Į Kalifornijos gubernatoriaus postą taikosi lytį pakeitusi įžymybė

Garsiojo Kardashianų klano narė Caitlyn Jenner (71 m.) pareiškė didelį norą dalyvauti Kalifornijos gubernatoriaus rinkimuose – ji trokšta tapti pirmąja tokį aukštą postą užimančia translyte amerikiete.

1976 metais Monrealio olimpiadoje B.Jenneris, dabar žinomas kaip lytį pakeitusi C.Jenner, pasiekė dešimtkovės pasaulio rekordą.<br> AP/Scanpix nuotr.
1976 metais Monrealio olimpiadoje B.Jenneris, dabar žinomas kaip lytį pakeitusi C.Jenner, pasiekė dešimtkovės pasaulio rekordą.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2021, 5:28 PM

Buvęs sportininkas Bruce’as Jenneris, dabar žinomas kaip lytį pakeitusi C.Jenner, Monrealio olimpiadoje 1976 metais pasiekė dešimtkovės pasaulio rekordą. O dabar taikosi į Kalifornijos gubernatoriaus postą.

Dabartinis Kalifornijos gubernatorius demokratas Gavinas Newsomas (53 m.) iš San Fransisko sulaukia kritikos dėl koronavirusinės pandemijos valdymo, ypač dėl jo įvestų griežtų suvaržymų, turėjusių neigiamos įtakos verslui ir šeimoms.

Šiais metais Kalifornija turėtų antrą kartą per savo istoriją balsuoti dėl valstijos vadovo mandato atšaukimo peticijos prieš G.Newsomą organizatoriams surinkus pakankamai balsų, kad būtų surengtas balsavimas dėl galimo jo nušalinimo.

„Aš dalyvauju! Aš esu užtikrinta laimėtoja ir vienintelis žmogus iš šalies, kuris gali padaryti galą G.Newsomo siaubingo gubernatoriavimo laikams“, – pareiškė C.Jenner ir priminė, kad praėjusiais metais per dalinį karantiną G.Newsomas pietavo su lobistais prabangiame restorane Napos regione.

„Smulkusis verslas yra sužlugdytas dėl per daug griežto karantino, visa vaikų karta neteko švietimo metų, negalėjo grįžti į mokyklas, užsiimti įvairia veikla ir bendrauti su draugais“, – sakė ji.

C.Jenner pridūrė, kad jos dalyvavimas rinkimuose „bus sprendimų kampanija, parodysianti kelią valstijai atgal į klestėjimą ir galiausiai atitaisysianti žalą, kurią G.Newsomas padarė šiai valstijai“.

C.Jenner iki lyties keitimo 2015 metais, kol dar turėjo B.Jennerio pavardę, buvo susituokęs su Kris Kardashian (65 m.) ir dalyvavo televizijos realybės šou „Viešas Kardashianų gyvenimas“ („Keeping Up With the Kardashians“).

Mintis savo šeimos gyvenimą padaryti visiems matomą šovė į galvą Kristen Mary Jenner, arba Kris. Mama vadybininkė, kaip buvo vadinama gausios šeimos galva, geležine ranka valdė savo verslo ir šešių vaikų likimus.

Ji nesibodėjo įkelti į internetą net privataus savo dukters Kim (40 m.) pornografinės juostos įrašo.

Apsukrioji Kris tapo šios vaizdajuostės režisiere kone stovėdama už kameros.

Žvaigždėmis tapo ir Kim seserys – Kourtney (42 m.), Khloe (36 m.) ir brolis Robertas Kardashianas (34 m.) jaunesnysis. Ir net buvęs antrasis Kris vyras iki lyties keitimo operacijos B.Jenneris. Žinoma, ir jų bendros dukterys Kendall (25 m.) ir Kylie (23 m.).

„Kai tėvai sakydavo, jog pabandys dar kartą, visada pasiekdavo tikslą. Mano tėvas dešimt metų atkakliai treniravosi ir tapo olimpiniu čempionu. Mama nebaigė jokios verslo mokyklos – viską susikūrė savo darbu. Mano aplinkoje nėra tokių, kurie sėdi rankas sudėję ir laukia, kas ką nors numes ar pasiūlys“, – yra sakiusi Kendall.

Būdama 13-os ji panoro tapti modeliu ir susikūrė savo nuotraukų rinkinį.

„Vieną dieną paprašiau: mamyte, pažvelk! Ir mamytė pasakė: einam į modelių agentūrą. O jau kitą dieną pasirašiau sutartį“, – pasakojo Kendall.

Kardashianų-Jennerių šeima greitai sudaro sandorius, lyg vadovautųsi posakiu „Gyvenk šia diena!“.

Net kai po motinos skyrybų su garsiuoju advokatu Robertu Kardashianu (1944–2003) keturi jų vaikai liko augti be tėvo, netrukus jie gavo patėvį – garsųjį olimpietį B.Jennerį.

Gražuolis sportininkas televizijos prodiuserę K.Kardashian vedė 1991-aisiais. Ši istorija dar pikantiškesnė, nes prieš šešerius metus ši santuoka buvo nutraukta, kai tuomet 65 metų B.Jenneris panoro likusį gyvenimą praleisti kaip moteris.

B.Jenneris jaunystėje buvo žavus, gal kiek moteriškas, bet pastaroji aplinkybė nesutrukdė jam tris kartus vesti ir tapti šešių vaikų tėvu.

Santuokoje su Kris jis tikrai griežė ne pirmuoju smuiku. Šeimos draugai net reiškė pretenzijas Kris, kam vertė savo senstantį sutuoktinį vis dažniau pajauninti veidą.

„Kris visuomet stumtelėdavo Bruce’ą į plastikos chirurgų glėbį atlikti veido patempimo ir kosmetinių procedūrų. Ji primygtinai reikalavo, kad sutuoktinis atsikratytų raukšlelių ant viršutinių vokų“, – pasakojo artimas Kardashianų šeimos draugas.

Tačiau ir plastinių operacijų auka B.Jenneris buvo itin atviras: „Jei „Google“ surinksite mano vardą ir pavardę, juos rasite siaubingiausių plastinių operacijų sąrašuose. Kai kas mane lygina net su popmuzikos žvaigžde Michaelu Jacksonu (1958–2009).

Padariau didžiulę klaidą, kai gydytojų patarimu sutikau atlikti dalinę veido odos stangrumo operaciją be skalpelio ir pakoreguoti nosį. Bet 2009-aisiais chirurgai kaip reikiant pataisė ankstesnius netobulumus. 60-ojo gimtadienio proga pasidariau sau dovaną: antrą veido odos stangrumo operaciją be skalpelio – šį kartą kur kas sėkmingesnę.“

Bet pokyčių, kurių jis griebėsi prieš šešerius metus, jokiu būdu negalima pavadinti paprastais išvaizdos patobulinimais. Apie tai bylojo po pasaulio žiniasklaidą pažirusios nuotraukos: štai Bruce’as žingsniuoja po Malibu, kur ant vandenyno kranto turi namą, su popieriniu kavos puodeliu rankose. Ant kojų – prancūziškasis manikiūras, ausyse – briliantai, ilgi plaukai suimti į uodegą.

Netrukus sensacija tapo žinia, kad vienoje iš klinikų buvusiam sportininkui pašalintas Adomo obuolys. Tokios operacijos paprastai atliekamos per pirmąjį lyties keitimo etapą.

Bruce’as ėmė prašyti, kad jį vadintų Brigitte, ir jau vartojo hormoninius preparatus.

Savo ketinimus likusį gyvenimą būti moterimi B.Jenneris iš pradžių neigė. Buvusi jo žmona Kris irgi neigė laipsnišką buvusio sutuoktinio virtimą moteriškosios lyties asmeniu.

„Kas per nesąmonės! Tokiais ketinimais B.Jennerį įtarė dar praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje, bet jis taip ir netapo moterimi!“ – tuomet sakė K.Jenner.

Tačiau sportininko motina iš karto pareiškė, jog visuomet mylės savo vaiką, netgi jeigu jis vieną dieną nuspręs tapti moterimi.

Dėl B.Jennerio noro tapti moterimi, aišku, labiausiai išgyveno jo dukterys – tuomet 19-metė Kendall ir 17 metų Kylie. Tik Kim, patėvį laikiusi savo tėvu, nesuko sau galvos.

Prie skandalų ir provokacijų įpratusi Kim iš tos situacijos patyrė ir naudos – juk jos pavardė ir vėl nedingo iš pirmųjų žiniasklaidos puslapių. „Sudie, tėveli! Tegyvuoja mama!“ – tuomet pareiškė podukra Kim.

Artimiausiu metu savo rinkimų kampaniją į Kalifornijos gubernatoriaus postą pradėti ketinanti C.Jenner būtų garsiausia rinkimuose dalyvaujanti politikos pasauliui nepriklausanti įžymybė po to, kai Kalifornijos gubernatoriaus rinkimus 2003 metais netikėtai laimėjo Holivudo žvaigždė Arnoldas Schwarzeneggeris (73 m.), šiame poste išdirbęs daugiau nei septynerius metus.

Tačiau ekspertai tokį C.Jenner žingsnį vertina tiktai kaip nuotykį.

Garsenybės, kurios išdrįso atvirai prabilti apie lyties keitimą

Lana Wachowski (55 m.) iki 2006-ųjų buvo garsus režisierius Larry Wachowski. Kartu su jaunesniuoju broliu Andy Wachowski (53 m.) sukėlė kone sprogusios bombos įspūdį išleidę į didžiuosius ekranus mokslinės fantastikos trilerį „Matrica“ (1999 m.) su Keanu Reevesu. Larry apie 9 metus buvo vedęs Theą Bloom. Po skyrybų garsusis režisierius vis dažniau pradėjo rodytis viešumoje vilkėdamas moteriškais drabužiais. Kai Larry tapo Lana, garsūs režisieriai broliai Larry ir Andy (kairėje) Wachowski tapo broliu ir seserimi.

Tačiau tai buvo dar ne viskas. Po kurio laiko ir Andy pakeitė savo lytį ir tapo Lilly. Garsieji broliai režisieriai virto seserimis.

JAV garsios dainininkės ir aktorės Cher duktė Chastity Bono dar būdama 13-os suprato, kad ji ne tokia kaip visos mergaitės. Apie tai parašė savo knygoje „Family Outin“.

Būdama 18 metų Chastity Bono pareiškė, kad nori tapti vyru. Juridiškai jos lyties keitimo operacija buvo užbaigta 2010 metų gegužę, kai Kalifornijos teismas patenkino prašymą dėl lyties keitimo ir vardo pase. Ji dabar – Chazas Salvatore Bono (52 m.).

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.