Macaulay Culkinas jau ne vienas namuose: pasijuto nebe vaikas

Vargu ar kas nors galėjo tikėtis, kad po ankstyvos šlovės, užgauliojančio tėvo pavydo atakų, nesėkmingos santuokos, piktnaudžiavimo narkotikais ir duobėje atsidūrusios karjeros amerikiečių aktorius Macaulay Culkinas (40 m.) dar atsities. Bet įveikęs gyvenimo audras vyras sūpuoja ką tik gimusį sūnų Dakotą ir nenuleidžia susižavėjimo kupinų akių nuo širdies damos aktorės Brendos Song (33 m.).

M.Culkiną išgarsino legendinė kino juosta „Vienas namuose“, kurios žiūrėjimas tapo tradicine Kalėdų šventimo dalimi milijonams pasaulio šeimų.<br> AP/Scanpix nuotr.
M.Culkiną išgarsino legendinė kino juosta „Vienas namuose“, kurios žiūrėjimas tapo tradicine Kalėdų šventimo dalimi milijonams pasaulio šeimų.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-10 14:44

Praėjusiais metais per gimtadienį aktorius gerbėjams socialiniame tinkle „Twitter“ rašė: „Ei, bičiuliai, norite ir jūs pasijusti seni? Man 40 metų. Aš nebesu vaikas.“

Mažame bute su vienu miegamuoju daugiavaikėje šeimoje Niujorke užaugęs M.Culkinas tapo pirmuoju kino istorijoje vaiku aktoriumi, uždirbusiu milijoną dolerių.

Tiek jam buvo pasiūlyta už vaidmenį filme „My Girl“ (1991 m.). Tokia dešimtmečio vertė buvo jam suvaidinus legendinėje kino juostoje „Vienas namuose“, kurios žiūrėjimas tapo tradicine Kalėdų šventimo dalimi milijonams pasaulio šeimų.

Bet už pernelyg ankstyvą šlovę M.Culkinui teko ir sumokėti. Nuo 14 metų jis dingo iš ekrano, pasirodė vos keliuose filmuose ir televizijos laidose.

Vėliau paaiškėjo to priežastis. Situacija tapo nevaldoma po to, kai Macaulay tėvai išsiskyrė ir ėmė rietis dėl vaikų globos. O kol kova teismuose baigėsi, paauglys tapo beveik pilnamečiu.

Tuo metu M.Culkino fonde buvo apie 18 milijonų dolerių. Ir Macaulay juos stengėsi laikyti kuo toliau nuo tėvų, ypač nuo tėvo, anksčiau dirbusio zakristijonu bažnyčioje. Aktorius susirado testamento vykdytoją, kuris vietoj tėvų ėmė rūpintis paauglio finansais.

M.Culkinas atvirai pasakojo, kad jis niekada nebuvo artimas su savo tėvu, kuris buvo pernelyg valdingas ir pavydėjo jam sėkmės.

„Viską, ką jis stengėsi pasiekti gyvenime, aš pasiekiau dar nesulaukęs 10 metų. Mano tėvas buvo pernelyg kontroliuojantis dar iki man sulaukiant pripažinimo. Jis visuomet manipuliavo manimi taip, kad žinočiau, kur yra mano vieta“, – taip apie vaikystę yra kalbėjęs M.Culkinas.

Aktorius iki šiol nebendrauja su savo tėvu.

Užtat nuo 1991 metų jis buvo įsitraukęs į keistą draugystę su popmuzikos karaliumi tituluotu Michaelu Jacksonu (1958–2009), kai jie susipažino per jo muzikinio klipo „Black or White“ filmavimą.

Kartais Macaulay laiką leisdavo garsiojoje atlikėjo rančoje „Neverland“. Ir kai 2005 metais M.Jacksonui buvo pareikšti kaltinimai dėl vaikų tvirkinimo, M.Culkinas liudijo jo naudai.

„Jis niekada man nieko nedarė“, – iki šiol laikosi savo žodžio M.Culkinas. Beje, jis yra M.Jacksono dukters Paris (23 m.) krikštatėvis. Jie palaiko ryšį, netgi turi tokias pat tatuiruotes.

M.Culkinas ir pats turėjo bėdų su teisėsauga. Į palaidą gyvenimą nėręs aktorius 2004 metais buvo suimtas už marihuanos ir nervų sistemą veikiančių vaistų laikymą.

Jis buvo nuteistas tris kartus su bausmės vykdymo atidėjimu vieniems metams. Po to bandė keisti gyvenimą, nes, kaip pats sako, narkotikai jo vos nenugramzdino į dugną.

„Žaidžiau su ugnimi. Tačiau aš niekada nesigydžiau jokioje reabilitacijos klinikoje. Niekada manęs nereikėjo valyti. Buvo keli kartai, kai pats save pagaudavau, kad reikia sustoti. Tačiau man niekada nereikėjo pagalbos iš šalies.

Nebūčiau tapęs toks, koks esu dabar, jei nebūčiau turėjęs tų patirčių, nors jos ir buvo kvailos.

Dabar nevartoju nieko, išskyrus kartais raumenis atpalaiduojančius vaistus. Bet vis dar geriu ir rūkau. Rimtesnių kvaišalų neliečiu. Jie kaip seni draugai, kuriuos jau išaugau“, – yra kalbėjęs M.Culkinas.

Aktoriaus asmeninis gyvenimas taip pat buvo pilnas pakilimų ir nuosmukių. Vos tik sulaukęs pilnametystės, 1998 metais, M.Culkinas vedė bendraamžę aktorę Rachel Miner. Ir nors tada abu džiaugėsi sutikę savo sielos antrąsias puses, po ketverių metų pasuko skirtingais keliais.

Tais pačiais metais Macaulay ėmė susitikinėti su aktore Mila Kunis (37 m.), kuriai tuo metu buvo vos 18-a. Tai buvo ilgiausiai trukę aktoriaus santykiai – iki 2010-ųjų.

„Mes kartu užaugome. Kai randi gyvenime stabilų akmenį, už jo ir laikaisi. Juk tai viskas, ko reikia. Būna visko, bet tai išsprendžiame. Nežinau, ar santykiai būtų kitokie, jei mes vienas kitą būtume sutikę dabar“, – dar iki išsiskyrimo yra kalbėjusi aktorė M.Kunis.

Ir nors pora santykius nutraukė draugiškai, praėjus septyneriems metams M.Kunis atvirai prisipažino, kad skyrybų iniciatorė buvo ji.

„Buvo siaubingas išsiskyrimas. Aš visiškai susimoviau. Buvau kvailė ir galiu tai pripažinti“, – širdį išliejo aktorė, kuri nuo 2015 metų yra susituokusi su aktoriumi Ashtonu Kutcheriu (43 m.). Išsiskyręs su M.Kunis M.Culkinas po 3 metų užmezgė santykius su dainininke ir aktore Jordan Lane Price (29 m.). Jųdviejų ryšys nutrūko po ketverių metų.

Tačiau Macaulay ilgai vienišas nebuvo – filmuodamasis juostoje „Changeland“ įsižiūrėjo kolegę, „Disney Channel“ žvaigždę B.Song. Pirmą kartą viešai jie buvo pastebėti susitikime su filmo režisieriumi ir aktoriumi Sethu Greenu (47 m.) ir jo žmona Clare Grant (41 m.).

„Žmonės net nenutuokia, koks nepaprastai geras, ištikimas, mielas, protingas jis yra. Mackas ypatingas tuo, kad jam nereikia atsiprašinėti už tai, koks jis yra. Jis pats tai žino. Ši jo savybė man be galo seksuali“, – apie širdies draugą yra sakiusi Brenda, kuri anksčiau buvo susižadėjusi su dainininkės Miley Cyrus (28 m.) vyresniuoju broliu Trace’u Cyrus (32 m.), tačiau sužadėtuvės 2012 metais nutrūko.

O prabėgus metams po Macaulay ir Brendos draugystės paaiškėjo, kad jų santykiai tikrai rimti, mat pora ėmė viešai kalbėti apie vaikus.

„Viskas klostosi puikiai. Manau, kad netrukus mudu susilauksime vaikų. Noriu pasakyti, kad šiuo klausimu aktyviai dirbame. Mūsų vaikai bus išskirtinio grožio! Kodėl? Todėl, kad ji azijietė, ir mudu turėsime mažų azijiečių vaikų“, – šmaikštavo Macaulay.

Aktoriai šių metų balandžio pradžioje susilaukė pirmojo sūnaus, kurį M.Culkino sesers, žuvusios prieš 12 metų, garbei pavadino Dakota.

„Pažiūrėkite į mane: turiu pinigų, šlovės, gražuolę merginą, gražų namą, gražius augintinius. Man prireikė daug laiko, kad atsidurčiau šioje vietoje. Man nieko netrūksta, turiu net daugiau, negu reikia. Man viskas gerai“, – dar prieš sūnaus gimimą kalbėjo M.Culkinas.

Pastaruoju metu M.Culkinas kartais nueina ir į aktorių atrankas, tačiau daugiausia laiko praleidžia kurdamas savo komedinio žanro gyvenimo būdo tinklalapį „Bunny Ears“, įrašinėja pokalbius, taip pat kuria muziką.

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.