Tik pasirodžiusi nuoga atlikėja atsikratė gėdos jausmo dėl ligos

Amerikiečių dainininkei ir aktorei LeAnn Rimes (38 m.) po ilgos pertraukos vėl atsinaujino nuo vaikystės ją kankinusi psoriazė, žmonių vadinama žvyneline. Užuot tai slėpusi, atlikėja nusifotografavo visiškai nuoga, norėdama visiems parodyti rausvomis dėmelėmis nusėtą savo kūną. Kodėl ji pasiryžo tokiam žingsniui?

 Užuot slėpusi dėmelėmis nusėtą kūną, atlikėja L.Rimes nusifotografavo nuoga.<br>„Instagram“ nuotr.
 Užuot slėpusi dėmelėmis nusėtą kūną, atlikėja L.Rimes nusifotografavo nuoga.<br>„Instagram“ nuotr.
L.Rimes ir E.Cibrianas susituokė 2011 metais. Vaikų pora iki šiol nesusilaukė.
L.Rimes ir E.Cibrianas susituokė 2011 metais. Vaikų pora iki šiol nesusilaukė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 18, 2020, 8:08 PM

Džeksone, Misisipės valstijoje, gimusiai L.Rimes žvynelinė buvo diagnozuota, kai mergaitei buvo vos dveji. O kai sulaukė šešerių, apie 80 procentų jos kūno buvo padengta skausmingomis raudonomis dėmėmis. Jų buvo visur, išskyrus rankas, pėdas ir veidą.

„Tuo metu niekas per televiziją apie šią ligą nekalbėjo. Apie jokias odos problemas viešai nebuvo diskutuojama. Niekas apie tai nekalbėjo tuo metu, kai pasirašiau pirmąją muzikinę sutartį būdama 11-os metų.

Pasaulyje, kuriame mes gyvenome, mūsų trūkumai nebuvo pageidaujami“, – prisiminė ankstyvos muzikinės karjeros pradžią dainininkė. Tada ji išbandė viską – hormoninius kremus, geriausius vaistus, net akmens anglių dervą. O būdama viešumoje visais įmanomais būdais stengėsi ligos požymius nuslėpti.

Pavyzdžiui, koncertuodama ji kartais mūvėdavo dvejas poras pėdkelnių arba mūvėdavo džinsus, nors spigindavo per 30 laipsnių karštis.

„Po marškinėliais tuo metu visas mano pilvas būdavo padengtas skausmingais kraujuojančiais žvynais. Didelę dalį savo gyvenimo maniau, kad turiu slėptis.

Gėdijausi rengtis maudymosi kostiumėlį. Man, kaip merginai, liga trukdė pasitikėti savimi“, – atvirai apie savo išgyvenimus pasakojo L.Rimes.

Kai atlikėjai buvo per 20 metų, ji atrado vaistus, kurie padėjo gydant odą. Dainininkės būklė pamažu gėrėjo, tačiau darant pertraukas tarp vaistų niežėdavo visą kūną, norėdavosi kasytis.

Prie sėkmingo ligos gydymo prisidėjo ir gyvenimo būdo pokyčiai – sveika mityba, streso sumažinimas.

„Užmezgiau puikų ryšį su savo gydytoja, ji man nuolat patarė, kaip gerinti su liga susijusią būklę. Juk žvynelinės vien vaistais nepaveiksi. Svarbu yra kuo sveikesnė mityba, tai reiškia – kuo labiau vengti skrudinto maisto. Svarbu būti aktyviam ir taip atsikratyti įtampos. Man padėjo mankšta, joga, kvėpavimo pratimai“, – apie savo gyvenimo būdo pokyčius kalbėjo L.Rimes.

Dviejų „Grammy“ apdovanojimų laimėtojai L.Rimes per pastaruosius 16 metų pavyko ligą kontroliuoti geriausiai kaip tik ji galėjo gyvendama labai aktyvų ir dažnai varginantį scenos žmogaus gyvenimą.

Dainininkės karjerą ji pradėjo ankstyvoje paauglystėje ir būdama 14 metų išleido debiutinį albumą „Blues“ (1996 m.), kuris ją išgarsino ir pavertė tikra Amerikos kantri stiliaus muzikos žvaigžde. Netrukus L.Rimes gyvenimą papildė aktorystė.

Kurį laiką muzikine dukters karjera rūpinosi jos tėvas, tačiau 2000-aisiais dainininkė jį kartu su buvusiu vadybininku padavė į teismą kaltindama tuo, kad per penkerius metus jie esą pasisavino jos 7 mln. JAV dolerių (5,81 mln. eurų).

Nebuvo skelbiama, kaip byla buvo išspręsta, tačiau vėliau L.Rimes santykius su tėvu atkūrė. Tad, ko gero, nieko nuostabaus, kad sulaukus 30 metų atlikėjai teko ieškoti psichologinės pagalbos kovojant su stresu ir nerimu.

Skyrybos ir neištikimybė

Asmeninis atlikėjos gyvenimas taip pat klostėsi sudėtingai. 2002 metais ji ištekėjo už šokėjo Deano Sheremeto – jų meilė prieš metus įsiplieskė kantri muzikos apdovanojimų ceremonijos užkulisiuose. Tačiau pora 2009 metais išsiskyrė.

Tuo metu žiniasklaidoje šmėžavusius pranešimus apie skyrybas papildė naujienos apie L.Rimes neištikimybę.

Filmuodamasi kino juostoje „Nothern Lights“ (2009 m.) ji užmezgė romaną su televizijos serialų ir filmų aktoriumi Eddie Cibrianu (47 m.), kuris tuo metu irgi buvo vedęs, su žmona augino du sūnus.

Po šio romano 8 metus trukusi aktoriaus santuoka taip pat baigėsi.

Vėliau L.Rimes prisipažino prisiimanti visą atsakomybę už tai, kad kitiems žmonėms suteikė skausmo, tačiau dėl nieko nesigaili, nes džiaugiasi rezultatu.

Ankstesnėse savo santuokose buvę neištikimi sutuoktiniai L.Rimes ir E.Cibrianas 2010 metais susižadėjo, dar po metų susituokė. Vaikų pora iki šiol nesusilaukė.

Kad ir kaip buvo, pora jau dešimtmetį gyvena kartu ir, sprendžiant iš dainininkės profilio instagramo tinkle – ten ji turi daugiau kaip pusę milijono sekėjų – džiaugiasi meile.

Vis dėlto šie metai L.Rimes, kaip ir daugumai, nelengvi dėl koronaviruso pandemijos. Jau vien dėl to, kad po 16 metų pertraukos dainininkę vėl ėmė kamuoti žvynelinė.

„Staiga veiklą, kuria su meile užsiėmiau, ir susitikimus su žmonėmis, kuriuos mėgau, pakeitė riogsojimas namuose.

Būtent stresas yra dažna žvynelinę pabudinanti priežastis. Kalbėdavau apie kovą su žvyneline net tada, kai mano oda buvo švari. Vis tiek jausdavausi tarsi dėl ligos būčiau narve“, – sakė L.Rimes.

Panoro atkreipti dėmesį

Tačiau šįkart, užuot vėl slėpusi savo kūną, dainininkė padarė priešingai – nusifotografavo „Glamour“ žurnalui būdama visiškai nuoga ir nuotraukomis pasidalijo viešai.

Taip ji nori ne tik atkreipti dėmesį į daugybę žmonių kankinančią ligą, bet ir pati pagaliau išsilaisvinti. Tiesa, ji šiuo metu pristato naują albumą, kuriame skamba visai kitokia jos kūryba – giesmės.

„Tiek mano asmeninės, tiek kūrybinės kelionės metu padaryti įrašai ir tinklalaidė pasirodys netrukus. Tai bus kūriniai, kuriuos visą laiką slėpiau, o dabar iškelsiu į šviesą. Tai buvo ir tebėra kelionė, leidžianti atskiriems fragmentams atsirasti ir susijungti į visumą.

Muzika buvo likimo dovana man ir priežastis, kodėl esu čia. Bet aš noriu suteikti balsą kitai savo daliai.

Noriu pasakyti, ką išgyvena tiek daug žmonių. Pagaliau tai mano laikas nesislėpti ir sąžiningai papasakoti, kas yra žvynelinė, kaip ji atrodo.

Jūs žinote, kaip būna, kai taip ilgai slepi ir ateina palengvėjimas? Štai kokios man šios nuotraukos. Man to reikėjo. Visam kūnui, mano protui, dvasiai to labai reikėjo“, – socialinio tinklo paskyroje šalia nuotraukų rašė dainininkė, sulaukusi milžiniško gerbėjų palaikymo. Sekėjai didžiavosi moters atvirumu, dalijosi savo istorijomis ir gyrė už drąsą.

Dainininkė pasakojo, jog dar prieš šią fotosesiją jos vyras tikino, kad žiūrėdamas į ją ligos net nepastebi. Paviešinusi nuotraukas L.Rimes prisipažino, kad nuo šiol ji, ko gero, taip pat pakeitė požiūrį.

Žvynelinė kamuoja ir kitas įžymybes

Amerikiečių televizijos žvaigždė Kim Kardashian West (40 m.) žvynelinę gydosi kortizono injekcijomis.

Britų modelis ir aktorė Cara Delevingne (28 m.) yra sakiusi, kad liga paūmėja, kai ji patiria didelę nervinę įtampą.

Keturis dešimtmečius pasaulinėje muzikos scenoje esanti amerikiečių dainininkė Cyndi Lauper (67 m.) žvynelinę gydosi biologiniais vaistais, reguliariai mankštinasi, vengia alkoholio ir aštraus maisto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.