Marijampolietis gimtadienį pažymėjo taip, kaip niekas kitas: „Gimtadienio nepasirinksi“

Marijampolietis Vidmantas Rugienius savo 48-ąjį gimtadienį paminėjo išskirtiniu būdu. Sniegu užverstame stadione per pūgą basas vyras nubėgo tiek kilometrų, kiek sausio 26-ąją jam sukako metų.

Marijampolietis V.Rugienius visus metus bėgioja basas. Išimtimi netapo ir antradienis, kai siautė pūga.<br>R.Pasiliausko nuotr.
Marijampolietis V.Rugienius visus metus bėgioja basas. Išimtimi netapo ir antradienis, kai siautė pūga.<br>R.Pasiliausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-01 15:53

„Aš treti metai žiemą vasarą bėgioju basas. Pajutau bėgimo magiją, be to, mėgstu iššūkius. Dažniausiai Rygiškių Jono gimnazijos stadione bėgioju naktimis, kad nestebinčiau žmonių.

Man nebūna šalta. Pavyzdžiui, į parduotuvę einu tik su šortais ir basutėmis, nors lauke būna 20 laipsnių šalčio. Organizmą palengva pripratinau prie tokio krūvio“, – pasakojo „Lietuvos rytui“ V.Rugienius, dalyvaujantis įvairiose bėgimo varžybose.

Keturių vaikų tėvas, užsiimantis ir Rytų kovos menais, sakė, kad sportas jo gyvenime atsirado, kai pašlijo sveikata.

„Dabar jau trejus metus nesu sirgęs jokia peršalimo liga.

Visus metus maudausi Šešupėje, mankštinuosi ant sniego. Tai darau dėl savo kūno ir sveikatos“, – sakė V.Rugienius.

Kad gimtadienio dieną miesto centre esančiame stadione bėgs 48 km, vyras iš anksto pasakė keliems bičiuliams. Tuo metu Marijampolėje dar buvo atlydys.

„Tikėjausi, kad bėgsiu pažliugusiu sniegu, bet gimtadienio nepasirinksi, – pasakojo V.Rugienius, siaučiant pūgai antradienį 10 valandą atėjęs į užpustytą stadioną. – Kojas, kad jos nebrinktų, ištepiau kokosų aliejumi.

Kol bėgau pirmus 10 kilometrų, turėjau išsiminti taką, nes vos tik apsuki ratą, pėdos jau užpustytos. Šešias valandas bėgau nesustodamas. Sūnus buvo atvežęs kavos ir užkandžių, gėriau ir valgiau bėgdamas.

Įveikęs 48 kilometrus pats parvairavau automobilį namo.

Kojos neapšalo, tik pabrinko, pašildžiau jas vonioje, o vakare pats nuėjau į parduotuvę.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.