Anapilin išėjusio M. Žaliūko šeimą puošė romantiška istorija ir stebuklingas sūnaus gimimas

Šeštadienį Lietuvos futbolo bendruomenė pasiekė skaudi žinia – mirė buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas Marius Žaliūkas, kuriam buvo vos 36-eri. Lapkričio 10-ąją vyras būtų šventęs 37-ąjį gimtadienį.

M.Žaliuko sutuoktinė Nora Žaliūkė dar pavasarį dienraščiui „Lietuvos rytas“ dalijosi asmeniniais išgyvenimais bandant susilaukti vaikelio.<br>Nuotr. iš LR archyvo
M.Žaliuko sutuoktinė Nora Žaliūkė dar pavasarį dienraščiui „Lietuvos rytas“ dalijosi asmeniniais išgyvenimais bandant susilaukti vaikelio.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Marius Žaliūkas pralaimėjo kovą su sunkia liga.<br>T.Bauro nuotr.
Marius Žaliūkas pralaimėjo kovą su sunkia liga.<br>T.Bauro nuotr.
Buvusi konkurso „Mis Lietuva 2012“ dalyvė N.Žaliūkė.
Buvusi konkurso „Mis Lietuva 2012“ dalyvė N.Žaliūkė.
Nora ir Marius Žaliūkai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Nora ir Marius Žaliūkai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-10-31 22:33, atnaujinta 2023-04-07 16:04

Buvęs rinktinės gynėjas pastaraisiais metais kovojo su klastinga liga ir svarbiausią gyvenimo mūšį galiausiai pralaimėjo.

Sūnų pavadino vyro garbei

M.Žaliuko sutuoktinė Nora Žaliūkė dar pavasarį dienraščiui „Lietuvos rytas“ dalijosi asmeniniais išgyvenimais. Moteris atvirai pasakojo apie sunkumus, bandant susilaukti vaikelio, ir gimdymą vienai pačioje karantino pradžioje.

Našlaičiu likęs kovo 25-ąją gimęs sūnus tėvo garbei buvo pavadintas Mariumi. Nora tuomet teigė, kad kitokio vardo kūdikiui ir nenorėjo – jį suteikė vyro garbei, nes neįsivaizdavo geresnio sutuoktinio ir tėvo nei M.Žaliūkas.

Apie kūdikį pora pradėjo svajoti dar tik susipažinę prieš penkerius metus. Norai po kelerių metų buvo nustatytas policistinis kiaušidžių sindromas, kuris galėjo išsivystyti dėl paauglystėje patirtų valgymo sutrikimų.

„Vyras buvo didžiausias ramstis šiuo klausimu, mane palaikė ir pagaliau išbridome iš keblios situacijos“, – kovo mėnesį bendraudama su „Lietuvos rytu“ pasakojo N.Žaliūkė.

Suvedė pomėgis skaityti

Vestuves Nora ir Marius atšoko prieš dvejus metus. Visus žavėjo jų romantiška pažinties istorija – modeliu dirbusią merginą ir futbolininką suvedė pomėgis skaityti.

Prieš 5 metus futbolininkas internete susirado Norą ir parašė žinutę. Vėliau kelias. Knygų mėgėja neatsakinėjo į futbolininko žinutes, manė, kad neturės apie ką su juo šnekėtis, nes knygos ir futbolas – nieko bendra.

Vieną vakarą M.Žaliūkas būsimai žmonai atsiuntė detektyvų serijos nuotrauką ir paklausė, kuri iš tų knygų – pirmoji.

„Knygyne dirbau konsultante, tad pamaniau, kaip dabar nepadėsiu žmogui. Sudėliojau knygas iš eilės. Tada kilo smalsumas, ar tikrai jis skaito knygas? Mariaus paklausiau keleto klausimų, įsibėgėjome kalbėti apie knygas. Pamačiau, kad nuostata, jog sportininkai neskaito grožinės literatūros, visiškai klaidinga“, – pasakojo N.Žaliūkė.

Jų susirašinėjimas tęsėsi – pora socialiniame tinkle kalbėjosi apie literatūrą, gyvenimą. Kai Marius sykį grįžo iš Škotijos, pakvietė Norą susitikti. Nuo to karto jiedu neišsiskyrė.

Atsisveikinimas Kaune

Atsisveikinimas su fubolininku vyks lapkričio 4 dieną nuo 16:00 -20:00 ir lapkričio 5 dieną nuo 9:00 iki 13:30. laidojimo namuose „Rimtis“ (A.Juozapavičiaus pr. 1 Kaunas).

Aukojamos mišios: lapkričio 4 dieną 18:00 val. Šv. Jurgio bažnyčioje (Papilio g. 7, Kaunas)

Futbolininko laidotuvės vyks lapkričio 5 dieną 13:30 Romainių 1-ose kapinėse. Atminimo ir pagarbos ženklas, tik keli baltos gėlės žiedai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?