Liamas Hemsworthas pakilo iš ligos patalo ir šeimos griuvėsių

Savo trečiąjį dešimtmetį aktorius Liamas Hemsworthas (30 m.) užbaigė stebėdamas, kaip gaisras pasiglemžia jo namą, subyra skandalų lydimi santykiai su žmona ir, negana to, pašlyja sveikata dėl inkstų akmenligės. Dabar – naujas etapas, ir australas tikina esąs stipresnis nei anksčiau. Kas pastatė jį kojų?

 Ieškoti meditacijos būdų L.Hemsworthui prireikė labiausiai dėl to, kad jo skyrybų procesą su Miley Cyrus visuomenė išnarstė po kaulelį.<br> Scanpix nuotr.
 Ieškoti meditacijos būdų L.Hemsworthui prireikė labiausiai dėl to, kad jo skyrybų procesą su Miley Cyrus visuomenė išnarstė po kaulelį.<br> Scanpix nuotr.
G.Brooks<br> Scanpix nuotr.
G.Brooks<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 21, 2020, 5:53 PM

Prieš pusantrų metų Kalifornijoje siautęs gaisras žinomo aktoriaus L.Hemswortho ir tuometės jo žmonos atlikėjos Miley Cyrus (27 m.) namą Malibu sudegino iki pat pamatų su beveik visu užgyventu turtu.

Laimė, spėta išgelbėti gyvūnus – septynis šunis ir dvi kiaules.

Pernai vyrui teko gultis po skalpeliu ir ištverti skausmingą inkstų operaciją, o šių metų pradžioje teismas pagaliau oficialiai nutraukė jo ilgalaikius santykius, kuriuos pro rakto skylutę stebėjo visas pasaulis.

Aktorius prisipažino, kad tai jį skaudino ir išvargino. Bet pagaliau jis gali pajuokauti, kad pavyko save perkonstruoti.

Būdamas 19-os jis paliko gimtąją Australiją dėl aktoriaus karjeros Los Andžele, JAV. Ir neilgai trukus, vos po trijų mėnesių, gavo darbą.

Nuo tada Liamas pateko į filmų kūrėjų akiratį ir vieni vaidmenys ėmė keisti kitus. Įsimintiniausi – juostoje „Bado žaidynės“, „Nepriklausomybės diena 2“.

Tiesa, ne visi buvo įspūdingi ar gerai įvertinti kritikų bei gerbėjų, net paties aktoriaus. Maža to, L.Hemsworthas dažnai lyginamas su vyresniuoju broliu Chrisu (36 m.), kuris iš po nosies nugvelbė Liamo vaidmenį – įkūnijo superherojų Torą.

Nieko nuostabaus – žydraakiai broliai fiziškai labai panašūs ir, nepaisant konkurencijos, tikina esantys puikūs draugai.

Kaip tik šiuo metu vaizdo platformoje „Quibi“ pasirodė naujas veiksmo TV serialas „Most Dangerous Game“, kuriame L.Hemsworthas atlieka vieną pagrindinių vaidmenų. Regis, gyvenimas pagaliau stoja į vėžes.

„Kaskart stengiuosi sau priminti, kad vertinčiau mažus dalykus. Ypač tada, kai ne viskas vyksta pagal planą arba taip, kaip aš norėčiau. Branginu savo veiklą ir nuolat ieškau to, kas mane darytų laimingu ir geresniu žmogumi“, – kalbėjo L.Hemsworthas.

Aktorius pripažįsta, kad, ko gero, didžiausi pokyčiai į gerąją pusę įvyko pastarąjį pusmetį. Pirmiausia dėl to, kad pradėjęs filmuotis naujame filme jis turėjo daug sportuoti.

„Didžiąją laiko dalį turėjau bėgioti ir muštis. Tai buvo žiauru! Mano visas kūnas išsikraipė, tad kartu su treneriu griebiausi intensyvių treniruočių, svarmenų kilnojimo“, – apie pasikeitusius įpročius pasakojo aktorius.

L.Hemsworthas beveik ketverius metus buvo veganas – iki praėjusių metų vasario, kai ėmė jaustis mieguistas, viskam apatiškas, tingus. Po apsilankymo pas medikus paaiškėjo, kad jo inkstuose yra akmuo.

„Tai buvo fiziškai skausmingiausios savaitės mano gyvenime. Galiausiai mane operavo. Laimė, dabar jau viskas gerai.

Bet man buvo paaiškinta, kad jei nepakeisiu mitybos, išlieka 50 procentų tikimybė, kad netrukus atsiras dar vienas akmenukas“, – aiškino australas.

Kaip paaiškino medikai, akmuo jo inkste susidarė iš kalcio ir oksalo rūgšties druskų, o taip atsitinka, kai mityboje jos yra per daug. Oksalo rūgšties gausu daržovėse – ypač špinatuose, migdoluose, burokėliuose, bulvėse.

„Kiekvienas mano rytas prasidėdavo penkiomis saujomis špinatų, migdolų riešutų pienu ir sviestu, veganiškais baltymų milteliais. Man tai atrodė itin sveika. Tad po operacijos turėjau iš naujo pagalvoti, kuo turėčiau maitintis“, – mitybos subtilybes dėstė vyras.

Anksčiau veganišką mitybą, kuri daugumos medikų nėra laikoma sveikatai palankia, jis buvo pasirinkęs būtent norėdamas gyventi sveikai.

Dėl tokių kraštutinumų jį nuolat draugiškai pašiepia motina: „Jeigu rastum harmoniją tarp visų dalykų, kuriais užsiimi, taptum laimingiausiu žmogumi.“

Liamas atsimena, kad pirmus dvejus metus dėl augalinės mitybos jis jautėsi puikiai. Jo kūnas buvo stiprus, jis turėjo daug energijos. Tad dabar kitiems pataria netikėti tuo, ką rašo kiti, kol neišbandai pats.

Pats žmogus turi atrasti, kas labiausiai tinka jo kūnui.

Be to, kas tinka vienu gyvenimo etapu, nereiškia, kad tiks ir kitu. Jei žmogus ima jautis blogai, reikia nebijoti keisti nuostatų.

Pastaraisiais metais aktoriaus kasdienybėje atsirado dar keli reguliarūs ritualai – maudymasis ledo vonioje po intensyvių treniruočių ir kvėpavimo pratimų.

Ieškoti meditacijos būdų L.Hemsworthui prireikė labiausiai dėl to, kad jo skyrybų procesą visuomenė išnarstė po kaulelį.

Aktorių įskaudino internete šmėžavusi skandalinga informaciją, kad dėl skyrybų kalta Miley Cyrus neištikimybė su moterimis arba jo nuolatinis girtavimas ir narkotikų vartojimas.

„Buvo akimirkų, kai norėjau išsirėkti, apsiginti. Bet praėjo, išgyvenau. Dabar jau nebenoriu gaišti laiko ir jaudintis dėl to, stengiuosi kiekvieną dieną rasti kuo daugiau pozityvumo ir mėgautis gyvenimu“, – apie savo jausmus pasakojo aktorius.

Ar tik prie laimingojo etapo nebus prisidėjusi ir nauja meilė? Praėjusių metų gruodį aktorius Sidnėjuje buvo pastebėtas susitikinėjantis su modeliu Gabriella Brooks (23 m.).

Buvusi jo žmona Miley Cyrus širdies žaizdas užsigydė šiek tiek anksčiau. Nepraėjus nė dviem mėnesiams po to, kai galutinai subyrėjo santykiai su Liamu, ji ištirpo australų dainininko Cody Simpsono (23 m.) glėbyje.

Miley Cyrus ir L.Hemswortho santuoka oficialiai buvo nutraukta šių metų sausį, kai skyrybų dokumentus juodu užpildė praėjus vos 8 mėnesiams po vestuvių. Santuoka buvo labai trumpa, palyginti su jų santykiais, su pertraukomis trukusiais beveik dešimtmetį.

Populiaraus kūrinio „Wrecking Ball“ atlikėja Miley Cyrus ir filmo „Bado žaidynės“ žvaigždė aktorius L.Hemsworthas susitiko romantinės dramos „Paskutinė daina“ filmavimo aikštelėje. Nuo tada ėmė susitikinėti.

Buvo išsiskyrę, bet 2012 metais pranešė apie sužadėtuves. Po dvejų metų vėl pasuko skirtingais keliais, tačiau dar po dvejų poros jausmai vėl atgimė, o dar po dvejų – 2018-aisiais – pora Kalėdų išvakarėse slapta susituokė.

„Galiu pripažinti daugybę dalykų, bet atsisakau pripažinti, kad mano santuoka subyrėjo dėl neištikimybės. Su Liamu buvome dešimtmetį, aš jį myliu ir visada mylėsiu“, – po skyrybų socialiniame tinkle rašė Miley Cyrus.

Parengė Darija Jankauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.