Niujorke – efektingas garsenybių mados chaosas

Jungtinėse Valstijose, Niujorko Metropoliteno meno muziejuje, kerinti prabanga maišėsi su absurdu. Nuo riterių iki mechaninių kūdikių, nuo elegantiškų suknelių iki 40 kilogramų sveriančių apdarų, nuo pasislėpusios Kim Kardashian (40 m.) iki atsiskleidusios Billie Eilish (19 m.) – pažvelkime į šių metų mados šou „Met Gala“ dalyvių išmonę.

Kim Kardashian.<br>„Scanpix“ nuotr.
Kim Kardashian.<br>„Scanpix“ nuotr.
Billie Eilish.<br>„Scanpix“ nuotr.
Billie Eilish.<br>„Scanpix“ nuotr.
K.Petras.
K.Petras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 19, 2021, 1:46 PM

Tradicinė mados puota – tai ne vien proga garsenybėms pademonstruoti savo stiliaus pojūtį ir pareklamuoti drabužių kūrėjus. Tai dar ir labdaringas renginys, kurio metu renkamos lėšos Metropoliteno meno muziejaus Kostiumų institutui.

Paprastai „Met Gala“ pobūvis vyksta kasmet pirmąjį gegužės pirmadienį, tačiau dėl pandemijos jis šiemet buvo nukeltas, o praėjusiais metais atšauktas.

Užtat praėjusį pirmadienį šventę surengus po beveik pusantrų metų pertraukos buvo imtasi saugumo priemonių. Pirmiausia svečių buvo kviesta ne 600, kaip kasmet, o triskart mažiau.

Be to, dalyviai turėjo pateikti pažymas, kad yra pasiskiepiję, arba prieš dieną atlikto neigiamo greitojo PGR testo rezultatus. Taip pat dėvėti veido kaukes viduje, išskyrus valgant ar geriant.

Apie kaukių dėvėjimą bučiuojantis taisyklėse užsiminta nebuvo, bet tarsi atspindėdami šį laiką po keliolikos metų vėl vienas kitą įsimylėję aktorius Benas Affleckas (48 m.) ir dainininkė bei aktorė Jennifer Lopez (52 m.) savo bučiniu dar labiau patraukė operatorių ir fotografų dėmesį.

Ką jau kalbėti apie J.Lopez vilkėtą įspūdingą Laukinių Vakarų stiliaus Ralpho Laureno suknelę, suderintą su kaubojiška skrybėlę.

Šių metų pokylio tema – „Amerikos nepriklausomybė“, tad puošdamiesi svečiai rėmėsi tiek amerikietiškais atributais, tiek istoriniais laikotarpiais ir įvykiais iš naujausių laikų.

Tarp vakaro žvaigždžių ryškiai švietė amerikiečių reperis Lil Nas X, kurio tikrasis vardas Montero Lamaris Hillas (22 m.), pademonstravęs tris įspūdingus kostiumus. Iš pradžių pasirodęs su aksominiu aukso spalvos „Versace“ apsiaustu, netrukus jį nusisiautė parodydamas auksinius šarvus, o galiausiai persirengė kristalais išpuoštu kostiumu, primenančiu katės kailį.

Bene labiausiai visus nustebino socialinių tinklų pažiba, modelis ir verslininkė K.Kardashian, pasislėpusi po visiškai juoda „Balenciaga“ aukštosios mados suknele su veido kauke ir subtiliai išryškinusi kūno linijas.

Išgyrę jos išvaizdą gerbėjai atsiminė 2013 metus, kai K.Kardashian „Met Gala“ renginyje dalyvavo būdama nėščia. Tada ji sulaukė kritikos dėl vilkėtos plono audinio gėlėtos suknelės. Netrukus internete ėmė sklisti juokingi vaizdeliai, kuriuose K.Kardashian buvo vaizduojama kaip sofa.

Ant baltojo kilimo šiemet tiesiog pražydo dainininkė ir dainų kūrėja Billie Eilish. Paprastai apkritusius sportinio stiliaus drabužius dėvinti mergina šiam vakarui pasipuošė dizainerio Oscaro de la Rentos persikų spalvos suknele su iš paskos nusidriekiančiu 4 metrų šleifu.

Į Billie dažnai krypo žvilgsniai, mat ji šiemet buvo viena iš keturių vakaro vedėjų. Beje, jauniausia per visą „Met Gala“ istoriją. Su ja šių metų renginiui dirigavo teniso žaidėja Naomi Osaka (23 m.), aktorius Timothee Chalamet (25 m.) ir poetė Amanda Gorman (23 m.). Visas ketvertas – vadinamosios Z kartos atstovai.

Galbūt šventinis vakaras – ne visai tinkamas laikas, kai reikėtų skaičiuoti garsenybių kilogramus, tačiau verta paminėti, kad gimnastė Simone Biles (24 m.) vilkėjo dizaino studijos „Area“ įkūrėjų Beckett Fogg ir Piotreko Panszczyko kurtą suknelę, kuri svėrė 40 kilogramų. Lipti laiptais ir eiti kilimu gimnastei padėjo šeši vyrukai.

Gimtadienį tą dieną šventęs modelis Precious Lee (32 m.) taip pat nustebino „Area“ ženklo elegantiška kristalais puošta suknele, sveriančia 45 kilogramus.

Ir šiek tiek istorijos. Pirmą kartą „Met Gala“ 1948 metais suorganizavo mados viešųjų ryšių specialistė Eleanor Lambert (1903–2003) norėdama pareklamuoti naujai atidarytą Kostiumų institutą ir pirmąją jame pristatomą parodą.

Keletą dešimtmečių į renginį, kurio metu buvo renkamos lėšos labdaros organizacijoms, kviesta tik Niujorko aukštuomenė ir mados pasaulio žvaigždės.

O nuo 1972-ųjų vakarėlis ėmė virsti iškilmingu pobūviu, kai jo organizavimą perėmė Kostiumų instituto patarėja Diana Vreeland (1903–1989), tuometė žurnalo „Vogue“ vyriausioji redaktorė.

Kasmetėje mados šventėje ėmė rodytis vis daugiau pramogų pasaulio atstovų. Be to, sumanyta, kad svečiai turės vilkėti apdarus, kurie atspindėtų tų metų Kostiumų instituto parodos temą.

Nuo 1995 metų mados puotai diriguoja dabartinė „Vogue“ redaktorė Anna Wintour (71 m.).

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.