Mįslinga istorija iš Baltarusijos: moteris ieško omonininko, nuo kurio laukiasi

Į Lrytas.lt redakciją kreipėsi baltarusis Viktoras Markevičius, kuris norėjo pasidalinti savo sesers istorija. „Baltarusijos žiniasklaida apie tai nerašytų, bet mes norime, kad žmonės sužinotų, kas mūsų šalyje vyksta. Be to, tikime, kad jei ši istorija bus paviešinta, tegul ir Lietuvoje, mums pavyks išvengti milicijos persekiojimų“, – vylėsi Viktoras.

 Liudmila Žordočkina teigia, kad laukiasi vaiko nuo omonininko.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Liudmila Žordočkina teigia, kad laukiasi vaiko nuo omonininko.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2021, 1:09 PM

Kai su juo kalbėjomės, jis buvo Minske savo sesers Liudmilos Žordočkinos (35 m.) namuose. Jis gyvena Gomelyje, tačiau dabar nerimauja dėl sesers ir nenori palikti jos vienos. Liudmila su žiniasklaida savo išgyvenimais pati dalytis nedrįsta, gėdijasi, bet sutiko, kad brolis tą padarytų vietoje jos.

Šeimos bėdos prasidėjo rugpjūčio 12 d. Tądien buvo Liudmilos gimtadienis, Viktoras atvyko jos pasveikinti. Paminėję sukaktį jie patraukė į miestą, kur vyko taiki demonstracija, nukreipta prieš rinkimų duomenų falsifikavimą.

Demonstracijos dalyvius pradėjo vaikyti OMON kariškiai, ir per kilusią sumaištį brolis ir sesuo išsiskyrė.

Liudmila kažkur dingo. Artimieji ėmėsi jos ieškoti, bet tarp areštuotųjų jos nebuvo.

Po trijų dienų ją rado vienoje policijos nuovadoje. Sumušimo žymių ant moters kūno matyti nebuvo, tik ji buvo labai sutrikusi ir prislėgta. Apie tai, kas nutiko, artimiesiems pasakoti ji nenorėjo.

Kas vyko per tas tris rugpjūčio dienas, kai buvo dingusi, Liudmila šeimos nariams prisipažino visai neseniai, gruodžio 27 d. Pasak jos, ji buvo uždaryta vieno omonininko bendrabučio kambaryje, kur su juo turėjo lytinių santykių, o dabar nuo jo laukiasi kūdikio. Ji neabejoja, kad pavasarį gimsiančio vaiko tėvas – būtent tas vyras.

„Kiek suprantu, tai nebuvo išprievartavimas, jis kažkaip seserį įkalbėjo“, – sakė Viktoras.

Apie abortą moteris negalvojo – vaikelis, kad ir kaip jis būtų pradėtas, jai atrodo vertas gyvenimo.

Moteris žino to omoninko vardą ir pavardę – Jurijus Kardymonas – ir nori jį surasti.

Kas būtų, jei ji tą vyrą vėl sutiktų? „Galbūt jie augintų vaiką kartu – tarp jų visgi buvo kilę kažkokių jausmų. O jei ne, jis, kaip ir nustatyta mūsų šalies įstatymuose, turėtų prisidėti prie vaiko išlaikymo išlaidų. Sesuo sutinka pasidaryti DNR testą, kuris patvirtintų tėvystę“, – sakė Viktoras.

Tad ar moteris pati nebandė to vyro ieškoti? „Tą padaryti būtų sudėtinga, nes omoninkų tapatybės slepiamos, tas bendrabutis, kuriame ji buvo, yra uždaras. Be to, mums baisu, kad pradėjus aiškintis šį reikalą mus pradės sekti milicija. Tačiau tikimės, kad šią istoriją paviešinus persekiojimų išvengsime – mes to vyro būtinai ieškosime“, – sakė Viktoras.

Jis dabar yra su seserimi, nes ši išgyvena depresiją. Po rugpjūčio įvykių ji išėjo iš darbo ir apskritai vengia išeiti iš namų. Materialiai jai padeda brolis ir tėvai.

Liudmila įsitikinusi, kad tokių nuo omonininkų vaikų besilaukiančių moterų, kaip ji, yra ne viena. Instagrame ji susipažino su viena mergina, kuri taip pat teigia besilaukianti nuo omonininko. Toji mergina anoniminėje paskyroje shukautatu2020 pasakoja:

„Pradėsiu nuo svarbiausio. Mane 2020 m. rugpjūčio 16 d. sulaikė omonininkas ir po to aš pastojau. Man teko sumokėti kūnu, kad jis mane paleistų ir aš nepatekčiau į tardymo izoliatorių, kur gresia sumušimai ir kankinimai.

Nereikia manęs teisti. Mes visi matėme sulaikytųjų traumas.

Aš nepajėgiau pasidaryti aborto. Moterys mane supras.

Prašau, padėkite man išplatinti šią istoriją, gal mano būsimo vaikelio tėvas save atpažins ir atsilieps. Veiksmas vyko Puškino metro stotyje, prie arkos, naktį iš rugpjūčio 16-os į 17-ą, buvau mergina su džinsais ir baltais marškinėliais.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.