Vyras 14 mėnesių praleido karantine – visi 78 koronaviruso tyrimai buvo teigiami

Stambule gyvenantis Muzafferas Kayasanas (56 m.) koronavirusu užsikrėtė dar 2020 m. Per pastaruosius 14 mėnesių jam buvo atlikti net 78 koronaviruso tyrimai, ir visų jų atsakymai buvo teigiami, todėl dabar vyras prašo valdžios institucijų pagalbos.

 Per pastaruosius 14 mėnesių jam buvo atlikti net 78 koronaviruso tyrimai, ir visų jų atsakymai buvo teigiami, todėl dabar vyras prašo valdžios institucijų pagalbos.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Per pastaruosius 14 mėnesių jam buvo atlikti net 78 koronaviruso tyrimai, ir visų jų atsakymai buvo teigiami, todėl dabar vyras prašo valdžios institucijų pagalbos.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2022, 11:27 AM

Aplinkinius pasiskiepyti skatinantis M.Kayasanas sakė: „Jūs neturite teisės žudyti kitų, todėl jeigu norite gyventi, pasiskiepykite.“

Leukemija sergantis stambulietis M.Kayasanas koronavirusu užsikrėtė 2020-ųjų lapkritį. Iš pradžių vyras gydėsi ligoninėje, tačiau net ir grįžus namo, jo koronaviruso tyrimų atsakymai ir toliau buvo teigiami. 56-erių vyras, kuris per paskutiniuosius 14 mėnesių nuo koronaviruso tyrėsi 78 kartus, kaskart gavo teigiamą atsakymą. Nesibaigiančiame karantine gyvenantis M.Kayasanas negali pamatyti savo anūko ir turi gyventi vienas. Neturėdamas jokios kitos išeities, vyras prašo institucijų pagalbos.

Pasakodamas apie savo patirtį, M.Kayasanas sakė: „Prieš trejus metus man buvo atlikta kaulų čiulpų transplantacija. Procedūra buvo sėkminga, atlikta labai geroje ligoninėje. Tačiau tuomet susirgau COVID-19. Su virusu gyvenu jau nuo 2020 m. Per šiuos 14 mėnesių iš viso tyriausi 78 kartus. Visi mano COVID-19 testai buvo teigiami. Jie visada teigiami.

Medikai ir mokslininkai sako, kad mano imuninė sistema yra silpna, nes sergu leukemija. Jie jau 14 mėnesių skiria man vaistus, kurie palaiko mano gyvybę. Tai labai slegianti situacija. Ji sunki ne tik gulintiems ligoninėje, bet ir mums. Aš jau 14 mėnesių gyvenu karantine.

Nors mano žmona su manimi praleido 10 dienų, jos tyrimo atsakymas buvo neigiamas. Kol gulėjau ligoninėje, jai buvo atlikti du tyrimai – abu irgi buvo neigiami. Mane prižiūrėjo ir mano sūnus, jis taip pat gavo neigiamą atsakymą. Galvojau, kad esu viruso platintojas, tačiau nė vienas mano namiškis nesusirgo. Ir nors aš nieko neužkrečiu, pats niekaip nepasveikstu. Mane užkrėsti gali net ir pro mano langus praėjusi katė. Specialistai sako, kad mano organizme vis dar yra COVID-19 viruso. Ir nors aš nejaučiu jokių simptomų, aš sergu koronavirusu.“

Sužlugdė socialinį gyvenimą

Prisimindamas savo ligos pradžią, M.Kayasanas sakė: „Kadangi sergu leukemija, aš nuo pandemijos pradžios gyvenau karantine. Mes labai saugojomės. Tačiau aš vis tiek turėjau vykti į ligoninę kontroliniams vizitams. Manau, kad būtent tada ir užsikrėčiau. Tačiau ar gali nuspėti, kur tu užsikrėsi koronavirusu?

Aš sunkiai susirgau. Maniau, kad nebeišgyvensiu, tačiau patekau į labai gerą Stambulo ligoninę pas labai gerus gydytojus. Ten praleidau 9 mėnesius. Tačiau praėjus vos 10-čiai dienų po mano išrašymo, mano būklė pablogėjo. Manė vėl paguldė į ligoninę, nes aš dusau, jaučiau kitus simptomus. Grįžus į ligoninę, man sakė, kad aš niekada nebuvau pasveikęs.

Man ir vėl buvo daroma daugybė tyrimų. Taip praleidau dar penkis mėnesius. COVID-19 sergu jau 14 mėnesių. Aš gyvenu su koronavirusu. Mano šeimoje nėra mažų vaikų, tačiau aš turiu anūką. Jis mane kartais aplanko, bet mus skiria stiklas. Kartais bendraujame nuotoliniu būdu, kalbamės per vaizdo skambutį.

Jūs neįsivaizduojate, kaip man trūksta prisilietimo. Vienintelė mano problema yra ta, kad negaliu paliesti savo artimųjų. Man sunku tai paaiškinti. Apmaudu, kad negaliu pasiskiepyti nuo COVID-19. Aš sergu koronavirusu, todėl negaliu apkabinti savo šeimos narių, negaliu su niekuo kalbėtis. Aš nebeturiu socialinio gyvenimo, šeimos gyvenimo. COVID-19 sužlugdė įprastą mano kasdienybės ritmą. Aš nebeturiu socialinio gyvenimo“, – pasakojo vyras.

Kalbėdamas apie nesiskiepijančius, M.Kayasanas sakė: „Mano tautiečiai pašaipiai sako: „Man nieko nebus, kas tas Kovidas?“ Tačiau patekę į ligoninę, jie šaukiasi Dievo. Tiesiog pasiskiepykite. Pastebėjau, kad daugiausia žmonių, kurie patenka į ligonines ir miršta, būna nepasiskiepiję. Net kai kurie lankytojai į COVID-19 skyrių ateina be skiepo.

Jie mano, kad jiems nieko nenutiks. Jeigu tik galėčiau, nueičiau pasiskiepyti šiandien. Padaryčiau tai dabar. Nenoriu skiepytis jokia kita vakcina, tik „Turkovac“. Tačiau sistema man neleidžia to padaryti. Daktarai sako, kad aš negaliu skiepytis, nes sergu koronavirusu. Tai ką man daryti, ar yra bent kokia išeitis?

Aš pasikartosiu. Pasiskiepykite, jeigu norite gyventi. Į ligoninę geriau atvykite ne sunkiai sirgdami, o tada, kai čia jus gali atvesti jūsų pačių kojos ir pasiskiepykite. Jie netgi gali paskiepyti jus jūsų namuose. Valdžia suteikia jums visas galimybes, todėl visi, kas norite gyventi, pasiskiepykite“, – sakė vyras.

Parengė Karolina Kildaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.