Neseniai miręs „The Rolling Stones“ būgnininkas Charlie Wattsas buvo netipiškas rokeris

Jis buvo vienas geriausių savo kartos būgnininkų. Tikrasis būgnininkų įkvėpimas. Grakštumo, stiliaus, orumo ir harmonijos įsikūnijimas. Taip apie mirusį legendinės grupės „The Rolling Stones“ narį Charlie Wattsą (1941–2021) kalba jo gyvenimo bendražygiai. Be muzikinio talento, būgnininkas išsiskyrė ir nerokerišku požiūriu į gyvenimą.

 Ch.Wattsas.<br>MPIIS/Capital Pictures/Scanpix nuotr.
 Ch.Wattsas.<br>MPIIS/Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2021, 10:46 AM, atnaujinta Aug 28, 2021, 11:37 AM

Nepaisant to, kad „The Rolling Stones“ tapo viena labiausiai sėkmės lydimų visų laikų grupių, Ch.Wattsas nebuvo tipiškas rokeris. Jis buvo priešingybė dviems grupės įkūrėjams Mickui Jaggeriui (78 m.) ir Keithui Richardsui (77 m.).

Ch.Wattsas buvo ramus, prieštaringai vertino šlovę ir, atrodė, būtų geriau jautęsis mažame džiazo klube nei prieš tūkstančius spiegiančių gerbėjų. Tačiau būtent toks temperamentas kartu su jo meistriškais muzikiniais sugebėjimais beveik šešis dešimtmečius palaikė grupės pulsą.

„Charlie visada su mumis, tačiau jam nebūtina apie tai kalbėti. Tokių būgnininkų yra vos keli. Visi mano, kad Mickas ir Keithas yra „The Rolling Stones“. Tačiau jei Charlie nedarytų su būgnais to, ką jis daro, tai nebūtų tiesa. Paaiškėtų, kad iš tikrųjų Charlie Wattsas yra „Stones“, – apie kolegą yra sakęs K.Richardsas.

Rugpjūčio pradžioje buvo paskelbta, kad Ch.Wattsas nedalyvaus rugsėjį prasidėsiančiame grupės ture JAV, nes turi atsigauti po medicininės procedūros, kurios neįvardijo.

Dar 2004 metais būgnininkui buvo diagnozuotas gerklės vėžys. Tais pačiais metais grupės vokalistas M.Jaggeris pasidžiaugė, kad Ch.Wattsas po gydymo laimėjo kovą su vėžiu.

„Gydytojas pasakė, kad gerklėje yra guzas su vėžio ląstelėmis ir jį reikia išoperuoti. Tą naktį pamaniau, kad aš mirsiu. Štai kas nutinka: tu gauni vėžį, nusilpsti ir miršti. Vėliau operavo limfmazgius ir buvau gydomas radioterapija“, – praėjus penkeriems metams po sėkmingo gydymo prisiminė Ch.Wattsas.

Iki praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio būgnininkas buvo užkietėjęs rūkalius, net buvo ėmęs piktnaudžiauti narkotikais, tačiau laiku sustojo.

„Manau, tai buvo vidutinio amžiaus krizė. Žinau tik viena: 1983–1986 metais aš buvau visiškai kitoks žmogus. Mažai trūko, kad būčiau praradęs žmoną ir visa kita“, – yra prisipažinęs žinomas muzikantas.

Antradienį apie Ch.Wattso mirtį pranešęs viešųjų ryšių atstovas Bernardas Doherty (71 m.) paaiškino, kad būgnininkas iškeliavo ramiai Londono ligoninėje apsuptas artimųjų. Jis buvo mylimas vyras, tėvas ir senelis.

Iš tiesų Ch.Wattsas nuo pat prisijungimo prie „The Rolling Stones“ 1963 metais visuomet labiau garsėjo atsidavimu grojimui ir grupei, o ne nesibaigiančiais meilės romanais.

Būsimą žmoną Shirley Ann Shephard (82 m.) jis sutiko 1961 metais ir dar prieš prasidedant šlovingiems grupės metams – 1964-aisiais – vedė. 57 metus trukusią santuoką, kurioje gimė jųdviejų dukra Seraphina (53 m.), nutraukė tik mirtis.

Ch.Wattsas visuomet stengėsi, kiek tai galima sukantis pramogų pasaulyje, išsaugoti šeimos privatumą. Yra žinoma, kad dukra ištekėjo už teisininko, vardu Nickas, ir susilaukė dukters Charlotte, kuri siekia modelio karjeros.

Apie šeimą niekada nedaugžodžiavęs Ch.Wattsas prieš trejus metus vis dėlto išdavė savo sėkmingos santuokos paslaptį.

„Todėl, kad aš nesu tikra roko žvaigždė. Neturiu pagrindinių jos atributų. Esu įsigijęs keturis senoviškus automobilius ir negaliu vairuoti pavojingų daiktų. Niekada nesimėgavau dėmesiu bei interviu dalijimu. Tai darau tik tam, kad žmonės ateitų paklausyti grupės.

„The Rolling Stones“ būtent dėl to ir egzistuoja, nes žmonės ateina į mūsų šou. Nieko nėra blogiau, nei groti klube trims žmonėms, tarp kurių – tavo mergina ir draugas“, – jau būdamas 78-erių kalbėjo Ch.Wattsas.

Kad ir kaip būtų, grupės „The Rolling Stones“ narys neslėpė, jog šlovingu laikotarpiu jo santuoka ne kartą yra kabojusi ant plauko.

„Kai grįždavau iš turo, žmona man sakydavo, kad aš esu košmaras ir kad eičiau atgal“, – yra pasakojęs Ch.Wattsas.

Tačiau muzikanto santuoka atlaikė visus išbandymus.

„Ji nepaprasta, ji kitokia nei visi. Ji – nuostabi moteris. Visuomet buvo man gera, niekada per daug nekeldavo bangų.

Gailiuosi gyvenime tik vieno – kad nepakankamai laiko praleidau namuose“, – apie žmoną yra sakęs Ch.Wattsas.

Ko gero, vieną paskutinių poros nuotraukų paskelbė iš aukų išlaikoma šunų organizacija „Forever Hounds Trust“.

2020 metų gegužę pora dalyvavo labdaros renginyje, kuriame paėmė globoti penkerių metų kurtų veislės kalytę Suzie. Nuotraukoje šalia sportinį stilių pasirinkusios žmonos Ch.Wattsas atrodė pasitempęs – vilkėjo smėlio spalvos kostiumą ir prie jo kruopščiai priderintą megztinį, batus ir kojines.

Šis netipiškas rokeris, greičiau džentelmenas, garsėjo būtent ypatingu stiliaus pojūčiu.

Prie būgnų jis dažnai sėsdavo vilkėdamas švarką.

Savitas, tvarkingas stilius jį išskyrė ne tik iš kitų grupės narių, bet ir iš visų to laiko roko žvaigždžių. Dėl to jį vertino mados pasaulio atstovai, o žurnalai kėlė į stilingiausių žmonių sąrašo priekį.

Jis buvo įvardytas kaip vienas stilingiausių visų laikų muzikantų, o kai kas jį įrašė į apskritai geriausiai besirengiančių įžymybių sąrašą.

Ch.Wattsas yra sakęs, kad savo spintoje turi daugiau nei 200 kostiumų, dalis iš jų – net 30 metų senumo ir dar tinkami dėvėti. Ir tai buvo prieš dešimtmetį.

„Aš visuomet jaučiausi nepritampantis prie grupės. Ne kaip asmenybė – jie niekada manęs nevertė taip jaustis.

Turiu galvoje dėl to, kaip aš atrodau. Dažniausiai avėdavau klasikinius batus, jie – sportinius. O aš nekenčiu sportinių batų, net jei jie ir madingi“, – yra sakęs legendinės grupės būgnininkas.

Nors Ch.Wattsas niekada neįsivaizdavo kitokio gyvenimo, nes beprotiškai mėgo mušti būgnais, kaskart grįždamas iš gastrolių sakydavo, kad jos bus paskutinės.

„Norėdamas groti būgnais turiu vykti į kelionę. O išvykimas reiškia, kad turiu palikti namus. Taip įsisukau į niekada nesustojantį ratą. Man nepatinka gyventi ant lagaminų ir būti toli nuo namų. Per kiekvienas gastroles vis galvoju, kad jos bus paskutinės ir paliksiu grupę“, – yra guodęsis Ch.Wattsas.

Dar prieš trejus metus jis sakė neįsivaizduojantis, ką veiktų, jei nustotų groti. Palaikė grupės bičiulio Keitho mintį, kad jeigu tik gali nesustoti, nesustok. Ch.Wattsas tik nerimavo, ar jis sugebės būti pakankamai geras.

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.