Vilniečių poros vestuvių planus pakoregavo karantinas ir gandrai

Rimą Sakalauską (34 m.) ir jo išrinktąją Gretą Sirvidaitę (28 m.) nenukelti vestuvių į rudenį pastūmėjo į šeimą atkeliaujantis kūdikis. Tad prieš savaitę susituokę videomenininkas ir komunikacijos specialistė gali ramiai laukti atžalos.

 Trejus metus draugavusi pora apie vestuves galvojo jau visus metus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Trejus metus draugavusi pora apie vestuves galvojo jau visus metus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Įsimylėjėliai vienas kito jausmus patikrino kelionėse.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Įsimylėjėliai vienas kito jausmus patikrino kelionėse.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Įsimylėjėliai vienas kito jausmus patikrino kelionėse.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Įsimylėjėliai vienas kito jausmus patikrino kelionėse.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-06-19 19:17

Trejus metus draugavusi pora apie vestuves galvojo jau visus metus, kai tik Rimas pasipiršo Gretai. Įsitikinę, kad yra vienas kitam skirti, įsimylėjėliai jau porą metų gyveno kaip šeima.

Natūralu, kad pora dėliojo svarbių įvykių datas, o gyvenimas galiausiai viską sustatė į savo vietas.

Nors žinomas menininkas ir komunikacijos specialistė ruošėsi tuoktis šių metų gegužę ir po vestuvių kur nors keliauti, nes kelionės – jų aistra, karantinas ir moters nėštumas šiuos planus pakoregavo. Bet ankstesnės svajos tikrai nenublanko prieš dabartį, jos tik sklandžiai nutiesė kelią į šeimos laimę – po vestuvių, jau vasaros pabaigoje, sutuoktiniai sūpuos pirmagimį.

Pora susipažino per pažinčių programėlę, vėliau bendravo socialiniuose tinkluose. Nors šiuolaikinės moterys drąsios ir rodo iniciatyvą kuriant santykius, Greta – ne iš tokių. Rimas pirmas ją pakvietė į pasimatymą.

„Abu esame tradicinių pažiūrų tuo klausimu, kad vyras pirmas turi rodyti iniciatyvą ir užkalbinti moterį“, – įsitikinusi Greta.

Nors R.Sakalauskas ir nemažai pasiekęs profesinėje srityje, Greta apie jo laimėjimus nežinojo.

„Kadangi atradome vienas kitą pažinčių programėlėje, pradinė informacija, kurią žinojau, buvo Rimo vardas ir kelios neutralios nuotraukos. Rimas nesigyrė savo pasiekimais ir ką veikia.

Daugiau sužinojau tik tada, kai bendravimas persikėlė į socialinį tinklą. Tuomet pamačiau aktyvų jo gyvenimą, rengiamas parodas.

Žinoma, tai darė įspūdį, bet labiau patraukė dėmesį jo paprastumas ir nuoširdumas. Todėl ryžausi susitikti, nors ir buvo dvejonių, ar surasime bendrą kalbą, nes su meno pasauliu neturėjau nieko bendra. Radome“, – šypsodamasi pažinties istoriją pasakojo R.Sakalausko žmona šių metų birželio 13 dieną tapusi Greta. Ji Sirvidaitės pavardę pakeitė į Sakalauskienės.

Jau prieš dvejus metus abu suprato, kokias vertybes šeimoje puoselės. Svarbiausia – daug ir atvirai kalbėtis bet kokiomis temomis. Tuomet kyla mažiau neaiškumų, nesusipratimų.

„Labai svarbu įsiklausyti į abiejų norus, siekti susitarimo, nes gyvenimas – tai amžinos derybos tarp to, ko nori ir ką gali gauti. Gyvenant kartu svarbiausia pusiausvyra, darna, malonus ir jaukus buvimas kartu, to mes ir siekiame“, – pasakojo vilnietis.

Nors R.Sakalauskas augo didelėje ir darnioje šeimoje, negalėtų pasakyti, kiek veiksmingas yra auklėjimas. Juk jo brolio Jono Sakalausko – Lietuvos operos ir baleto teatro vadovo – šeima praėjusiais metais iširo.

Bet Rimas neabejojo, kad jei jam ir Gretai ir toliau pavyks išlaikyti darnią atmosferą, vaikai, matydami mylinčius tėvus, natūraliai perims jų gerąsias savybes – juk vaikai, sakoma, yra tėvų santykių atspindys.

Per trejus bendravimo metus pora gerai įvertino vienas kito savybes, prisitaikė prie skirtingų charakterių. Gretą žavi Rimo darbštumas ir atkaklumas, nes tai įkvepia ją siekti užsibrėžtų tikslų. Moteris taip pat vertina jo nuoširdumą, nes vyras visada sako tai, ką mano.

O sutuoktinis pastebėjo, kad žmona ištverminga, mokanti išklausyti ir taip pat išlikti rami.

„Aš vis stebiuosi, kaip ji sugeba sugyventi su manimi, juk mano charakteris toks ūmus“, – atvirai prisipažino menininkas.

Bet žmona, kaip ir jis, labai atkakli ir darbšti. Tad sutuoktinis vertina ir jos profesinį augimą.

Ar pavyks sukurti panašią šeimą, kokioje pats augo, videomenininkas dabar atsakyti dar negalėjo. Juk reikia nemažai nugyventi, kad galėtum palyginti.

Tačiau Rimas jautėsi mylimas ir lepinamas, nes tėvų namuose buvo jauniausias.

R.Sakalauskas augo inžinierių Antano ir Vandos šeimoje. Bet jo mama jaunystėje vis labiau linko į meną – piešė, lipdė, baigė pedagogines studijas ir tapo dailės mokytoja, vadovavo keramikos būreliui.

Tėvas dirbo elektronikos inžinieriumi, taisė pirmąsias Lietuvoje skaičiavimo mašinas, kitus elektronikos įrenginius.

Beveik prieš dešimtmetį jis mirė nuo sunkios ligos.

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.