Močiutės iš Ukmergės užauginta dainininkė susidūrė su nemenku iššūkiu

Močiutės užauginta televizijos projektų dalyvė Nombeko Augustė Khotseng (21 m.) nemokėjo tvarkyti namų, nežinojo, kodėl indai visada išplauti. Tik apsigyvenusi su širdies draugu Kasparu Barisu (21 m.), muzikos padangėje žinomu Niko slapyvardžiu, atlikėja pamėgo buitį.

 N.A.Khotseng su draugu Kasparu sieja ne tik šilti jausmai, bet ir dainų rašymas. <br> M.Stankaičio nuotr.
 N.A.Khotseng su draugu Kasparu sieja ne tik šilti jausmai, bet ir dainų rašymas. <br> M.Stankaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-27 18:02

Meilė priverčia labai daug išmokti, nors Nombeko Augustė yra vienintelė šiuo metu Ukmergėje vėl gyvenančios buvusios slaugytojos Jeronimos Palidauskienės (78 m.) anūkė.

Kai prieš aštuonerius metus sunki liga pasiglemžė Nombeko Augustės mamą Jolantą, močiutė iš Ukmergės atvyko gyventi į Kauną pas anūkę.

Kol vaikaitė mokėsi mokykloje, jos namuose visuomet laukė močiutė. Ji būdavo paruošusi pietus, sutvarkiusi namus ir išlyginusi skalbinius.

Anksčiau tai darydavo Nombeko Augustės motina Jolanta – buvusi Kauno technologijos universiteto dėstytoja.

Po jos mirties visą buitį buvo perėmusi močiutė, todėl Nombeko Augustė visą dėmesį skyrė mokslams, o dvyliktoje klasėje dalyvavo televizijos projekte „X faktorius“. Tai ją pastūmėjo siekti dainininkės karjeros.

Kai N.A.Khotseng sukako aštuoniolika, močiutė grįžo į Ukmergę. Nuo tada ir prasidėjo savarankiškas Nombeko Augustės gyvenimas, kuriame buitis šiek tiek strigo. Bet merginai pavyko susitvarkyti su netikėtais iššūkiais.

Sužavėjo paprastumas

O pastaruoju metu N.A.Khotseng sieja šilti jausmai su dainininku Kasparu Niko Barisu.

Jie drauge kuria dainas ir gyvena po vienu stogu Vilniuje.

Bet dainininkų pora susipažino ne scenoje, kaip būtų galima tikėtis. Jie susitiko daugiau nei prieš dvejus metus Dizaino dienų renginyje.

„Puikiai pamenu 2017 metų lapkričio 17 diena. Abu buvome pakviesti pristatinėti tos pačios drabužių kolekcijos ir užkulisiuose pradėję bendrauti taip ir nenustojome“, – pažintį prisiminė Nombeko Augustė.

Dainininkę sužavėjo naujojo draugo paprastumas ir tai, kad su juo buvo lengva bendrauti, nors Nombeko Augustei sunkiai sekasi rasti bendrą kalbą su kitais žmonėmis, prisitaikyti prie aplinkos.

Tad Kasparas jai buvo pirmas sutiktas žmogus po labai ilgo laiko, kai nereikėjo galvoti, apie ką kalbėti, ir jaudintis, kad baigsis pokalbių temos.

Jiems susitikus Nombeko Augustė dar neužsiėmė rimta muzikos kūryba.

„Maniau, kad kažkaip automatiškai visi darbai pasidarys. Kadangi Kasparas jau kūrė netrumpą laiką, po ilgų pokalbių pagaliau sugebėjo mane įtikinti, kad norint ko nors pasiekti reikia ir pačiai pasukti galvą ir dirbti kiekvieną dieną.

Prie pirmo bendro projekto kartu prisėdome praėjus mažiau nei metams nuo pažinties“, – pasakojo Nombeko Augustė.

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.