gintautu ar Gintaute. Šį pažadą Linas jau įgyvendino – sūnui suteikė Nojaus Gintauto vardą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.