Įlipti į Kalėdų eglę vilnietį paskatino suvaržymai

Ekstremalo Pauliaus Samoškos nufilmuotus ir internete skelbiamus nuotykius vieni vadina beprotiškais, kiti sveikina. Vienas naujausių triukų – lipimas į sostinės Kalėdų eglę Katedros aikštėje. Ką dar iškrės adrenalino ištroškęs 28 metų P.Samoška?

Ekstremalas savo neįprastais poelgiais aplinkinius žmones ne kartą buvo nustebinęs ir anksčiau.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Ekstremalas savo neįprastais poelgiais aplinkinius žmones ne kartą buvo nustebinęs ir anksčiau.<br> Asmeninio albumo nuotr.
P.Samoška nuotykio išvakarėse apžiūrėjo Katedros aikštėje eglę, įvertino jos konstrukcijas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
P.Samoška nuotykio išvakarėse apžiūrėjo Katedros aikštėje eglę, įvertino jos konstrukcijas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Ekstremalas savo neįprastais poelgiais aplinkinius žmones ne kartą buvo nustebinęs ir anksčiau.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Ekstremalas savo neįprastais poelgiais aplinkinius žmones ne kartą buvo nustebinęs ir anksčiau.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Vilniečiu tapęs žemaitis nejaučia aukščio baimės ir, matyt, turi 9 gyvybes.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Vilniečiu tapęs žemaitis nejaučia aukščio baimės ir, matyt, turi 9 gyvybes.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 11, 2021, 1:59 PM

Labiausiai P.Samoška išgarsėjo po to, kai praėjusių metų pabaigoje pamėgino įlipti į Kalėdų eglę Katedros aikštėje. Šis vaizdo įrašas per keturias dienas sulaukė 93 tūkst. peržiūrų.

Iki tol Pauliaus nuotykių vaizdo įrašų žiūrimumas buvo kuklesnis – 30–40 tūkst.

Iš Telšių kilęs, Kaune studijavęs ir neseniai vilniečiu tapęs Paulius nesigėdi savo žemaičių tarmės, netgi tyčia ją paryškina. Pabrėždamas savo kilmę į nuotykių paieškas jis ketina leistis su neseniai įsigyta Žemaitijos vėliava.

Veikti paskatino karantinas

Paprastai tokiems poelgiams žmonės ryžtasi su kuo nors susilažinę. Tarkime, eiti gatve Adomo kostiumu, netikėtai pabučiuoti praeivį ar paskubomis suvalgyti priblokšto kavinės lankytojo pietus.

Ar Paulius taip pat lažinosi, kad įlips į Kalėdų eglę? „Ne, aš pats sugalvojau. Mano „YouTube“ kanale yra nufilmuota daug nuotykių, tai pagalvojau, kad metų sandūroje reikia dar vieno. Tiesiog sumanymas kilo iš neturėjimo ką veikti“, – paaiškino P.Samoška.

Anksčiau P.Samoška mėgdavo lankytis apleistose vietose: dvaruose, mokyklose, slėptuvėse. Tačiau Vilniuje įdomių objektų likę nedaug, tad Paulius išsirengdavo ieškoti nuotykių sostinės apylinkėse.

Labiausiai jį traukdavo ten, kur likę daugiau autentikos.

Tačiau ekstremalui atėjo liūdnos dienos – dėl karantino suvaržymų jis nebegali iš Vilniaus iškelti kojos: „Todėl važiuoju per miestą ir galvoju, kur iškrėsti išdaigą.“

Išvakarėse įvertino aplinką

Kelios dienos prieš Naujuosius metus P.Samoška į Katedros aikštę atvažiavo apie 3 valandą nakties, kai nebuvo nė vieno praeivio. Nors stovėjo saugos tarnybos automobilis, jame buvę apsaugininkai į atvykėlį visai nekreipė dėmesio.

„Kad kažkas vyksta, jie suprato tik tada, kai atvyko policija“, – „Sostinei“ pasakojo ekstremalas.

Žemaičių tarme P.Samoška prieš kamerą kalbėjo, kad į kuprinę turi įsimetęs sausainių ir arbatos termosą, užkąsti jis žada įlipęs į Kalėdų eglės viršūnę.

Įėjimas į Kalėdų eglės vidų buvo užtvertas, bet Pauliui tvora pasidavė nesunkiai.

Tik įėjęs jis nepastebėjo, kad yra pritvirtinta vaizdo kamera, kuri jį ir užfiksavo.

Policininkai atvažiavo labai greitai, kai P.Samoška buvo užkopęs vos kelis metrus.

Dieną prieš tai jis buvo apžiūrėjęs eglės vidų, pastebėjęs, kad nors konstrukcijos kuo aukščiau, tuo vis labiau pakrypusios, bet yra skersinių, už kurių galima laikytis.

Kai pastebėjo policijos automobilio švyturėlius, P.Samoška nulipo ir vaidino, kad paryčiais Katedros aikštėje stovėdamas eglės viduje naršo internete.

Policininkams – pagyros

„Labas rytas, ką čia veikiate?“ – mandagiai pasiteiravo policininkas. Jis nesuprato Pauliaus paiškinimo: „Plavinėju.“

Nors ekstremalas mėgino neigti lipęs į eglę, pareigūnai paaiškino, kad vaizdo kameros jį užfiksavo, o miesto stebėtojai iš karto reagavo.

P.Samoška nesutriko ir toliau filmavo susidūrimą su pareigūnais, kurį vėliau daugybė stebėtojų įvertino teigiamai.

„Egipte irgi į bokštus draudžiama landžioti. Čia taip pat griežtai draudžiama“, – buvo pamokytas Paulius. Vėliau kitas pareigūnas priminė, kad reikia elgtis atsargiai, nes, neduokdie, konstrukcijos sugrius.

„Aišku, kad norisi gerų vaizdų, bet...“ – nutęsė vienas policininkų.

Sužinoję, kad vilnietis atvyko automobiliu, pareigūnai pridūrė: „Žiūrėkite, važiuokite namo atsargiai, labai slidu.“

Policininkai Paulių už lipimą į eglę įspėjo sakydami, kad kitą kartą gaus baudą. Bet vėliau paaiškėjo, kad ekstremalas tik įspėjimu neatsipirks.

„Vakar policija fiksavo vieną įvykį, kurio metu pilietis bandė lipti į eglę Katedros aikštėje. To asmens veiksmai bus įvertinti pagal Administracinių nusižengimų kodeksą. Bauda sieks nuo 20 iki 140 eurų“, – gana griežtai kitą dieną apie šį įvykį kalbėjo sostinės policijos viršininkas Saulius Gagas.

Prisimindamas lipimą į Kalėdų eglę P.Samoška pripažino, kad šis įvykis buvo linksmiausias, nes iš karto prisistatė policininkai. Kitais atvejais jų dėmesio taip greitai nesulaukdavo.

Už vieną poelgį jau baudė

Bauda, o ne įspėjimas už lipimą į eglę jaunam vilniečiui gresia todėl, kad tai – pakartotinis nusižengimas.

Praėjusiais metais jis keliavo geležinkelio bėgiais iš Vilniaus į Kauną. Tokia kelionė dar būtų pusė bėdos, bet Paulius nufilmavo, kaip atsigulė tarp bėgių po lekiančiu krovininiu traukiniu.

Kad tarp bėgių guli ne tik vaizdo kamera, bet ir žmogus, aiškėja vaizdo įraše kartais pasirodantys pirštai, kuriais Paulius laikė įrangą.

Peržiūrėję vaizdo įrašą P.Samošką pareigūnai susirado ir nubaudė už labai pavojingą poelgį. Pats ekstremalas ne kartą įspėjo, kad niekas nebandytų kartoti jo veiksmų.

Praėjusį rudenį keliaudamas iš Vilniaus į Kauną P.Samoška stengėsi eiti geležinkelio bėgiais, o ne pabėgiais.

Nakvojo pakelėje, maistą pirko kaimų parduotuvėse.

P.Samoška prisipažino, kad antrą kartą tokios kelionės nekartotų, nes eiti bėgiais – nedidelis malonumas.

Ekstremalo žodžiais, kur nors įlipti jis mėgdavo ir anksčiau, tačiau to nefilmuodavo.

Fiksuoti savo nuotykius jis pradėjo tik praėjusiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.