Ragina imtis sankcijų prieš S. Lavrovo mylimosios dukrą: pati negalėjo įsigyti tokio prabangaus būsto

Visuomeninkai Jungtinėje Karalystėje ragina imtis sankcijų prieš Poliną Kovaliovą (26 m.), Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo (71 m.) slaptos mylimosios Svetlanos Poliakovos (51 m.) dukrą.

P.Kovaliova yra S.Lavrovo meilužės duktė.<br> Lrytas.lt koliažas.
P.Kovaliova yra S.Lavrovo meilužės duktė.<br> Lrytas.lt koliažas.
S.Lavrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S.Lavrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
P.Kovaliova yra rusė, šiuo metu gyvenanti Londone.<br> Soc.tinklų nuotr.
P.Kovaliova yra rusė, šiuo metu gyvenanti Londone.<br> Soc.tinklų nuotr.
P.Kovaliova yra rusė, šiuo metu gyvenanti Londone.<br> Soc.tinklų nuotr.
P.Kovaliova yra rusė, šiuo metu gyvenanti Londone.<br> Soc.tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-03-13 10:06, atnaujinta 2022-03-13 11:21

Kaip praneša „The Daily Telegraph“, Parlamento narys Chrisas Bryantas sulaukė skambučių, kuriais prašoma taikyti sankcijas Polinai ir jos motinai.

P.Kovaliova yra rusė, šiuo metu gyvenanti Londone. Ji mokėsi privačioje mokykloje Bristolyje. Vėliau studijavo ekonomiką ir siekė mokslinio ekonomikos ir verslo strategijų kūrimo laipsnio Imperatoriškojo koledžo Verslo mokykloje.

Remiantis interviu, kuris pateikiamas koledžo internetinėje svetainėje, ji yra dirbusi „Grazpom“ kompanijoje pirkimų ir pardavimų skyriuje. Ten taip pat teigiama, kad ji 2015 m. vasarą atliko rinkodaros praktiką ir dirbo tarptautinėje kalnakasybos kampanijoje.

Kaip išsiaiškino „The Mirror“, nekilnojamojo turto registracijos dokumentai rodo, kad Polina gyvena prestižiniame Londono Kensingtono rajone bute, kuris buvo pirktas už 4,4 mln. svarų (5,2 mln. Eur) be paskolų 2016 m., kai jai tebuvo 21-eri.

Tas butas priklauso įvairius apdovanojimus laimėjusiam pastatų kompleksui su vaizdu į Holando parką, baseinu, treniruoklių sale, SPA ir kino sale. Manoma, kad Polina dalijasi apartamentais su vyru, kuris yra jos gyvenimo draugas.

Kaip teigia „The Times“, remdamasis Antikorupcijos fondo, ne pelno siekiančios organizacijos, įkurtos žinomo aktyvisto Aleksejaus Navalno, duomenimis, Polinos mama S.Poliakova gyvena Maskvoje apartamentuose, kurių vertė – apie 5 mln. svarų (beveik 6 mln. Eur.), ir taip pat neaišku, iš kur pas ją tokie pinigai.

Pasak Antikorupcijos fondo atstovų, S.Poliakova, rusų aktorė ir restorano savininkė, palaikė ryšius su S.Lavrovu apie 2000-uosius metus. Teigiama, kad dokumentai rodė, jog ji kartu su užsienio reikalų ministru vyko į užsienį daugiau nei 60 kartų, įskaitant ir diplomatines misijas.

S.Lavrovas turi ir oficialią žmoną, su kuria susituokęs apie 50 metų, tačiau jiedu viešumoje kartu seniai nesirodo.

Kadangi Didžiosios Britanijos taikomos sankcijos galioja ne tik Vladimirui Putinui, bet ir S.Lavrovui, dabar pradėta kalbėti apie tai, kad jo meilužės dukrai priklausantis prabangusis būstas Kensingtone turėtų būti konfilkuotas.

Kaip savo Twitter paskyroje teigė Antikorupcijos fondo tyrėja Marija Pevčich, S.Poliakovos ir jos dukros Polinos nekilnojamojo turto įsigijamas negali būti niekaip racionaliai paaiškintas. Būtent M.Pevčich ir kreipėsi į Parlamento narį C.Bryantą, prašydama imtis priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.