Mylimojo į Londoną išviliota Daiva Starinskaitė į Lietuvą grįžo su nauja meile

Londone 8 metus gyvenusi dainininkė Daiva Starinskaitė (34 m.) po Vilniuje praleisto karantino jau nežada grįžti į Didžiąją Britaniją. Atlikėja ruošiasi solinei karjerai tėvynėje ir sostinės centre kuria bendrus namus su sužadėtiniu australų aktoriumi ir rašytoju Chrisu Leaney (39 m.). Ar Lietuvoje pora ir susituoks?

 Atlikėja ruošiasi solinei karjerai tėvynėje ir sostinės centre kuria bendrus namus su sužadėtiniu australų aktoriumi ir rašytoju Chrisu Leaney.<br> L.Arlauskaitės nuotr.
 Atlikėja ruošiasi solinei karjerai tėvynėje ir sostinės centre kuria bendrus namus su sužadėtiniu australų aktoriumi ir rašytoju Chrisu Leaney.<br> L.Arlauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2020, 8:02 PM

Alternatyviosios muzikos atlikėja D.Starinskaitė niekada nemėgo spėlioti ateities – kaip susiklostys širdies reikalai, kuria linkme pakryps karjera ar pats gyvenimas.

Todėl ir dabar Daiva nepasakė, kada su Chrisu planuoja vestuves, ar iš viso jos bus. Nesvarbu, kad pora susižadėjo prieš trejus metus.

Tradiciškai būtų reikėję susituokti praėjus metams po piršlybų, bet papročių gal daugiau paisoma Lietuvoje, o ne plačiajame pasaulyje. Dabar atlikėja ir aktorius dar neketina tuoktis. O kur jiems skubėti?

Gyvenimas susiklosto savaime palengva, be skubėjimo, iššūkių, vertimosi per galvą. Tai paliudija reperės, prodiuserės D.Starinskaitės kasdienybė, kurioje nėra vietos rutinai, dvejonėms, svarstymams.

Prieš aštuonerius metus D.Starinskaitė panoro nerti į platesnius muzikinius vandenis ir išvyko į Didžiąją Britaniją.

„Nusprendžiau vykti į Londoną, nes ten jau buvo apsigyvenęs vienas mūsų grupės narys. Su kitu grupės nariu nutarėme vykti ten ir išbandyti save“, – prisiminė „Keymono“ grupės atlikėja, iš Lietuvos išvykusi su širdies draugu ir šios grupės prodiuseriu Alvydu Mačiulsku.

Daiva visada norėjo gyventi didžiuliame mieste, kuriame būtų stipri muzikinė industrija.

„Norėjosi būti ten ir pamatyti, kas vyksta pasaulyje. Nusprendžiau įsikurti Londone, nes tai – Europos muzikos sostinė“, – įsitikino atlikėja.

D.Starinskaitė galėjo pragyventi iš muzikos ir iš darbo tarptautinėje mokykloje. Su „Keymono“ Daiva koncertavo klubuose, dalyvavo konkursuose, pelnė muzikinių apdovanojimų.

„Viskas gerai sekėsi, todėl pasilikome ten ilgiau. Buvo smagus laikas“, – patikino pašnekovė.

Nesijaučia emigrante

Tačiau D.Starinskaitė savęs nelaiko emigrante. Ji jaučiasi labiau pasaulio pilietė.

„Jeigu noriu, gyvenu vienoje šalyje. Kai nenoriu, galiu išsikraustyti. Savęs nematau nei kaip emigrantės, nei kaip stiprios patriotės“, – tikino Daiva.

Emigrantai iš tėvynės įprastai išvyksta dėl geresnio gyvenimo paieškų, atlikėja nenorėtų sau klijuoti tokios etiketės. Ji aštuonerius metus gyveno tarp Londono ir gimtojo Vilniaus.

„Nebuvau atsiribojusi nuo Lietuvos, čia plėtojau veiklą, nebuvau praradusi ryšio su muzikos gerbėjais“, – tvirtino D.Starinskaitė, prieš karantiną visam laikui grįžusi į gimtuosius namus.

Iš pradžių Daiva tikėjosi tėvų namuose netoli sostinės pabūti dvi savaites, bet įsisiūbavus koronaviruso pandemijai liko ilgiau. Atlikėjos tėvai gyvena Vilniaus pakraštyje, Lazdynėliuose. Aplinkui miškas, netoli teka Neris.

„Čia praleidau vaikystę, todėl labai gerai žinau vietoves. Tai man buvo sugrįžimas į vaikystę, kurios ilgėjausi. Miške daug važinėjau dviračiu, bėgiojau, rašiau dainas.

Buvo labai graži vasara, todėl norėjosi kuo daugiau būti lauke“, – pasakojo naują lietuvišką dainą „Miške“ parašiusi ir jos vaizdo klipą sukūrusi atlikėja.

Nors tekstą ir muziką Daiva parašė pati, į aukštesnį lygmenį dainą pakelti padėjo A.Mačiulskas, ilgametis draugas ir prodiuseris, su kuriuo ji buvo išvykusi į Londoną.

Bet šiame mieste poros keliai išsiskyrė, liko tik kūrybinė bičiulystė. Alvydas gerokai anksčiau paliko Londoną nei Daiva, tačiau dėl kūrybos kartais jie pabendrauja.

„Su Alvydu nepraradau ryšio, esame kūrybiškai artimi, bet mūsų širdžių kelias išsiskyręs. Buvome kartu ilgą laiką, maždaug aštuonerius metus, ir nusprendėme, kad mums ne pakeliui“, – neslėpė Daiva.

Vasaros pabaigoje atlikėja paliko tėvų namus, kuriuose sukūrė naują dainą „Miške“, ir įsikūrė sostinės centre.

„Buvau įpratusi gyventi atskirai nuo tėvų, buvo smagu pabūti su jais per karantiną. Bet atvyko mano draugas Chrisas, norėjome gyventi dviese“, – persikraustymo priežastį nurodė Daiva.

Susipažino koncerte

Su australu Ch.Leaney, 2014 metais nusifilmavusiu kino juostoje „Piktadarės istorija“ („Maleficent“) kartu su Angelina Jolie, lietuvė dainininkė atsitiktinai susipažino Londone vykusiame koncerte.

Prietemoje iš tolo jį pamačiusi Daiva pamanė, kad tai pažįstamas žmogus. Reperė jam pamojavo, pradėjo eiti artyn ir tik tada suprato, kad ten – ne tas žmogus.

„Oi, atsiprašau, apsipažinau.

Mes pradėjome juokauti ir taip susipažinome“, – nusijuokė pažintį prieš septynerius metus su aktoriumi prisiminusi D.Starinskaitė. Ji su Alvydu jau buvo išsiskyrusi. Netrukus lietuvės laukė įdomi pažintis.

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.