Nauja Vladimiro Putino mylimoji: už aistrą ir pagimdytus vaikus – milijardai

Slapta meilė. Nesantuokiniai vaikai ir jokios vilties tapti žmona. Tokią kainą moka oficialiai išsiskyrusio Rusijos prezidento Vladimiro Putino (68 m.) mylimosios. Jis atseikėja didžiulius turtus ir reikalauja tylėti.

 Svetlana Krivonogich.<br> WhatsApp profilio nuotrauka.
 Svetlana Krivonogich.<br> WhatsApp profilio nuotrauka.
 V.Putinas.<br>„Scanpix” nuotr.
 V.Putinas.<br>„Scanpix” nuotr.
Alina Kabajeva<br>„Scanpix” nuotr.
Alina Kabajeva<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai LR, Maskva

Dec 13, 2020, 1:13 PM

Apie dviejų denių ir trijų miegamųjų 40 metrų ilgio iškyloms skirtą jachtą „Aldoga“, kurios kaina – apie 5 mln. eurų, Sankt Peterburge dar neseniai žinojo tik labai smalsūs žioplinėtojai.

Tai, kad jos šeimininkė gyvena elitiniame name itin elitinėje Akmeninėje saloje (Kamenyj ostrov), kur net įrengta nedidelė asmeninė prieplauka, – nelabai krinta į akis. Bet tai tas pat, jeigu Rūmų aikštėje šalia architekto Auguste’o Montferrand’o sukurtos kolonos atsirastų „Mercedes“ stovėjimo aikštelė.

Bet kartais „Aldoga“ matoma Suomijos įlankoje, ją lydi naujausias specialiosios paskirties kateris „Junarmejec Baltiki“. Vienas tinklaraštininkų parašė komentarą: iki šiol „Aldoga“ šeimininkę jis laikęs vieno artimiausių Rusijos prezidento V.Putino draugų, Jurijaus Kovalčiuko, meiluže. Bet jei specialusis karinio laivyno kateris saugo ne Rusijos sienas, o jos jachtą, tai gal ji dar viena paties prezidento mylimoji? Jau buvusi. Ir įvardijo jachtos savininkę – Svetlana Krivonogich (45 m.).

Apie šią moterį niekas nežinojo beveik dvi dešimtis metų ir net nepriklausoma žiniasklaida buvo linkusi tylėti. Bet neseniai Rusijos žiniasklaidos erdvėje atsirado „Projekt“. Tai – nepriklausomas interneto portalas, suvienijęs tiriamosios žurnalistikos atstovus ir reporterius.

„Darome tai, ką geriausiai mokame, – atrandame tai, kas nuslėpta, svarbu, ir apie tai išsamiai pasakojame. Manome, kad tai būtina, nes Rusijoje beveik neliko žiniasklaidos priemonių, kurios gvildentų sudėtingas ir pavojingas temas“, – sakoma tiriamosios žurnalistikos portale „Projekt“.

Viena tokių temų tapo Svetlana – jachtos „Aldoga“ ir dar daug visokio brangiausio turto šeimininkė. Kaip rašo „Projekt“, jos vaikystė prabėgo komunaliniame bute Gorochovajos gatvėje. Aplink – tipiškas banditiškas Sankt Peterburgas.

Laiptinės kaimynas, vienos iš Svetlanos draugių brolis, buvo susijęs su kriminaliniu pasauliu. Kaimyniniame kieme įsikūrusi apsaugos kompanijos „Baltic Eskort“ būstinė.

Senovines, bet aptriušusias buto, kur gyveno Svetlanos šeima, duris vis dar puošia penki seni skambučiai.

Tiek čia gyveno šeimų, kurios kadaise naudojosi viena virtuve, tualetu ir vonios kambariu.

Svetlanos tėvai į Leningradą atvyko iš provincijos. Motina – iš Jaroslavlio, tėvas – iš Saratovo srities.

Iki dukters gimimo 1975-aisiais gyveno kitame rajone, bet paskui gavo orderį įsikelti į komunalinį butą Gorochovajos, arba kaip tuo metu vadinosi, Dzeržinskio gatvėje. Motina dirbo dažytoja butus remontuojančioje apdailos brigadoje. Apie Svetlanos tėvą vienas kaimynų prisimena tik tiek, kad jis gėrė ir gana jaunas mirė.

„Labai paprasta buvo“, – taip Krivonogichų šeimą prisimena vaikystės draugė. Pinigų šeimą neturėjo. Praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžioje gavusi brandos atestatą Svetlana kurį laiką pinigų prisidurdavo iš valytojos darbo netoliese esančioje parduotuvėje.

Bet įstojo į Ekonomikos ir finansų universiteto Tarptautinių ekonominių santykių fakultetą. Bendrakursiai į prašymą papasakoti ką nors apie Svetlaną tik gūžčiojo pečiais.

„Neprisimenu, kad ji būtų vaikščiojusi į paskaitas, neprisimenu jos per diplomų teikimą“, – sakė vienas jų.

Bet 2000-aisiais Svetlanos gyvenimas visiškai pasikeitė. Pirmiausia kartu su motina išsikraustė iš buto Gorochovajos gatvėje. Du buvę kaimynai prisiminė, kad Svetlanos gyvenime atsirado turtingas vyriškis.

Vienas kaimynas prisiminė, kad tai buvo Sankt Peterburgo vyriausybės valdininkas, kitas – užgauliai ir atvirai jį pavadino tėtušiu.

Pagal dokumentus, su kuriais susipažino „Projekt“, būtent 2000-ųjų pradžioje Svetlana įsitraukė iškart į kelias kompanijas. Tarp jų išsiskyrė greitai augantis Sankt Peterburgo bankas „Rosija“, ir buvusi studentė tapo milijardiere.

Dabar „Rosija“ priklauso dvidešimčiai stambiausių šalies bankų, nors galėjo bankrutuoti 2014 metais iškart po Krymo prijungimo prie Rusijos Federacijos. Šis bankas atsidūrė Vakarų sankcijų sąraše dėl artimų sąsajų su V.Putinu.

Bet prezidentas tuojau pat pažadėjo, kad „Rosija“ banke atidarys sąskaitą ir ten saugos savo atlyginimą. „Juolab kad bankas, mano nuomone, turi tokį skambų ir simbolinį pavadinimą – „Rosija“, – tuomet pasakė prezidentas.

Ir dabar tarp „Rosija“ akcininkų nėra atsitiktinių žmonių. Beveik visi jie vienaip ar kitaip susiję su prezidentu. Pagrindinis banko savininkas, sprendžiant iš dokumentų, – J.Kovalčiukas, kuriam priklauso beveik 40 procentų akcijų, S.Krivonogich – 3,8 procento. Skaičiuojant pinigais, tai taip pat nemažai – apie 800 mln. rublių (apie 9 mln. eurų).

Žinoma Maskvos žurnalistė ir rašytoja Julija Latynina parašė: „Gerai žinoma, kaip Rusijoje tapti milijardieriumi. Galima būti V.Putino masažuotoju, V.Putino treneriu, V.Putino virėju, jo apsaugininku. O jei mergina graži ir negali būti treneriu ir apsaugininku, tai kaip tapti milijoniere?“

Ir „Projekt“ atsakė į šį klausimą. Yra, pavyzdžiui, nuostabi stiuardesė Jelena Šebunova, kuri aptarnaudavo Rusijos Federacijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu lėktuvą, o paskui pagimdė du vaikus. Ir šie, kaip sakoma, panašūs į Sergejų Kužugetovičių. O paskui uždirbo milijardą – kaip manote, iš ko? Gynybos ministerijos užsakymų.

Dabar S.Krivonogich priklauso 75 proc. V.Putino mėgstamo kalnų slidinėjimo kurorto „Igora“, esančio Leningrado srities šiaurėje, akcijų. Dar vienas laisvalaikio objektas – „Leningrad centr“ įsikūręs tiesiog Tauridės parke Sankt Peterburge. Kabaretu paverstame centre šį lapkritį buvo parodytas spektaklis „Love Sick“, įvertintas vienu labiausiai provokuojančių ir atvirų šou.

Salėje stovi staliukai, padavėjai nešioja šampaną. Bilieto kaina – nuo 25 tūkst. rublių (per 278 eurus). Scenoje – erotinis šou su akrobatikos elementais, pusnuogio satyro šokiai ir peniuarais vilkinčios merginos ant lovos.

Įdomu, kad „Igora“ ir „Leningrad centr“ turi dar vieną akcininką – J.Kovalčiuką, kuriam priklauso po 25 procentus akcijų.

Ir didžiulį butą Akmeninėje saloje S.Krivonogich nusipirko 2004 metais iš kompanijos, kuri buvo susijusi su banku „Rosija“.

Kiek vėliau dar vienu geradariu tapo „Baltic Media Group“ įkūrėjas ir vadovas, dabar jau velionis Olegas Rudnovas. Kadaise jis dirbo Sankt Peterburgo televizijos kanalo „Piatyj kanal“ direktoriumi, kur suartėjo su V.Putinu.

2006-aisiais O.Rudnovas nusipirko 200 kvadratinių metrų butą ir negyvenamas patalpas žinomiausioje Sankt Peterburgo vietoje – pačioje Bolšaja Morskajos gatvės pradžioje, netoli išėjimo į Rūmų aikštę.

Abu objektai maždaug 2008-aisiais atiteko S.Krivonogich. Negyvenamose patalpose ji atidarė restoraną „Cholst maslo“.

Čia reikia suprasti, kad pagrindinis Svetlanos kapitalas – duktė, gimusi 2003 metais. Tuomet V.Putinas rengėsi pirmajam savo karjeroje perrinkimui į prezidento postą. Dokumentų kopijose, su kuriomis susipažino „Projekt“, Jelizavetos Krivonogich (17 m.) tėvas nenurodomas, tik tėvavardis – Vladimirovna.

Jau keletą metų Jelizaveta gyvena kita pavarde ir kelia įrašus į socialinių tinklų paskyras išgalvota pavarde. Sprendžiant iš nuotraukų, kurias turi „Projekt“, ji labai panaši į prezidentą V.Putiną. Tokią pat išvadą padarė Didžiosios Britanijos Bradfordo universiteto vizualinės analizės centro direktorius Hassanas Ugailas.

Jo atliktas kompiuterinis tyrimas parodė, kad V.Putino ir jaunosios Krivonogich panašumas – 70,44 proc. Palyginimui – 75 proc. ir didesnis panašumas jau reiškia, kad nuotraukose – tas pats žmogus.

„Iš to galima daryti išvadą apie galimą giminystę (tarp jų)“, – tokia profesoriaus atlikto tyrimo, kurį užsakė redakcija, išvada.

Kada ir kaip jie susipažino, nėra žinoma. „Projekt“ duomenimis, 1999 metų sausį per skrydį iš Pulkovo (Sankt Peterburgas) oro uosto į Maskvą. Yra išlikusios lėktuvo bilietų kopijos. 5A ir 5B vietose sėdėjo tuometis Federalinės saugumo tarnybos direktorius V.Putinas ir jo ilgametis asmeninis apsaugininkas Viktoras Zolotovas, dabar vadovaujantis „Rosgvardija“ (Rusijos nacionalinė gvardija).

Priešais juos krėsle 1B įsitaisė S.Krivonogich.

Beje, jos bilietas buvo įsigytas septynios ir aštuonios minutės iki V.Zolotovo ir V.Putino.

Remiantis kitais dokumentais, V.Putinui tapus Rusijos prezidentu Svetlana nekart skrido į Maskvą ir atgal su V.Zolotovo mergina, savo sena pažįstama Dina Cilevič. Ji galbūt ir supažindino bičiulę su būsimuoju Rusijos prezidentu.

Jos abi kartu tapo verslo savininkėmis ir beveik vienu metu – motinomis, bet žmonomis taip ir netapo.

„Projekt“ duomenimis, dabar S.Krivonogich su V.Putinu nepalaiko ryšių mažiausiai nuo 2010-ųjų, bet artimi Rusijos prezidento draugai toliau ją globoja.

Prezidento vaikai – nesuskaičiuojami

V.Putino asmeninio gyvenimo detalės Rusijoje kruopščiai slepiamos. Žinoma, kad iš pirmosios santuokos jis turi dvi suaugusias dukteris, kurios gyvena išgalvotomis pavardėmis. Su jų motina Liudmila Putina Rusijos prezidentas paskelbė oficialiai išsiskyręs 2013 metais.

Nuo 2008-ųjų V.Putinas yra poruojamas su buvusia meninės gimnastikos žvaigžde Alina Kabajeva (37 m.). Baigusi sportinę karjerą ši moteris staiga įsiveržė į politikos elitą. Septynerius metus išbuvusi Rusijos Dūmos nare ji buvo paskirta vadovauti didžiausiai Rusijos žiniasklaidos bendrovei „National Media Group“. Kalbama, kad A.Kabajeva su V.Putinu apie 2015-uosius susilaukė pirmosios atžalos, o pernai gegužę pagimdė dvynius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.