Aklas slidininkas karantiną išnaudojo prasmingai

Kalnų slidininkas neregys Karolis Verbliugevičius bei jo treneris-vedlys Vytenis Makauskas karantino metu laiko veltui neleido: atsistatė po patirtų traumų, sukonstravo specialų prietaisą, padėsiantį dar efektyviau siekti savo tikslo, o jau nuo šios savaitės atnaujina ir treniruočių lankymą Vingio parke.

 Per karantiną Karolis sustiprėjo po Austrijoje patirtos traumos.<br>LR archyvo nuotr.
 Per karantiną Karolis sustiprėjo po Austrijoje patirtos traumos.<br>LR archyvo nuotr.
 Kartą Karolis netgi bandė pilotuoti lėktuvą.<br>LR archyvo nuotr.
 Kartą Karolis netgi bandė pilotuoti lėktuvą.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 18, 2020, 1:23 PM

„Pavasarį griuvo nemažai planų, bet sustoti neketiname, – sako K. Verbliugevičius. – buvo atšaukti visi sporto renginiai, nežinomam laikui nukeltos varžybos, žlugo treniruotės, atšauktas dalyvavimas varžybose Austrijoje, o tai lėmė ir prarastą galimybę gauti papildomų įskaitinių taškų.“

Tačiau, nepaisant visų sportininkus užgriuvusių nesklandumų, yra ir gerų žinių – karantino metu Karolis, vykdydamas gydytojo paliepimus, pilnai atsistatė po kovo mėnesį, Austrijos stovykloje, patirtos kojos traumos. Tada Karoliui besileidžiant žemyn trasa, į jį netikėtai atskriejo nė nestabdęs snieglentininkas.

„Tai buvo atsistatymo laikotarpis. Jo metu ne tik pailsėjau nuo įtempto treniruočių grafiko, bet ir namų sąlygomis atlikau gydytojo paskirtą raumenų stiprinimo programą, kurią sudarė įvairūs viso kūno pratimai, padėsiantys ne tik greičiau atsigauti nuo patirtos traumos, bet ir techniškai pasiruošti artėjantiems startams“, – pasakoja K. Verbliugevičius.

Karolio treneris-vedlys V. Makauskas laiko veltui taip pat neleido – rūpinosi organizaciniais klausimais, stengėsi pabaigti visus darbus ir įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Kartu su komandos pagalbininkais pasirūpino garso kolonėlės, pritaikytos specialių poreikių sportininkams, sukonstravimu. Tai, pasak trenerio, pagerins ir palengvins visą jų bendrą darbą ir pasiruošimą varžyboms.

„Iki šiol Karolis komandas ir informaciją apie kliūtis, esančias trasoje, gaudavo radijo ryšiu, per ausinę, o nuo dabar slidininkas seks garsą, sklindantį iš priekio. Komandos bus perduodamos per garso kolonėlę, kuri bus pritvirtinta ant priekyje čiuožiančio gido kuprinės. Tai padės gan stipriai optimizuoti slidinėjimo trajektoriją ir padidinti greitį trasoje įveikiant slalomo vartus“, – aiškina V. Makauskas.

Jau nuo birželio 17 d. lietuvių duetas Lietuvos olimpinio sporto centro stadione „Vingis“, pagal atnaujintą fizinio ir taktinio rengimo koncepciją, ėmė kibti į darbus stiprinant savo kūną ir ruošiantis kelionei link savo svajonės. Anot V. Makausko, tinkamas fizinis pasiregimas bei treniruočių lankymas yra ne tik atnaujintas, bet ir suaktyvintas, nes sportinių rezultatų augimas ir varžybinės veiklos efektyvumas didele dalimi priklauso nuo sportininkų techninio, fizinio bei taktinio pasirengimo.

„Džiaugiamės galėdami vėl grįžti ir toliau tęsti savo veiklą. Tolimesnius mūsų žingsnius link didžiojo tikslo pradėsime Vingio parke įsikūrusiame sporto centro stadione „Vingis“, kuriame galėsime nevaržomai, be fizinės distancijos apribojimų treniruotis tiek atvirose, tiek uždarose patalpose ir taip gerinti savo fizinę būklę. Treniruočių metu išbandysime naują garso perdavimo sistemą, mokysimės judesių ir tarpusavio susidirbimo atnaujintomis sąlygomis“, – sako treneris V. Makauskas.

Dideliam tikslui pasiryžę sportininkai treniruosis ne tik Vingio parke, bet ir Vilniaus „Slidinėjimo akademijoje“, kurioje bus galima naudotis specialiu simuliatoriumi. Nuo liepos mėnesio duetas treniruotes tęsti planuoja ir Druskininkų uždarų kalnų slidinėjimo trasų komplekse „Snow Arena“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.