Sprinto dievas Usainas Boltas dukrą laikys toliau nuo bėgimo takelių

Greičiausias planetos žmogus jamaikietis Usainas Boltas (33 m.), svajojantis apie tris vaikus, jau džiaugiasi pirmagime. Ją sprinto dievui pagimdė ilgametė jo partnerė Kasi Bennett (30 m.). Gerbėjai ir sveikina porą, ir piktinasi – kodėl jie vis dar nesusituokę?

 Jamaikietis U.Boltas užsiminė, kad dukros auginimas jam bus nauja ir sudėtinga sportinė kliūtis, bet jis pasirengęs šiam iššūkiui.<br>„Scanpix” nuotr.
 Jamaikietis U.Boltas užsiminė, kad dukros auginimas jam bus nauja ir sudėtinga sportinė kliūtis, bet jis pasirengęs šiam iššūkiui.<br>„Scanpix” nuotr.
Jamaikietis U.Boltas užsiminė, kad dukros auginimas jam bus nauja ir sudėtinga sportinė kliūtis, bet jis pasirengęs šiam iššūkiui.<br>„Instagram“ nuotr.
Jamaikietis U.Boltas užsiminė, kad dukros auginimas jam bus nauja ir sudėtinga sportinė kliūtis, bet jis pasirengęs šiam iššūkiui.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 1, 2020, 2:20 PM

Kad U.Boltas gegužės 18-ąją susilaukė dukros, paskelbė Jamaikos premjeras Andrew Holnessas: „Sveikinimai mūsų sprinto legendai Usainui Boltui ir Kasi Bennett jų mergytės atėjimo proga!“ – „Twitter“ paskyroje parašė A.Holnessas.

Nuomonės formuotoja laikoma ir socialiniame tinkle „Instagram“ 346 tūkstančius sekėjų turinti jamaikietė K.Bennett vadovauja reklamos ir verslo plėtros agentūrai, yra įkūrusi pelno nesiekiančią organizaciją, skirtą Jamaikos vaikams.

Jau beveik septynerius metus kartu esanti pora susitikinėti pradėjo dar tuomet, kai sportininkas siekė pasaulio rekordų. Baigdamas profesionalaus sprinterio karjerą U.Boltas ėmė kalbėti, kad nori susilaukti vaikų.

„Dabar esu įsitikinęs, kad niekada nebūna gero laiko turėti vaikų. Tai suprasti prireikė laiko. Tad reikia imti ir daryti. Žiūrėsime, kaip mums seksis“, – tuomet kalbėjo atletas.

Apie savo meilės reikalus sportininkas niekada per daug neatviravo, tik neslėpė, kad nėra vienišas vaikinas.

„Mes žengėme lėtais žingsniais, ir viskas tapo rimta. Aš neabejotinai noriu šeimos, bet anksčiau neskubėjau, nes turėjau įsitikinti, kad Kasi – mano žmogus.

Visada sakiau, kad noriu trijų vaikų. Tačiau išėjus pavakaroti su draugu, turinčiu tris atžalas, mane apimdavo abejonės dėl tokių savo norų. Žinoma, juokauju. Esu visiškai tikras dėl savo troškimo“, – su šypsena tada kalbėjo U.Boltas.

Kad laukiasi pirmagimio, Kasi paskelbė sausio pabaigoje, įdėjusi į „Instagram“ tinklą įspūdingą nuotrauką, kurioje matyti pūpsantis jos pilvas.

„Tik noriu pasakyti, kad karalius arba karalienė jau pakeliui“, – pakomentavo U.Boltas ir sulaukė ne tik daugybės gražių sveikinimų, bet ir pastabų, kodėl neveda savo mylimosios.

Aišku, netrukus gerbėjai ėmė jį atakuoti klausimais, ar skatins vaiką sportuoti, ar norėtų, kad jis sektų tėvo pėdomis.

„Žmonės klausia, ar stumsiu vaiką į sportą. O aš sakau taip: jei jis pats norės, nedrausiu, palaikysiu.

Tačiau pats tikrai nestumsiu jo į lengvąją atletiką dėl to, kad jam gali būti sunku“, – kalbėjo bėgimo legenda.

Jis turi galvoje milžinišką spaudimą, kuris gali slėgti vaiko, turinčio rekordininką tėvą, pečius. Todėl iš pradžių U.Boltas savo atžalą mėgins sąmoningai kreipti toliau nuo sporto pasaulio.

„Iš pradžių pasakysiu „ne“, tačiau jei manęs neklausys, tikrai paremsiu ir palaikysiu. Manau, turėdamas tėvą sporto superžvaigždę tos pačios sporto šakos vaikas neturėtų imtis.

Geriau išbandyti kitą sritį, kurioje nebūtų tokių milžiniškų lūkesčių“, – tada apie dar tik partnerės pilve augančią atžalą kalbėjo U.Boltas.

Buvęs profesionalus sportininkas prisipažino, kad jis dėl tėvystės jaudinasi labiau negu motina K.Bennett.

„Mano moteris jaučiasi pakylėta – ji laiminga būdama nėščia ir atsipalaidavusi, o aš imu panikuoti: kaip man reikės elgtis? Aš juk tapsiu tėvu! Aš iš tokių vaikinų!“ – su šypsena apie kūdikio laukimą kalbėjo U.Boltas.

Jamaikietis užsiminė, kad tai jam bus nauja ir sudėtinga sportinė kliūtis, bet jis pasiruošęs šiam iššūkiui. U.Boltas mėgsta pabrėžti, kad vadovaujasi tokia mintimi: „Viskas įmanoma, mano galvoje nėra ribų.“

„Gerai yra tai, kad turiu nemažai patirties su draugų ir tetų vaikais. Taigi kažkiek suprantu, tačiau aš niekada neturėjau vaiko 24 valandas 7 dienas per savaitę. Tad laukia nemenkas iššūkis, tačiau jis mane jau dabar džiugina“, – sakė buvęs sportininkas.

Kovo mėnesį U.Boltas atskleidė, kad jo partnerė laukiasi dukros. Sportininkas juokais perspėjo bet kokius būsimus jaunikius nuo jo atžalos laikytis atokiau.

„Bet kuriam vyrui! Bet kuriam berniukui! Su manimi nežaiskite!“ – sakė sprinto žvaigždė.

Aštuoniskart olimpinis čempionas ir 11 kartų planetos čempionas U.Boltas, kuriam priklauso ne tik 100 metrų bėgimo pasaulio rekordas, bet ir 200 metrų bėgimo greičiausias laikas – 19,19 sek., profesionalaus sportininko karjerą pabaigė 2017 metais ir pareiškė, kad ketina tapti futbolininku.

Tiesa, apie perėjimą į futbolą jis ne kartą buvo užsiminęs ir savo neįtikėtinai sėkmingos sprinterio karjeros metu.

„Jau pasiekiau viską, ko troškau, tad noriu išbandyti ką nors nauja.

Turėti pinigų puiku, tačiau dar nuostabiau, jeigu įgyvendini tai, apie ką visada svajojai“, – tada sakė iš Jamaikos kilęs 195 centimetrų ūgio sprinteris.

Netrukus jis ėmė treniruotis su Vokietijos, Norvegijos ir Pietų Afrikos Respublikos klubais, o nuo 2018 metų vasaros – Australijoje.

Sportininkas sudarė sutartį su šios šalies klubu „Central Coast Mariners“, tačiau po bandomojo laikotarpio U.Boltui komanda nepasiūlė profesionalios sutarties.

Vis dėlto nesėkminga patirtimi futbole U.Boltas per daug nenusivylė ir grįžęs namo susitelkė į savo verslus.

Atletas gimtojoje Jamaikoje jau nuo 2011 metų turi restoranų tinklą. Prieš dvejus metus Londone, Didžiojoje Britanijoje, jis įkūrė restoraną „Tracks & Records“ („Trekai ir rekordai“), kur siūlomi jamaikietiškos virtuvės patiekalai ir įmantrūs kokteiliai.

U.Bolto planuose buvo dar 14 restoranų šioje šalyje.

Olimpinius medalius žėręsis sprinteris sulaukė milžiniško dėmesio iš garsių įmonių ir pasiūlymų tapti jų reklamos veidu. Nuo garsiausių sporto ženklų iki šampano, laikrodžių, avialinijų.

Praėjusiais metais U.Boltas paleido savo programėlę, per kurią galima nuomotis gamtą tausojančius elektrinius paspirtukus.

Pagal „Forbes“, jis yra vienas iš daugiausia metinių pajamų gaunančių tarp visų laikų olimpiečių ir patenka į pirmąjį penkiasdešimtuką tarp turtingiausių atletų. Jau netgi nebūdamas aktyvus sportininkas.

„Iš pradžių norėjau padengti tėvų skolas, po to pats nusipirkti gražių daiktų, mašinų, drabužių ir užsitikrinti sotų gyvenimą. Bet kai beveik viską padariau, norisi pasiduoti. Ką dar turiu kam įrodyti?“ – prieš baigdamas sprinterio karjerą yra kalbėjęs U.Boltas.

Dabar jis, regis, turi viską ir gali ramiai mėgautis gyvenimu. Tai ir daro.

Pavyzdžiui, reguliariai su draugais žaidžia mėgstamą futbolą, o šeštadieniais netgi rengia rungtynes.

O minties tapti lengvosios atletikos treneriu netgi kratėsi.

„Nors mano treneris yra kitos nuomonės, aš manau, kad jokiu būdu negaliu būti treneriu, nes man trūksta kantrybės. Žinau, ką mano treneris turėjo iškęsti treniruodamas mane. Nemanau, kad galėčiau atlaikyti tokias sudėtingas asmenybes kaip aš. O tokių yra daug“, – įsitikinęs U.Boltas. Taip jis kalbėjo dar prieš pats tapdamas tėvu.

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.