Paslaptis sauganti kino pasaulio liežuvautoja nuslepia net vaikus

Aktorei Blake Lively (32 m.) malonu būti vadinamai stilingiausia Holivudo žvaigžde. Dar didesnį pasitenkinimą ji jaučia, kai grožio temomis rašantys tinklaraštininkai kopijuoja jos stilių ir makiažą. Tik, ko gero, apmaudu, kad iki šiol profesinė aktorės sėkmė siejama su jau seniai buvusiu ir ją išgarsinusiu vaidmeniu populiariame seriale „Liežuvautoja“.

Šeimos gyvenimo smulkmenas slepiantys aktoriai B.Lively ir R.Reynoldsas kol kas viešai neparodė praėjusią vasarą gimusios trečiosios dukters.<br>„Scanpix” nuotr.
Šeimos gyvenimo smulkmenas slepiantys aktoriai B.Lively ir R.Reynoldsas kol kas viešai neparodė praėjusią vasarą gimusios trečiosios dukters.<br>„Scanpix” nuotr.
Filmo „Ritmo skyrius“ premjera B.Lively tapo pasirodymo viešumoje po trečio gimdymo akstinu. Šalia jos, vilkinčios atvirą suknelę, – filmo partneris J.Law.<br>„Scanpix” nuotr.
Filmo „Ritmo skyrius“ premjera B.Lively tapo pasirodymo viešumoje po trečio gimdymo akstinu. Šalia jos, vilkinčios atvirą suknelę, – filmo partneris J.Law.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-06-19 14:20

Kai Blake dar tik svajojo apie kino žvaigždės karjerą, jai norėjosi akinančių fotoblyksčių žengiant raudonuoju kilimu, prabangių suknelių, interviu spindinčiuose žurnaluose ir gražiausios moters vardo.

Ji nestokojo ambicijų, o gamta nepašykštėjo dailumo. Ir šeiminės aplinkybės buvo palankios. Blake motina Elaine ir tėvas Ernie pradėjo nuo aktorystės, nors ir nelabai sėkmingos.

Tėvas filmavosi mažo biudžeto filmuose, kuriuos ir prodiusavo, serialuose, vaidino portjė ar apsaugininkus.

B.Lively motina, greitai suvokusi, kad neturi vaidybos gebėjimų, pasirinko aktorių agento ir rinkodaros specialisto darbą. Ir jai neblogai sekėsi.

Šeima įsikūrė Kalifornijos mieste Tarzanoje. 1987 metų rugpjūčio 25-ąją gimusi Blake Ellender Lively (Brown) – jauniausia. Be jos, šeimoje dar augo du broliai ir dvi seserys.

Trijų vyresnių vaikų motina susilaukė iš pirmosios santuokos, o jos antrasis vyras Ernie Lively juos įsivaikino. Visas atžalas traukė kinas. Be pagrindinio darbo, Elaine ir Ernie Lively dėstė aktorinį meistriškumą. Kartu su savimi imdavo ir jaunėlę Blake.

Taip nuo vaikystės mergaitė klausėsi tėvų paskaitų.

Būdama vienuolikos Blake suvaidino dantukų fėją filme „Smėlio žmogus“. Šviesiaplaukė gražuolė neliko nepastebėta. Nuo to laiko B.Lively tapo nuolatine aktorių atrankų dalyve.

Kitas vaidmuo buvo tik po septynerių metų. Bet mergaitė neliūdėjo dėl ilgos pertraukos ir nesiilgėjo šlovės bei akinančių fotokamerų šviesų.

Mokslas mokykloje buvo smagus metas, panašus į serialo „Beverli Hilsas, 90210“ dvasią. Ideali amerikietė šviesiaplaukė B.Lively buvo žaviausia koledžo mergina, nugalėdavo grožio konkursuose, dainavo chore, buvo nepamainoma rungtynių šokėjų komandos kapitonė ir išleistuvių pokylio karalienė.

Niekas neįtarė, kad ji – drovi paauglė. Tik kur kas vėliau aktorė prisipažino, kad būtent tokia ir buvo.

Iki septyniolikos metų ji su niekuo nesusitikinėjo, nors ja žavėjosi daugelis vaikinų. B.Lively išrinktuoju tapo vaikystės draugas Kelly Blatzas (32 m.), tapęs muzikantu ir aktoriumi. Jie susitikinėjo trejus metus.

K.Blatzas ištvermingai atlaikė jo mylimąją 2005-aisiais užgriuvusį populiarumą. Jaunimui skirtame filme „Džinsai talismanas“ jai teko vienos iš keturių draugių, kurių kiekviena gauna dovanų stebuklingus džinsus, vaidmuo.

Filmas patiko žiūrovams ir su atlikėjomis buvo pasirašyta sutartis dėl tęsinio. Jis pasirodė po trejų metų, bet pirmosios dalies sėkmės nepakartojo.

Tuomet, 2005-aisiais, B.Lively užliejo ne tik didžiulio populiarumo banga. Ji buvo nominuota „Teen Choice Awards“ apdovanojimui.

Vėliau kartu su tėvu ir abiem seserimis nusifilmavo mažo biudžeto siaubo filme. Laimė, ši juosta nepateko į kino ekranus ir ją dabar prisimena tik ištikimi aktorės gerbėjai.

Už vaidmenį filme „Mus priėmė!“ aktorė B.Lively pelnė žurnalo „Hollywood Life“ Proveržio nominaciją.

Romantinėje dramoje „Elvisas ir Anabelė“ jai teko rimtas vaidmuo: merginos, kuri kenčia nuo bulimijos, bet stengiasi nugalėti grožio konkurse.

Iš B.Lively buvo pareikalauta stipriai suliesėti. Tai nebuvo lengva, nes aktorė visada mėgo pavalgyti, sakydavo, kad tai – jos aistra.

Ir vėl kino kritikų pagyros, kurios veikiausiai padėjo B.Lively per „Liežuvautojos“ aktorių atranką. Šis serialas padarė ją tikra žvaigžde ir jaunimo kartos dievaite.

Bet dėl „Liežuvautojos“ nutrūko jos santykiai su K.Blatzu. Aktorė išvyko į Niujorką, ir pirmoji meilė kartu su koledžo laikais liko ankstyvos jaunystės romantika.

Įdomu tai, kad pradžioje prodiuseriai atlikti vaidmens, kurį seriale gavo B.Lively, norėjo pakviesti Lindsay Lohan (33 m.) – skandalais pagarsėjusią aktorę, Amerikos „prarastą sielą“. Bet ji atsisakė ir vėliau pasigailėjo. „Liežuvautoja“ pagerino visus populiarumo rekordus.

Per pirmuosius keturis B.Lively dalyvavimo seriale metus ji keletą kartų buvo nominuota įvairiems apdovanojimams, du kartus – „Teen Choice Awards“.

Aktorės nuotraukos puošė madingų žurnalų viršelius, pasipylė reklamos sutartys. B.Lively spėjo visur, demonstruodama pavydėtiną darbingumą ir kartais atidirbdama po 18 valandų.

O kaip meilės reikalai?

Aktorė susitikinėjo su metais vyresniu kolega Pennu Badgley (33 m.), kuriam seriale „Liežuvautoja“ teko jos mylimojo vaidmuo.

B.Lively buvo užversta įdomiais pasiūlymais, o juo nesidomėjo nei prodiuseriai, nei režisieriai. P.Badgley savimeilė buvo įžeista. Galų gale pora išsiskyrė – jo iniciatyva.

Vėliau Blake buvo pastebėta su Ryanu Goslingu (39 m.). Aktorės gerbėjams patiko manyti, kad tai įsimylėjėlių susitikimai.

Juos matė kavinėje, pasivaikščiojimų metu, kartą ji atlydėjo R.Goslingą į premjerą. Bet ir ši istorija nepasibaigė lemtinguoju „taip“.

Fantastikos filme „Žaliasis žibintas“ dėl vaidmens B.Lively vienintelį kartą gyvenime savo šviesius plaukus nusidažė juodai.

Jos partneriu tapo Ryanas Reynoldsas (43 m.). Jie patiko vienas kitam, bet tuo metu aktorius buvo vedęs kolegę Scarlett Johansson (35 m.). 2010-ųjų gruodį, praėjus pusmečiui po pažinties su B.Lively, R.Reynoldsas pranešė, kad skiriasi.

Pernelyg skirtingas buvo sutuoktinių požiūris į šeimą. R.Reynoldsas norėjo vaikų, o žmona prašė palūkėti, nes kino karjera tuo metu jai buvo svarbiausia.

Jei kokia nors kibirkštis ir įsižiebė tarp jo ir B.Lively kino juostos „Žaliasis žibintas“ filmavimo aikštelėje, ugnis neplykstelėjo. Po skyrybų R.Reynoldsas dažniausiai buvo matomas šviesiaplaukės kolegės Charlize Theron (44 m.) draugijoje.

B.Lively užmezgė romaną su savo jaunystės dievaičiu Leonardo Di Caprio (45 m.). Ir tai buvo tarsi aktorės statuso patvirtinimas. „Titaniko“ žvaigždė garsėjo ne tik vėjavaikiškumu, bet ir aukštais standartais. L.Di Caprio pasirinkdavo tik gražiausias ir populiariausias.

Santykiai buvo patogūs ir niekuo neįpareigojantys – pagal jo įprastą programą. Poilsis jachtoje, pietūs, vakarėliai. Išsiskyrę liko draugai.

2011-ųjų kovą B.Lively ir R.Reynoldsas kartu pasirodė per „CinemaCon“ festivalį Las Vegase. Abu elgėsi pabrėžtinai draugiškai, tad gerbėjams liko tik pažaboti savo fantaziją.

Tais metais populiarus portalas vyrams „AskMen“ („Klausk vyrų“) B.Lively pavadino geidžiamiausia Metų moterimi, o žurnalas „Time“ įtraukė į įtakingiausių pasaulio žmonių šimtuką.

Dar po metų žurnalas „People“ pripažino aktorę B.Lively gražiausia. Ji tapo mados namų „Chanel“ pasiuntine ir Karlo Lagerfeldo (1933–2019) drauge.

Velionis mados dizaineris, garsėjęs niūriu charakteriu, aktorę pavadino amerikietiška svajone, – genijui būdingu įžvalgumu atspėjęs B.Lively žavesio esmę.

2011-ųjų gegužę R.Reynoldsas davė pirmą išsamų interviu, kur atvėrė savo jausmus po skyrybų su S.Johansson. Jis prisipažino, jog žaizda dar neužgijo, bet tiki, kad jam pavyks. Bet suabejojo, ar norės dar kartą vesti.

Jau spalį Ryanas ir Blake buvo pastebėti išeinantys iš jo buto. Gerbėjai džiūgavo: pora atrodė laiminga ir veikiausiai jų santykiai rimti.

Dar po dviejų mėnesių jau niekam neliko abejonių. R.Reynoldsas su B.Lively išvyko į jo gimtąjį Vankuverį – norėjo supažindinti su šeima. Pora viešumoje laikėsi už rankų.

B.Lively ir R.Reynoldsas savo gerbėjus džiugino nuotraukomis. Tai jie leidžia laiką jo name Naujajame Orleane, tai svečiuojasi pas jo šeimą Kanadoje.

Bet meilės reikalai nesutrukdė B.Lively nusifilmuoti garsaus Holivudo režisieriaus Oliverio Stone’o (73 m.) kriminaliniame trileryje „Laukiniai“.

Jos partneriai buvo Salma Hayek (53 m.), Johnas Travolta (66 m.), Aaronas Tayloras-Johnsonas (29 m.).

Kino kritikai aukštai įvertino B.Lively vaidmenį.

Bet žiūrovus domino kitas aktorės vaidmuo – nuotakos, tačiau jau realiame gyvenime.

Pavėluotai į žiniasklaidą pateko gandai, kad R.Reynoldsas ir B.Lively slapta susituokė Čarlstone (JAV) dalyvaujant tik draugams ir artimiesiems. Nė viena vestuvių nuotrauka į viešumą nepateko.

Kaip ir medaus mėnesio, kurį jaunavedžiai praleido kalėdiniame Paryžiuje, akimirkos. Kalbama, kad jie nevengė bučiuotis ir viešumoje.

2013-uosius pora skyrė vienas kitam, nuolat davė interviu, kaip gera gyventi kartu, būti drauge ir tiesiog sėdėti kavinėje. Ir dar apie tai, kad jie norėtų susilaukti vaikų.

Spalį savo paskyroje B.Lively pranešė, kad laukiasi.

Pirmasis poros vaikas gimė 2014 metų gruodžio 16-ąją. Pirmagimio nuotraukų tėvai į socialinius tinklus nekėlė, slėpė lytį ir vaiko vardą. Tik gerokai vėliau tapo žinoma, kad tai – mergaitė, vardu James.

2015-aisiais įvyko romantinio fantastikos filmo „Adelainos amžius“ premjera. Pagrindinį vaidmenį atliko B.Lively. Kino juosta pasakoja apie moterį, kuri prarado gebėjimą senti, bet gali mylėti.

Per viešus „Adelainos amžiaus“ pristatymus aktorė pakeitė 256 įvaizdžius. B.Lively įsigudrindavo per dieną persirengti ir visiškai pasikeisti dešimt kartų.

Vėliau visus savo drabužius derindama vieną su kitu turėjo 500 variantų! Aktorei padėjo nepamainoma jos asmeninė stilistė – sesuo Robyn.

2016 metų balandį tapo žinoma, kad B.Lively ir R.Reynolsas vėl laukia šeimos pagausėjimo. Per Kanų kino festivalį aktorė vilkėjo suknelę, kuri bylojo apie nėštumą.

Kaip ir pirmą kartą, pora slėpė šeiminio gyvenimo smulkmenas. Tačiau 40-ąjį gimtadienį atšventęs R.Reynoldsas prisipažino, kad jis susilaukė antros dukters Inez. Visi aiktelėjo iš nuostabos.

Tuomet kone pirmą kartą B.Lively davė progą visuomenei paliežuvauti. Praėjus tik dviem dienoms po gimdymo aktorė buvo geriausios draugės vestuvėse. Po dviejų mėnesių B.Lively šėlo kitame vakarėlyje.

Tuomet pradėjo sklisti neramūs gandai, neva B.Lively įgriso šeiminis gyvenimas ir pora netrukus išsiskirs, tačiau pranašaujama drama neįvyko.

Priešingai, gruodžio 16-ąją visa šeima dalyvavo atidengiant R.Reynoldso vardinę žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje.

Tuomet jis skyrė savo žmonai gražiausius, šilčiausius žodžius. Ji įteikusi neįkainojamą dovaną – du nuostabiausius vaikus, apie kuriuos galima tik svajoti.

Bloga linkintys nutilo, o gerbėjai su palengvėjimu atsiduso. Vaidinti legendinio Holivudo režisieriaus Woody Alleno (84 m.) romantiškoje komedijoje su dramos elementais „Aukštuomenės klubas“ ji sutiko net neskaičiusi scenarijaus.

Tais 2017-aisiais aktorė papildė mados aukų sąrašą. B.Lively pateko į nemalonią padėtį dėl savo suknelės.

Ant „Met Gala“ pokylio raudonojo kilimo ji suklupo ir vos neparkrito. B.Lively įsipainiojo į ilgą mėlynomis plunksnomis išsiuvinėtą įmantrios suknelės šleifą. Laimė, kad savo žmoną sugriebė Ryanas.

B.Lively pavyko kuriam laikui nuslėpti žinią apie trečio vaiko gimimą. Mergaitė, kurios vardas iki šiol nežinomas, gimė praėjusios vasaros pabaigoje.

R.Reynoldsas nutraukė tylą tik po dviejų mėnesių, įkėlęs mažylės nuotraukas pasivaikščiojimo metu. Jos veidukas buvo uždengtas šypsenėlės emocija.

Naujojo filmo „Ritmo skyrius“ premjera Los Andžele aktorei B.Lively tapo pasirodymo viešumoje po trečio gimdymo akstinu. Ant raudonojo kilimo šalia jos, vilkinčios atvirą juodą suknelę, buvo filmo partneris Jude’as Law (47 m.).

Visų susirinkusiųjų nuomonė buvo vienoda: 32 metų trijų vaikų motina atrodo stulbinamai.

Žurnalai mirgėjo interviu, kur Blake dalijo patarimus, kokiu būdu susigrąžinti fizinę formą, suderinti darbą, viešą gyvenimą ir motinystę.

Ji pasakojo, kad po antro gimdymo, padedama dietologo ir asmeninio trenerio, numetė 27 kilogramus.

B.Lively prisipažino, jog savo darbų grafikus sutvarkė taip, kad vyras ar ji būtų su vaikais.

Jie dažnai užsuka vienas pas kitą į filmavimo aikštelę su mergaitėmis.

R.Reynoldsas nesiliauja girti savo žmonos kulinarinių sugebėjimų. Jis juokauja, jog dar niekada nedėjo tiek pastangų, kad nepriaugtų nepageidaujamų kilogramų.

Aktorė išties puikiai gamina, pagal jos receptą amerikietės kepa keksus. Ji rimtai galvoja apie kulinariją. Kol kas per kiekvieną kelionę stengiasi paragauti vietos virtuvės valgių ir kokį nors stengiasi pagaminti namuose. Be to, aktorė domisi dizainu.

Stiliaus karalienė, aukštuomenės liūtė ir šiuolaikinės sėkmės lydimos Niujorko moters įsikūnijimas.

Kokį iš šių vaidmenų B.Lively vaidina, o kur lieka savimi? Galbūt ir pati aktorė to nežino.

Argi tai svarbu? Juk visi šie Holivudo žvaigždės B.Lively vaidmenys verti „Oskaro“.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.