Edvino Krungolco žmona salėje viena klausėsi tik jai skirto koncerto

Per karantiną Vesta Krungolcienė (45 m.) vieną vakarą praleido koncertų salėje klausydamasi operos tenoro Edgaro Montvido (45 m.) balso. Muzikos mėgėja buvo vienintelė klausytoja – tarsi pasirodymas būtų buvęs surengtas asmeniškai jai. Įspūdžiai Vestai išliks visą gyvenimą.

E.Montvidas vienintelei klausytojai V.Krungolcienei papasakojo apie operų arijas ir net pajuokavo.<br>J.Stacevičiaus (LRT) nuotr.
E.Montvidas vienintelei klausytojai V.Krungolcienei papasakojo apie operų arijas ir net pajuokavo.<br>J.Stacevičiaus (LRT) nuotr.
E.Montvidas vienintelei klausytojai V.Krungolcienei papasakojo apie operų arijas ir net pajuokavo.<br>J.Stacevičiaus (LRT) nuotr.
E.Montvidas vienintelei klausytojai V.Krungolcienei papasakojo apie operų arijas ir net pajuokavo.<br>J.Stacevičiaus (LRT) nuotr.
E.Montvidas vienintelei klausytojai V.Krungolcienei papasakojo apie operų arijas ir net pajuokavo.<br>J.Stacevičiaus (LRT) nuotr.
E.Montvidas vienintelei klausytojai V.Krungolcienei papasakojo apie operų arijas ir net pajuokavo.<br>J.Stacevičiaus (LRT) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 11, 2021, 5:05 PM

Penkiakovininko, olimpiečio Edvino Krungolco (48 m.) žmona Vesta sulaukė netikėto kvietimo į radijo kanalo „LRT klasika“ rengiamą „Koncertą vienam“.

Verslininkei teko pasimėgauti išskirtiniu renginiu Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje – koncertų salėje, kurioje iš viso yra 705 sėdimosios vietos, ji buvo vienintelė žiūrovė. Tai ir sukūrė išskirtinę atmosferą ir padovanojo įsimintinų įspūdžių.

„Sunku patikėti, kad būtent mane pakvietė. Maniau, kad į šį renginį labiau kvies muzikos elito žmones, todėl buvo smagu gauti kvietimą“, – kuklinosi V.Krungolcienė, nors ji iš tiesų per televiziją ir radiją klausosi klasikinės muzikos koncertų.

Sausio 21-ąją V.Krungolcienė pasipuošė ir viena išvyko į E.Montvido ir jam akompanavusio pianisto Justo Čeponio koncertą Vilniaus centre įsikūrusioje Filharmonijoje.

Įprastai į tokius koncertus Vesta eidavo su vyru ar kitais šeimos nariais, o šįkart Filharmonijos duris ji pravėrė viena. Tačiau dėl to moteris nesijautė neįprastai, nes tokia buvo per karantiną vykusio renginio idėja.

„Buvo aišku, kad eisiu viena, nors būtų buvę malonu ateiti porai, juk gyvename kartu ir laikomės karantino. Esu buvusi kine viena keletą kartų, bet koncertas – toks renginys, į kurį smagu su kuo nors drauge ateiti, pasidalyti įspūdžiais. Tad ši patirtis buvo nauja“, – patikino klausytoja.

Įžengusi į klasikinės muzikos šventovę Vesta iš pradžių pasijuto nejaukiai, nes didingais laiptais į koncertų salę lipo viena. Aplinkui nebuvo girdėti žmonių balsų, aukštakulnių kaukšėjimo, iš kavinės įprastai prieš renginį pasklisdavusio kavos aromato. Erdviame pastate vilnietę pasitiko mirtina tyla, kurią netrukus išsklaidė koncertas.

„Žinojau, kad koncertų salėje būsiu viena ir tokių progų daugiau gyvenime nepasikartos. Todėl šventė buvo ypatinga“, – sakė V.Krungolcienė.

Projekto rengėjai norėjo, kad per pandemiją net ir vienam klausytojui būtų sukurta šventinė atmosfera, kad žiūrovas tinkamai pasiruoštų renginiui.

Prieš eidama į koncertą V.Krungolcienė daugiau pasiskaitė apie atlikėjus, pasidomėjo kūrinių programa. Televizija ir radijas rengė koncerto įrašą, buvo keli minimalūs pakartojimai, tačiau laikas klausytojai labai greitai prabėgo – renginys truko apie 45 minutes.

Klasikinės muzikos mėgėjai šiek tiek teko pabendrauti ir su žinomu operos solistu E.Montvidu, kartu pasijuokti, nes jis vienintelei klausytojai papasakojo apie operų arijas, kurias atliko prancūzų ar vokiečių kalbomis.

„Kai esi vienas žiūrovas, gali truputį daugiau dėmesio gauti“, – pasidžiaugė Vesta, nes E.Montvidas visada spinduliuoja gera nuotaika, nuoširdumu.

Nors žiūrovei buvo skirtas atlikėjo dėmesys, jai išliko keistas jausmas dėl to, kad salėje buvo viena.

„Kur kas smagiau Filharmonijoje matyti šurmulį prieš koncertą, džiugesį kitų žmonių akyse renginio metu, ovacijas. Smagiau būti tarp žmonių ir kartu klausytis šaunios muzikos“, – buvusią ankstesnę įprastą atmosferą su dabartine karantino sąlygomis palygino klasikinės muzikos mėgėja.

Ketvirtoje eilėje ties viduriu sėdėjusi Vesta viską puikiai matė ir nepastebėjo, kad operos solistas ar pianistas labai jaudintųsi: „Mačiau ir jaučiau jų profesionalumą, begalinę meilę muzikai ir savo darbui. Manau, kad jie patys sau kelia aukštus reikalavimus, nori girdėti geriausią rezultatą, būti juo patenkinti.“

Kol gyvenimas virė įprastai, Krungolcai periodiškai lankydavosi Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, Filharmonijoje, Šv.Kotrynos bažnyčioje.

„Nesame tokie dažni lankytojai, kurie kiekvieną sekmadienį ar kartą per mėnesį eitų į koncertus, bet nesame ir tokie, kurie niekur neitų. Mums koncertai patinka“, – tvirtino V.Krungolcienė.

Grįžusi iš „Koncerto vienam“ Vesta pasidalijo įspūdžiais su šeima, artimieji pastebėjo, kad po renginio jos akys džiugiai spindėjo. „Kaip tik tą dieną buvo vyro gimtadienis, todėl buvo smagus vakaras“, – pasakojo Vesta, po koncerto namuose pasveikinusi sutuoktinį ir su šeima pasivaišinusi tortu.

Karantinas žinomos šeimos laisvalaikio labai nepakeitė: „Visada buvome aktyvūs, judrūs, todėl ir dabar dažnai einame į lauką pasivaikščioti.

Aš sau skiriu daugiau laiko – darau mankštą, nes anksčiau pritrūkdavo laiko. Su vyru daugiau knygų paskaitome, turime skaitymo valandėlę. Abu daugiau gaminame, sveikiau valgome.“

Ypatingiausiu įvykiu per karantiną V.Krungolcienei tapo apsilankymas „Koncerte vienam“, nes kiti ribojimai pernelyg kasdienybės nepakeitė, išskyrus tai, kad porai tenka padėti mokytis nuotoliniu būdu pirmokei dukrai Ainei.

„Pusdienį mokomės su dukra, nes jai pagalbos tikrai reikia. Ji labai laukia, kada galės eiti į mokyklą, susitikti su draugais“, – pasakojo V.Krungolcienė, kurios sūnus Lukas (24 m.) jau savarankiškas.

Skamba žinomų atlikėjų balsai

„Koncertas vienam“ – pandemijos įkvėptas radijo kanalo „LRT klasika“ koncertų ciklas iš tuščių koncertų salių. Scenose pripažinti operos balsai rengia kamerinės muzikos rečitalius, kurie radijo bangomis tiesiogiai pasibeldžia į kiekvieno klausytojo namus. Tiesa, koncertų salė nėra visiškai tuščia, joje – vienas klausytojas.

„Koncertas vienam“ vyksta nuo vasario 5 dienos. Ciklo programoje – E.Montvido, Romano Kudriašovo, Vidos Miknevičiūtės, Modesto Sedlevičiaus, Justinos Gringytės, Laurynos Bendžiūnaitės, Almo Švilpos, Linos Dambrauskaitės ir kitų žymiausių Lietuvos operos solistų koncertai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.