Kviečia išpildyti kalėdines vienišų senolių svajones

Šių dienų pasaulio ritmas ir aktualijos keičia mūsų gyvenimo kokybę bei lūkesčius. Ne paslaptis, jog keičiasi ir dovanų lūkesčiai. Artėjant šventėms, daugelis iš mūsų svajoja apie naujausio modelio telefoną, prabangią kelionę ar naują automobiį. Tačiau visai šalia mūsų gyvena ir tie, kurių svajonės gerokai paprastesnės. „100 šypsenų daugiau“ projekto globojami senoliai apsidžiaugtų skanesniu kąsniu, šiltesniu drabužiu ar nauja patalyne.

 Vieniši, retai lankomi senoliai taip pat būna išsiilgę dėmesio ir bendravimo, nori, kad juos išklausytų, paguostų.
 Vieniši, retai lankomi senoliai taip pat būna išsiilgę dėmesio ir bendravimo, nori, kad juos išklausytų, paguostų.
 Vieniši, retai lankomi senoliai taip pat būna išsiilgę dėmesio ir bendravimo, nori, kad juos išklausytų, paguostų.
 Vieniši, retai lankomi senoliai taip pat būna išsiilgę dėmesio ir bendravimo, nori, kad juos išklausytų, paguostų.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 2, 2021, 1:58 PM, atnaujinta Dec 2, 2021, 5:12 PM

Jau 15-us metus iš eilės vykdomas socialinis projektas „100 šypsenų daugiau“ siekia atkreipti viosuomenės dėmesį į vienišus ir skurdžiai gyvenančius mūsų šalies senjorus.

„Kiekvienais metais renkame paramą ir iš surinktų lėšų pildome senolių svajones. Suspaudžia širdį sužinojus, kokios paprastos, kuklios ir žemiškos tos svajonės kartais būna, tačiau kiek daug džiaugsmo ir laimės suteikia senoliams. Neretai didžiausi senolių materialūs norai – tai naujos šiltos šlepetės nesušalti namuose, puresnė patogi pagalvė geram miegui ar didinamasis stiklas skaityti knygą“, – pasakoja projekto vadovė Arimantė Jančauskaitė.

Pasitaiko ir didesnių problemų bei iššūkių, kurie slegia senolius finansiškai ir sukelia rimtų nepatogumų buityje. „Pasitaiko atvejų, kai yra būtinybė keisti senolių būstų langus, nes namie vėsu ir jaučiamas skersvėjis. Taip pat sugenda šaldytuvai ar dujinės viryklės, susidėvi čiužiniai, atsiranda santechnikos problemų. Taip pat kartais tenka padengti gydymo išlaidas ar skolas“, – vardina A.Jančauskaitė.

Materiali parama – tik vienas iš projekto „100 šypsenų daugiau“ tikslų. Vieniši, retai lankomi senoliai taip pat būna išsiilgę dėmesio ir bendravimo, nori, kad juos išklausytų, paguostų.

„Žmogiško ryšio puoselėjimas – vienas didžiausių mūsų projekto prioritetų. Mūsų savanoriai su senoliais stengiasi palaikyti reguliarų ryšį – atvyksta į svečius pietų, padeda nuvykti į polikliniką, gelbėja buityje, jei nutinka kažkas netikėto ir sudėtingo susitvarkyti senoliui.

Nors projektas kalėdinis, pasitaiko ir tokių atvejų, kai savanoriai vidurvasarį važiuoja pas senolius valgyti cepelinų! Žinoma, pandemijos metu situacija pasikeitė, šiuo metu kaip įmanoma stengiamės užtikrinti senolių saugumą“, – dėsto A.Jančauskaitė.

Socialinis projektas „100 šypsenų daugiau“ kviečia visus prisidėti prie vargingai gyvenančių ir vienišų senolių Kalėdų svajonių išpildymo.

Svajones galite rasti ir jas išpildyti supirkdami reikalingus daiktus čia: https://vrac.lt/100sypsenudaugiau/

Taip pat galima aukoti pinigus, kurie panaudojami likusioms senolių svajonėms išpildyti: Vilniaus Rotaract klubas LT72 7044 0600 0768 5179, SEB bankas, įm. k. 193275034, mokėjimo paskirtis „100 Šypsenų daugiau“.

Portalas lrytas.lt prisideda prie akcijos ir kviečia aukoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.