Holivudo testas gražuolei – nuo lekiančio motociklo peršokti į skriejantį visureigį

Pasaulio žiniasklaida Izraelio aktorę Gal Gadot (35 m.) ilgai siejo su grožio konkursais, o ne su kinu. Savo tėvynėje ji laimėjo grožio konkursą, vėliau varžėsi dėl Mis visatos vardo, tarnavo kariuomenėje ir pasirodė tik veiksmo filme „Greiti ir įsiutę“. Bet žydės likimas labai pasikeitė po stulbinamos sėkmės fantastinėje juostoje „Nuostabioji moteris“.

2004-ųjų Mis Izraelis G.Gadot ilgai brovėsi į kino pasaulį, kol pateko tarp Holivudo geriausiųjų.<br>„Scanpix” nuotr.
2004-ųjų Mis Izraelis G.Gadot ilgai brovėsi į kino pasaulį, kol pateko tarp Holivudo geriausiųjų.<br>„Scanpix” nuotr.
2004-ųjų Mis Izraelis G.Gadot ilgai brovėsi į kino pasaulį, kol pateko tarp Holivudo geriausiųjų.<br>„Scanpix” nuotr.
2004-ųjų Mis Izraelis G.Gadot ilgai brovėsi į kino pasaulį, kol pateko tarp Holivudo geriausiųjų.<br>„Scanpix” nuotr.
Su vyru nekilnojamojo turto verslininku Y.Varsano G.Gadot augina dvi dukras.<br>„Scanpix” nuotr.
Su vyru nekilnojamojo turto verslininku Y.Varsano G.Gadot augina dvi dukras.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 4, 2020, 2:32 PM

Prieš penkerius metus, vieną 2015-ųjų gruodžio rytą, Tel Avive tvyrojo nuostabus oras. Ir Gal, kurios vardas išvertus iš hebrajų kalbos reiškia „bangą“, o pavardė Gadot – „upės krantą“, nubėgo prie jūros.

Kad jau patvirtinta vaidmeniui „Betmenas prieš Supermeną: teisingumo aušra“, ji sužinojo paplūdimyje – ši naujiena jai buvo pranešta telefonu.

Ta karšta saulėta diena tapo paskutinė laisva G.Gadot gyvenime. Treneriai, kurie ruošė Holivudo aktorius vaidmenims įspūdinguose, didelio biudžeto filmuose, pasistengė, kad Gal būtų užsiėmusi nuo ryto iki vakaro.

Pusę metų kasdien po šešias valandas intensyvaus pasirengimo.

Karinė Izraelio armijos stovykla, palyginti su šiais krūviais, aktorei buvo tarsi pasivaikščiojimas po parką.

G.Gadot prisiaugino beveik dešimt kilogramų raumenų. Jai patiko jaustis stipriai – net eisena pasikeitė. Žiūrėdama į senas nuotraukas ji susiraukdavo: „O, kokia buvau liesa! Visai negražu.“

Pamačiusi save veidrodyje Nuostabiosios Moters kostiumu džiūgavo: „Dieve mano, kas galėjo pamanyti, kad aš, mergina iš mažyčio Žemės lopinėlio, atsidursiu Amerikoje ir dar superherojės vaidmenyje?“

Kai G.Gadot buvo patvirtinta šiam vaidmeniui, įniko į kino studijos „Warner Bros.“ archyvus stengdamasi kuo daugiau sužinoti apie savo heroję.

Pasirodė, kad Nuostabiąją Moterį daugiau kaip prieš 70 metų sukūrė Amerikos psichologas, Harvardo universiteto profesorius Williamas Marstonas. Jis, beje, dalyvavo ir kuriant pirmąjį melo detektorių.

Laisvu laiku psichologas su žmona Elizabeth kūrė komiksus. W.Marstonas buvo itin keistas žmogus, įsivaizdavęs, kad intelektu moterys lenkia vyrus.

Toks požiūris praėjusio amžiaus 4–5 dešimtmečiais buvo labai drąsus.

„Nuostabioji Moteris – psichologinės propagandos pavyzdys. Ateityje, tikiu, tokios valdys pasaulį“, – rašė W.Marstonas.

Nieko nuostabaus, kad pirmame epizode Nuostabioji Moteris į Ameriką atvyksta iš savo rojaus salos kovoti už moterų teises. Jungtinės Valstijos – paskutinė patikima šios kovos atrama.

Bet tiek G.Gadot, tiek prodiuseriai būgštavo, ar ši istorija nebus per drąsi net itin suvešėjusio feminizmo fone. Turint omenyje ir abejotiną reputaciją jos kūrėjo, nusispjovusio į moralę ir atvirai gyvenusio su žmona ir meiluže.

Kūrėjai jaudinosi be reikalo. Filme „Betmenas prieš Supermeną: teisingumo aušra“, pasirodžiusiame 2016 metais, ne daugiau kaip dešimt minučių didžiajame ekrane pabuvusi Nuostabiąja Moterimi niekam nežinoma izraelietė patiko tiek žiūrovams, tiek kino bosams.

Amazonių vedlės Dianos vaidmeniui G.Gadot buvo patvirtinta dar 3 filmams, kur Nuostabioji Moteris – viena iš superherojų.

2017-aisiais „Nuostabioji moteris“, visame pasaulyje uždirbusi apie 800 mln. JAV dolerių (per 674 mln. eurų), tapo pelningiausiu vasaros filmu per visą kino istoriją ir viena sėkmingiausių metų kino juostų.

Apie 59 proc. žiūrovų auditorijos sudarė moterys.

Šiuo žanru iki „Nuostabiosios moters“ amerikiečių režisierė 49-erių Patty Jenkins nesidomėjo ir geriausiai buvo žinoma dėl rimtų autorinių darbų. Ji sukūrė, pavyzdžiui, „Monstrą“, kuris 2003-iaisiais aktorei Charlize Theron pelnė „Oskarą“.

Po „Nuostabiosios moters“ premjeros net kritikai, paprastai skeptiškai vertinantys įspūdingus, didelio biudžeto filmus, negailėjo pagyrų.

Socialiniuose tinkluose Amerikos skaučių organizacija žarstė komplimentus G.Gadot, internete atsirado jos gerbėjų klubas. Filmą „Nuostabioji moteris“ užliejo didžiulė susižavėjimo banga.

Savo triumfo valandą G.Gadot kine jau nebuvo visiška naujokė. Ji spindėjo keturiose filmo „Greiti ir įsiutę“ dalyse, pirmą kartą – 2009-aisiais. Jos ryški išvaizda ir treniruotas kūnas patraukė aktorių atrankos direktoriaus dėmesį.

Į klausimą apie rizikingiausią triuką aktorė atsakė: „Važiuojant motociklu peršokti į dideliu greičiu skriejantį visureigį.“

Niekas nevertė G.Gadot to daryti, bet ji svajojo bent kartą pasijusti savo dievaičio Tomo Cruise’o kailyje. Šis aktorius žinomas dar ir dėl to, kad atsisako kaskadininkų.

Po rizikingiausio triuko kam nors panašaus izraelietė nebesiryžta, nes tą kartą vos neužsimušė.

Susidoroti su triukais G.Gadot paprasčiau nei su akcentu. Su šia problema aktorė kovojo ilgai, be to, apgailestavo, kad per anglų kalbos pamokas nebuvo labai stropi mokinė.

Tuomet jai atrodė, jog anglų kalba reikalinga tik tam, kad galėtų žiūrėti mėgstamus amerikiečių serialus „Draugai“ ir „Seinfeldas“.

G.Gadot gimė nedideliame miestelyje netoli Tel Avivo. Ją supo naivūs ir geri žmonės – nori aplankyti draugus, tiesiog eini ir pabeldi į duris.

Gal motina Irit – fizinio lavinimo mokytoja, puiki gimnastė. Tėvas Michaelas – inžinierius.

G.Gadot nuo vaikystės mėgo sportą, su malonumu žaidė tinklinį, krepšinį, tenisą.

Aktorė mano, kad gera mergaite išaugo dėl aktyvaus gyvenimo būdo. Ji tikisi, kad savo dukteris taip pat sugebės auklėti kuo toliau nuo televizoriaus ir žaidimų kompiuterių.

Dar vaikystėje Gal patiko patraukti aplinkinių dėmesį ir ji iškrėsdavo išdaigų.

Kai kartą namuose buvo surengtas vakarėlis, penkerių metų Gal paguldė anksčiau.

Bet mažylė nepastebimai prasmuko į sodą, apsiginklavo laistymo žarna ir svečius pašventino šaltu vandeniu.

Nors visada norėjo būti dėmesio centre – nesvarbu, ar tai būtų sporto aikštelė, ar klasė, apie aktorės profesiją G.Gadot nesvajojo.

Būdama 12-os lankė baleto mokyklą, ją traukė hiphopas ir ji norėjo tapti choreografe.

Bet likimas turėjo savo planų. 2004-aisiais į mokyklą užsuko agentas – ieškojo merginų dalyvauti grožio konkurse. Jis pasirinko G.Gadot, bet ji atsisakė.

Užsispyrėlę į konkurso dalyves slapčia užrašė motina. Duktė sutiko tik po aršaus mūšio. Ir užsidėjo karūną!

Jaunutę gražuolę pradėjo kviesti filmuotis reklamoje, ja susidomėjo modelių agentūros. Bet šis verslas Mis Izraelis G.Gadot nepatiko.

„Pozuoti už pinigus? To dar betrūko?! Geriau jau padirbėti kaimynystėje esančioje mėsainių užeigoje“, – taip anuomet manė gražuolė.

Nori ar nenori, bet užsidėjus Mis Izraelis karūną jai teko atstovauti šaliai Ekvadore vykusiame konkurse „Mis visata“. Nuskristi, žinoma, galima, bet G.Gadot padarė viską, kad atsidurtų kuo toliau nuo daugelio merginų taip trokštamo pjedestalo.

Rodė kaprizus, atsisakydavo prie dalyvių pusryčių stalo būti išsipusčiusi.

„Nesu įpratusi rytą sėsti prie stalo vilkėdama vakarinę suknelę! Ir stulbinamai pralaimėjau. Pergalingai pralaimėjau“, – patenkinta savimi sakė G.Gadot interviu JAV žurnalo „Rolling Stone“ korespondentui.

Atėjo laikas tarnauti kariuomenėje.

Keturis mėnesius G.Gadot treniravosi karinėje stovykloje – buvo rengiama naujų šauktinių instruktore.

Bet laimė, kad per dvejus metus jai neteko dalyvauti kariniuose veiksmuose.

Pabaigusi karinę tarnybą G.Gadot nusprendė stoti į Tel Avivo Gerclijos koledžo Teisės fakultetą. „O kodėl būtent ten? Tiesiog man labai patiko amerikiečių serialas „Eli Makbyl“, – šmaikštauja aktorė.

Viskas klostėsi puikiai tol, kol po metų į Izraelį iš Anglijos neatskrido aktorių atrankos direktorė. Ji ieškojo agento 007 merginos dar vienam filmui apie Džeimsą Bondą – „007 Paguodos kvantas“.

Pamačiusi G.Gadot nuotrauką modelių agentūroje britė paskambino jos atstovui ir paprašė susitikimo.

„Tavęs laukia bandomasis filmavimas apie agentą 007“, – pranešė G.Gadot agentas.

„Ten visi kalba angliškai, o aš blogai moku šią kalbą. Niekur neisiu“, – atšovė G.Gadot.

Agentas nusprendė, kad ji juokauja.

„Ką, proto netekai? Bent jau iš pagarbos nueik“, – paragino jis.

G.Gadot aktorių atrankos direktorei išrėžė: „Nesu aktorė, neplanavau atvažiuoti, todėl iš anksto atsiprašau, kad esu visiškai nepasiruošusi bandymams. Man tai nemalonu, nes save laikau profesionale.“

Keturios valandos, kurias su G.Gadot repetavo anglė, prabėgo greitai. Nors bandymų buvo daug, Džeimso Bondo merginos vaidmenį gavo Olga Kurylenko.

Dėl to izraelietė neapgailestavo, nors jai patiko vaidinti, ir net labai, nes visiškai dingo noras studijuoti teisę.

G.Gadot paprašė agento pranešti, jei pasitaikytų koks nors vaidmuo.

Jau po mėnesio ji vaidino Izraelio televizijos seriale.

Dar po kelių mėnesių ta pati aktorių atrankos direktorė, su kuria susiklostė draugiški santykiai, išplėšė G.Gadot vaidmenį ketvirtoje kino juostos „Greiti ir įsiutę“ dalyje.

„Manau, kad režisierių Justiną Liną sudomino tas faktas, kad tarnavau kariuomenėje, ir jam norėjosi greičiau sužinoti, kaip valdau ginklą“, – su humoru pasakojo G.Gadot.

Po „Greitų ir įsiutusių“ izraelietė turėjo nedidelių vaidmenų. Per atrankas ji patekdavo į finalą, bet dažniausiai paskutiniu momentu sulaukdavo neigiamo atsakymo.

Tokiais momentais Gal svarstydavo, ar nevertėtų vėl sugrįžti prie teisės studijų? Gal atsisakyti tokios beviltiškos srities kaip aktorystė, kuri jai suteikia vien nusivylimų?

Kaip tik tuomet paskambinęs amerikiečių režisierius Zackas Snyderis pasiūlė atvykti į Los Andželą.

Čia jos laukė projekto „Betmenas prieš Supermeną: teisingumo aušra“ kūrėjai.

Kokiam būtent vaidmeniui, G.Gadot neturėjo nė menkiausio supratimo.

Bet nusprendė, kad paskutinį kartą pabandys laimę.

Kino studijoje „Warner Bros.“ izraelietė sutiko Holivudo žvaigždę Beną Afflecką – Betmeną.

„Nežinau, ar Izraelyje girdėjote apie Nuostabiąją Moterį, kurią suvaidinsite?“ – pasidomėjo Benas.

G.Gadot vos neatvipo žandikaulis.

Stipri ir galinga herojė pasibeldė į jos duris, kurios, kaip jai atrodė, jau buvo užsivėrusios. „Žinoma, kad žinau“, – atsakė ji.

G.Gadot niekada nepamirš, kaip per įvairių meno šakų „Comic Con“ mugės konferenciją scenoje pasirodė kaip kultinė herojė – šalia režisieriaus Z.Snyderio, aktorių B.Afflecko ir Henry Cavillo. Ji negalėjo patikėti žiūrėdama į ją džiaugsmingai sutinkančią minią.

Kaip G.Gadot sėkme džiaugėsi jos vyras!

Su nekilnojamojo turto verslininku, iš Amsterdamo (Nyderlandai) kilusiu Yaronu Varsano ji susipažino dykumoje. Čia vyko savotiškas jogos mėgėjų vakarėlis.

Tuo metu G.Gadot tarnavo kariuomenėje ir į tokius renginius išsiruošdavo, kai gaudavo leidimą palikti kareivines.

Pradžioje ji pamanė, kad Yaronas jai per geras.

Bet dešimčia metų vyresnis vyriškis netikėtai pakvietė į pasimatymą. Per kitą pareiškė: „Ketinu tave vesti.“

2008-aisiais, praėjus dvejiems metams nuo pažinties, jie tapo vyru ir žmona.

Y.Varsano taip prisimena lemtingą susitikimą: „Mes buvome Dievo užmirštoje vietoje, dykumoje Izraelio pietuose.

Pradėjome kalbėtis dešimtą vakaro, auštant pirmą kartą pasibučiavome ir laikėmės už rankų visą kelią iki Tel Avivo. Mus tarsi priklijavo vieną prie kito nematomais, bet tvirtais klijais. Ir tai buvo nuostabu.“

G.Gadot neįsivaizduoja, kaip būtų galėjusi be vyro paramos prasibrauti į kino pasaulį. Kai ji paliko koledžą gavusi bilietą į kino pasaulį, Yaronas buvo pirmasis, pritaręs jos sprendimui.

Nepaisant didžiulės sėkmės, G.Gadot Holivude jaučiasi svetimšalė. Čia ji jau keletą metų gyvena su vyru ir dukrelėmis – devynerių metų Alma ir trimete Maya.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.