Ingrida Martinkėnaitė-Urbonė pavydi dirbantiems biure

„69“ danguje“ atlikėja Ingrida  Martinkėnaitė-Urbonė (42 m.) papasakojo, kaip mėgsta leisti savaitgalius.

 Ingrida  Martinkėnaitė-Urbonė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Ingrida  Martinkėnaitė-Urbonė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Ingrida  Martinkėnaitė-Urbonė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Ingrida  Martinkėnaitė-Urbonė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 13, 2021, 3:54 PM

– Ar turite susikūrusi savaitgalio tradicijų?

– Su savaitgaliais mane sieja ypatingas santykis. Iki COVID-19 pandemijos visi savaitgaliai vos ne ištisus metus dažniausiai būdavo skirti darbui. Mano laisvadieniai persikeldavo į darbo dienas.

Šiek tiek kitokia situacija buvo susiklosčiusi pandemijos metu, kai beveik neliko muzikinės veiklos. Dabar, kai suvaržymų sumažėjo, vėl leista rengti koncertus, šią vasarą neturime nė vieno laisvo savaitgalio.

Nežinia, kas laukia rudenį, gal ir vėl teks užsidaryti tarp keturių sienų, tad dabar visi, kurie gali, stengiasi dirbti, kad įvedus apribojimus turėtų už ką gyventi. Gaila, kad esu visa galva panirusi į muzikinę veiklą, antra vertus, džiaugiuosi, kad nesu atribota nuo veiklos.

– Ar per poilsio dienas pagalvojate apie darbą?

– Pavydžiu žmonėms, kurie dirba biure ir penktadienio vakare ar po pietų uždaro kabinetų duris palikdami darbą darbe. Mano darbas visada su manimi.

Didieji pagalbininkai: užrašų knygutė, kur susirašau visus darbus, renginių grafikus, mobilusis telefonas, kuris visą laiką yra po ranka, nes bet kuriuo metu gali paskambinti ir užsakyti koncertą. Telefono neišjungiu ar tai būtų savaitgalis, ar vakaras, ar rytas.

– Penktadienio vakaras: įžanga į savaitgalį prie vakarienės stalo ar darbas iki išnaktų?

– Penktadienio vakaras dažnai būna darbingas, nes tuomet žmonės nori švęsti šventes. Mes ruošiamės koncertams, važiuojame į renginio vietą, neretai tenka sukarti daug kilometrų. Kad kelionė neprailgtų, klausausi knygų įrašų, įvairių laidų.

– Šeštadienio rytą ilgai vartotės lovoje ar, kaip įprastai, mankštinatės?

– Labai pasiilgstu tokių šeštadienių, kad rytais nereikėtų skubėti, kad galėčiau juos leisti, kaip noriu: pabėgioti, pasimankštinti, pasimėgauti atgaiva gamtoje, pabūti ramiai su savo mintimis.

Tačiau dabar visas atliekamas laikas yra skirtas mažajai dukrytei Evai (1,4 metų). Save esu šiek tiek pamiršusi. Nuo rudens planuoju keisti dienotvarkę.

– Ar iš anksto galvojate, ką veiksite dvi ne darbo dienas?

– Jei žinau, kad turėsiu laisvą savaitgalį, dažniausiai planuoju susitikimus su draugais arba išsiruošiu į sodybą aplankyti tėvų. Ten smagu gryname ore pasikepti mėsytės, ramiai pasišnekučiuosi su artimaisiais.

– Ką mėgstate vilkėti ir avėti savaitgaliais?

– Šią vasarą pamėgau sukneles ir jų įsigijau ne vieną. Anksčiau laisvalaikiu nesureikšmindavau savo įvaizdžio ir apsivilkdavau bet ką. Bet šiais metais pajutau įkvėpimą puoštis. Juo labiau kad apsipirkti dabar visiškai paprasta neiškėlus kojos iš namų, užtenka turėti internetą.

– Kam savaitgalį skiriate daugiausia laiko?

– Mažajai Evai. Kai nedirbu, mano pasaulis sukasi apie ją. Vyresnioji Marija (14 m.) dėl to šiek tiek papyksta, gal jaučiasi truputį pamiršta. Bet dabar toks metas. Aš jai paaiškinu, jog buvo etapas, kai ji buvo maža ir tada mano visas dėmesys buvo skirtas jai.

– Mėgstate ilsėtis viena, su šeima ar draugų būtyje?

– Po griežtų karantino ribojimų dar labiau įvertinu, kaip svarbu susitikti su šeima ir draugais.

– Kaip geriausiai pailsite – sportuodama, tvarkydamasi, skaitydama, žiūrėdama televizorių?

– Labiausiai pailsėčiau sportuodama. Man tada galva nuo visų rūpesčių atsijungia. Bet dabar dėl laiko stokos tai darau retai, viliuosi pasitaisyti.

– Jei nesate namisėda, kur dažniausiai išsiruošiate – į kiną, koncertą, teatrą, sporto varžybas, restoraną?

– Mano gyvenime renginių, buvimo tarp žmonių netrūksta. Tad man arčiau širdies yra buvimas gamtoje su šeima ar artimais draugais. Renginiai, teatras, kinas, koncertai siejasi su darbu, todėl poilsiui mieliau renkuosi mažą kompaniją.

– Ar savaitgalio poilsiui renkatės keliones į užsienį?

– Kol nebuvo mūsų mažosios princesės, galėdavome greitai susikrauti lagaminus ir išskristi, pavyzdžiui, į Paryžių ar Barseloną. Net ir trumpa kelionė tampa tikra atgaiva. Pailsi ne tik smegenys, bet ir akys, skonio receptoriai. Būdamas svetur turi progą paragauti gardaus maisto, paganyti akis į kitos šalies architektūrą, kraštovaizdį.

– Jei mėgstate sukinėtis virtuvėje, kokiu patiekalu dažniausiai palepinate save?

– Savaitgaliais mėgstu pamaloninti šeimą pusryčiais. Nė vienas savaitgalio rytas nepraeina be blynų. Man juos iškepti užtenka pusvalandžio, užmerktomis akimis galiu užmaišyti tobulą lietinių tešlą. Mėgstame juos valgyti su namuose sūdyta lašiša, ikrais, virtu kiaušiniu, pabarstome krapais, svogūnais. Tobuli savaitgalio pusryčiai.

– Kokius buities darbus ignoruojate poilsio dieną?

– Nemėgstu tvarkytis. Man tai laiko švaistymas. Žinoma, suprantu, kad tvarkytis namuose būtina, ypač jei yra mažų vaikų. Bet savaitgalį stengiuosi ignoruoti tvarkymąsi. Pirmadienį, padėk Dieve, susikaupiu ir apeinu visas kertes stengdamasi suteikti namams dailesnį veidą.

– Darbas sode ar sodyboje – atgaiva širdžiai ar prievolė šeimai?

– Dabar mano darbo dalis yra ir „Instagram“, kur su sekėjais dalijuosi dienos įspūdžiais, mamos vaidmeniu, įvairiausiais nutikimais, tai irgi atima laiko. Savaitgaliais irgi tenka pasėdėti prie interneto. Šeima šiek tiek pyksta, kad sodyboje ar prie jūros esu susitelkusi į darbus.

– Ar mėgstate su bendradarbiais pasidalyti įspūdžiais, kaip praleidote poilsio dienas?

– Su grupės „69 danguje“ narėmis turime uždarą susirašinėjimą internete, kur dalijamės laisvalaikio įspūdžiais, nuotraukomis, filmukais.

– Kaip jūs apibūdintumėte tobulą poilsį?

– Pasiteisinęs receptas – trumpa kelionė į kokią nors Europos valstybę su skaniu maistu, būtinai turėtų būti vandens telkinys. Vanduo – atgaiva sielai, išvalo mintis, padeda įsikrauti geros energijos.

– Ką rinktumėtės – žygį pėsčiomis ar dviračiu?

– Vienareikšmiškai rinkčiausi žygį pėsčiomis.

– Turite atskirą sąskaitą atostogoms ar stengiatės neišlaidauti?

– Renkamės neištaigingą poilsį. Geriau pabūti du mėnesius Tenerifėje išsinuomotame būste negu savaitę prabangiame viešbutyje kur nors Turkijoje. Vasarą dirbame ir taupome pinigus, kad žiemą galėtume pailsėti Kanaruose. Ten patys gaminamės maistą, be reikalo neišlaidaujame, kad galėtume kuo ilgiau viešėti puikaus klimato, saulėtoje saloje.

– Idealus laisvadienis – tai...

– Labai ilgiuosi idealių laisvadienių. Norėčiau tokią dieną gerai išsimiegoti, pabėgioti miške, padaryti mankštą gryname ore, neskubėdama gerti kavą, paskaityti knygą paplūdimyje, skaniai pavalgyti, stebėti gražius saulėlydžius. Kartais mėgstu pabūti viena.

Man reikia iš naujo įsikrauti, susidėlioti mintis į stalčiukus. Pasiilgau laisvalaikio su savimi.

– Koks buvo jūsų įspūdingiausias savaitgalis?

– Penktadienį dirbau koncerte, o šeštadienį rytą išskridome su vyru Mindaugu ir vyresniąja dukterimi į Italiją švęsti mano 40-ojo gimtadienio. Milano oro uoste išsinuomojome automobilį ir išvykome prie Komo ežero. Puikiai ten praleidome laiką, namo grįžome kitos savaitės pradžioje.

– Apie kokį savaitgalį svajojate?

– Tokį pat norėčiau pakartoti, tik dabar mums esant keturiese. Manau, Evai patiktų pakeisti aplinką. Ji mėgsta keliauti, išdykauti, nuolat judėti, kad tik nebūtų namuose. Tikiu, kad kuriais nors metais išvyką prie Komo ežero pakartosime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.