Jau antrus metus iniciatyva „Skirtingos spalvos“ savo darbais mažina socialinę atskirtį Lietuvoje

Antrąjį gimtadienį atšventusi iniciatyvos „Skirtingos Spalvos“ komanda džiaugiasi šių metų rezultatais: suorganizuotos dvejos konferencijos Kauno Žalgirio arenoje, įgyvendinti pokalbiai su visuomenei žinomais asmenimis, kurių istorijas lydėjo sergantiesiems skirti projektai. Pasak iniciatyvos įkūrėjo Daliaus Stankevičiaus, didžiausia šių metų dovana iniciatyvai – naujai išleista internetinė svetainė.

B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
B.Laurinaitytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Viltė Adomaitytė

Dec 22, 2021, 10:48 AM

Socialinė iniciatyva „Skirtingos Spalvos“ siekia kurti didesnį matomumą lėtinėmis bei kitomis ligomis sergantiems asmenims. Visą iniciatyvos veiklą apipina edukacijai bei pokalbiui kviečiantis viltingas turinys, kuris mažina socialinę atskirtį Lietuvoje. Įgyvendindami savo tikslą, šiais – antraisiais gyvavimo metais – „Skirtingos Spalvos“ susitelkė ties trimis herojų istorijomis.

Siekdami visuomenę supažindinti su sergančiųjų gyvenimo spalvomis bei didinant bendrą supratimą į ligas, iniciatyva pasidalijo atvirais pokalbiais su visuomenei žinomais žmonėmis. Šiemet herojais tapo bipoliniu sutrikimu sergantis aktorius Marius Repšys, Lietuvos autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ valdybos narys Tomas Eicher-Lorka bei pogimdyminę depresiją išgyvenusi televizijos laidų vedėja, #MoterųPasaulyje iniciatyvos įkūrėja Indrė Stonkuvienė.

Su herojų istorijomis galite susipažinti čia.

Vėliau, po pokalbių su herojais pradėtos transliuoti rubrikos „Patarimai“ laidos. Jų tikslas – kartu su specialistais, gydytojais ar terapeutais suteikti naudingos informacijos sergantiesiems apie gyvenimą su liga ar sutrikimu.

Taip pat socialinės iniciatyvos „Skirtingos Spalvos“ įgyvendinti projektai suteikė viltį sergantiesiems bei jų artimiesiems neslėpti savo istorijų. Mokyklose vykdytas edukacinis projektas „Kaip pažinti save?“, į autizmo spektro vaikus orientuota socialinė kampanija #DovanokDžiaugsmą bei vis dar tebevykstantis depresijos gydymui skirtas labdaros fondas #nebeNORIUGYVENTI. Iniciatyvos komanda šiemet taip pat surengė net du renginius Kauno Žalgirio arenoje: vykusią pirmąją Lietuvoje visuomenei skirtą COVID-19 konferenciją bei antrus metus organizuotą cukrinio diabeto konferenciją.

„Skirtingų Spalvų“ įkūrėjo Daliaus Stankevičius teigimu, iniciatyvos veikla sulaukia vis daugiau dėmesio ir iš visuomenės, ir iš skirtingų įmonės atstovų. „Šiandieną prisimenu tuos pirmuosius nedrąsius kartus, kuomet viešai pačiam teko prabilti pačiam, jog gyvenu su pirmo tipo cukriniu diabetu. Kalbėdamas viešai apie vidų jautiesi pažeidžiamas, bet tuo pačiu jautiesi ir žmogumi, kuris nori būti lygiaverte visuomenės dalimi.

Gyvenimas sudėlioja Tau spalvas taip, kaip jam atrodo geriausiai. Džiaugiuosi, kad tos ryškios spalvos aplankė mane, po mažu aplanko ir kitas širdis, kurios nori mylėti visus, neskirstant į „jie“ ir „mes“. Viliuosi, kad palaikymas, kurio sulaukiame šiomis dienomis nedings, o tik augs į dar įvairesnes spalvas“, – mintimis dalijasi D. Stankevičius.

Iniciatyva „Skirtingos Spalvos“ primena, kad daugiau informacijos apie renginius, laidas ir labdaringas kampanijas galite sužinoti internetinėje svetainėje. Prisidėti prie šios iniciatyvos veiklos taip pat galite įsigydami rankų darbo marškinėlius, įkvėptus sergančiųjų bendruomenei priklausančių herojų istorijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.