„Batkos“ „haremas“: kokias moteris mylėjo A. Lukašenka? Tituluočiausia gražuolė atsuko nugarą

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka (67 m.) neabejingas gražioms moterims. Jis daugybę metų (nuo 1975 m.) yra vedęs savo mokyklos laikų meilę Galiną, tačiau nė nebando slėpti, kad su ja negyvena. Užtat gražuolių jo aplinkoje niekada netrūko.

 Nors oficialiai A.Lukašenka yra vedęs, aplink sukasi būriai gražuolių.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Nors oficialiai A.Lukašenka yra vedęs, aplink sukasi būriai gražuolių.<br> Lrytas.lt koliažas.
 A.Lukašenka su sūnumi Nikolajumi.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A.Lukašenka su sūnumi Nikolajumi.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A.Lukašenkos ir Galinos vestuvės 1975 m.
 A.Lukašenkos ir Galinos vestuvės 1975 m.
 A.Lukašenka 2018 m. šoka su M.Vasilevič.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A.Lukašenka 2018 m. šoka su M.Vasilevič.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 22, 2022, 7:00 PM

Galina Lukašenko (mergautinė pavardė – Želnerovič) – dviejų vyresniųjų A.Lukašenkos sūnų Viktoro ir Dmitrijaus motina. Ji vengia rodytis viešumoje, gyvena privačiame name Ryžkovičių kaime Mogiliovo srityje, yra Šklovo miesto sanatorinio ir kurortinio sveikatinimo ir gydymo vyriausioji specialistė.

Ji buvo A.Lukašenkos bendramokslė, pasakojama, kad jis į pasimatymus su ja eidavo 4 kilometrus. Vis dėlto A.Lukašenkai tapus prezidentu, jų santykiai atšalo. Moteris yra teigusi, jog pati savo noru apsisprendė nelydėti jo į Minską.

Ypatingi santykiai su uošve

Įdomu tai, kad A.Lukašenka palaikė itin šiltus santykius su savo uošve Elena Želnerovič, reguliariai ją lankė iki pat mirties ir laikė labai artimu žmogumi, lyg antra motina. Kai E.Želnerovič mirė, jis, būdamas Baltarusijos prezidentu, pakeitė savo planus, kad galėtų dalyvauti jos laidotuvėse.

E.Želnerovič keletą dešimtmečių dirbo baltarusių kalbos ir literatūros mokytoja ir mokyklos direktore. 2014 m. interviu Ksenijai Sobčak Rusijos televizijos „Dožd“ eteryje A.Lukašenka sakė, kad E.Želnerovič jam – „antras žmogus po motinos“.

„Fiodorovna man – žmogaus draugas, kaip jai visada sakau. Jeigu ne ji, aš nebūčiau prezidentu“, – tada kalbėjo A.Lukašenka. Ir tuo pačiu pasakė, kad su jos dukterimi negyvena jau apie 30 metų.

E.Želnerovič mokytojavo ir buvo direktoriaus pavaduotoja Aleksandrijos mokykloje, kurioje mokėsi A.Lukašenka. Jis buvo geras mokinys, mokyklą baigė tik su vienu ketvertu (penkiabalėje sistemoje). Ji labai aktyviai dalyvavo priimant sprendimus dėl jo ateities – patarinėjo, kur stoti mokytis, rekomendavo istorijos fakultetą Mogiliovo pedagoginiame institute.

Ji neprieštaravo ir jo santykiams su jos dukterimi, kai aštuntojo dešimtmečio pradžioje devintokė Galina pradėjo susitikinėti su dešimtoku Aleksandru. Kaip vieninteliame savo interviu 2005 m. yra sakiusi Galina, iki vestuvių jų santykiai buvo platoniški, ir jie susitikdavo dažniausiai jos namuose.

Kai A.Lukašenka įstojo į institutą, Galina nusekė paskui jį, taip pat pasirinko istorijos fakultetą. Kartu vaikščiojo į paskaitas, kartu važiavo į kolūkį, kartu grįždavo aplankyti tėvų, o po to ir susituokė. Žentas uošviams labai patiko – dėmesingas, ūkiškas, nebijantis darbo (A.Lukašenka augo ne tėvo, jo motina dirbo melžėja, ir sūnus jai padėdavo dirbti).

Uošvę A.Lukašenka lankydavo ir būdamas kolūkio pirmininku, ir tapęs prezidentu. Kartu atsiveždavo ir savo jauniausią sūnų Nikolajų (kurio motina buvo jau kita moteris), ir net vieną iš savo favoričių, modelį Poliną Šubą.

Mylimiausio sūnaus motina

Jauniausią sūnų Nikolajų, arba Kolią (17 m.), A.Lukašenka augino daugiausia pats. Jis atėjo į pasaulį, kai tėvui buvo jau daugiau kaip 50 m. Nuo 2008 m., kuomet pasikonsultavo su britų viešųjų ryšių specialistu Timothy Bellu, A.Lukašenką Kolią visur imdavo kartu su savim.

Pirmą kartą apie Kolios egzistavimą visuomenė sužinojo 2008 m. balandį, kuomet trimetinukas su tėvu sudalyvavo šeštadieninėje talkoje. A.Lukašenka po to puikavosi „tėvelio“ įvaizdžiu: „Sūnus, vaizdingai kalbant, mano uodega. Tiesiog negali likti su niekuo! Man, žinoma, jis prideda krūvio. Nes nei jo aprengti, nei pamaitinti negali niekas – tiktai aš“.

Tačiau apie Kolios motiną oficialiai iki šiol nėra pasakyta nei vieno žodžio. Viename interviu A.Lukašenka prasitarė, kad ji – gydytoja, tad visuotinai manoma, kad tai buvusi A.Lukašenkos asmeninė gydytoja Irina Abelskaja, kuriai tuo metu buvo 29 m. Pastebima, kad Nikolajus labai panašus į ją.

Pirmąkart išrinkus A.Lukašenką Baltarusijos prezidentu, I.Abelskają asmeninės prezidento gydytojos pareigoms parinko sveikatos apsaugos ministrė Inesa Drobyševskaja. Irina iki tol dirbo endokrinologe 9-ojoje respublikinėje klinikinėje ligoninėje.

Jauna ir graži I.Abelskaja labai greitai pradėjo visur lydėti pirmąjį valstybės asmenį. 2001 m. ji jau paskiriama prezidento valdybos ligoninės vyr. gydytoja, o jos motina Liudmila Postojalko tampa sveikatos apsaugos ministre. Bet 2007 m., praėjus 36 dienoms po motinos L.Postojalko mirties, Irina atleidžiama iš vyr. gydytojos pareigų.

Dvejus metus ji dirbo paprasta ultragarso specialiste, sklido gandai, kad jai neleidžiama matytis su sūnumi. Bet 2009 m. rugsėjį ji vėl grįžo į vyr. gydytojos pareigas. 2015 m., kai A.Lukašenka buvo perrinktas prezidentu, Irina buvo pakviesta į inauguraciją. Tiesa, užpakaliniame plane, o Nikolajus sėdėjo kartu su broliu Dmitrijumi Lukašenka ir jo žmona. Vėliau A.Lukašenka apdovanojo Iriną Garbės ordinu.

Ji neretai pasirodo oficialiuose renginiuose, bet ne pirmose eilėse. Vietoje, kuri tradiciškai skiriama pirmajai ledi, šalia prezidento pasirodo įvairios jaunos moterys.

Irina turi vyresnį sūnų nuo savo pirmojo vyro Eugenijaus, už kurio ištekėjo jaunystėje ir greit išsiskyrė. Dmitrijus Abelskij taip pat tapo gydytoju. Įdomu tai, kad Nikolajaus nuotraukos kartu su motina internete rasti neįmanoma, o štai bendra nuotrauka su numanomu broliu – yra.

Meno mūzos

Tuo moterų, padovanojusių A.Lukašenkai palikuonių, sąrašas baigiasi, tačiau yra nemažai favoričių, kurių artimi santykiai su prezidentu oficialiai nepatvirtinti, tačiau lyrinę potekstę galima numanyti.

2007 m. didelio „batkos“ dėmesio sulaukė dainininkė Irina Dorofejeva. Ji karjerą pradėjo 1994 m. ir tapo gerai žinoma. 2007 m. į studiją susipažinti su ja ir jos kūryba atvyko pats prezidentas su žiniasklaidos atstovais.

Netrukus po to Irina tapo visos Baltarusijos kumyre. Dainininkės atvaizdai papuošė Minsko gatves, spausdino ant marškinėlių. Pati dainininkė ėmė lydėti prezidentą, gyveno prezidento rezidencijoje Vitebske. A.Lukašenkos gimtadienio proga I.Dorofejeva padovanojo jam dainą: „Angele mano neprilygstamas, nežemiškas ir nerealus“. Mainais A.Lukašenka daininkę per jos gimimo dieną viešai pasveikino iš televizoriaus ekrano.

Pati I.Dorofejeva niekada nepatvirtino gandų apie savo santykius su Baltarusijos prezidentu, bet ir oficialiai jų nepaneigė.

Po kurio laiko I.Dorofejevai scena įgriso, ir ji tapo Kultūros universiteto dėstytoja, katedros vedėja, o po to – deputate.

Dar viena meno mūza, patekusi į „batkos“ akiratį, buvo Kupalos teatro aktorė Marta Golubeva. Šalia A.Lukašenkos ji pradėjo rodytis, kai tik sulaukė pilnametystės. 2008 m. ji šoko su prezidentu šventiniame liepos 3-osios – Baltarusijos nepriklausomybės dienos, – koncerte. Tada jai jau suėjo 18. 2012 m. baigė Menų akademijos teatro fakultetą. Konkurse „Misis Baltarusija 2016“ Marta sėdėjo valstybės vadovui iš dešinės. Į žurnalisto klausimą, kaip ji tapo A.Lukašenkos palydove, ji atssakė atsakyti.

Nuo Polinos iki Kristinos

Tame pačiame konkurse „Misis Baltarusija 2016“ A.Lukašenkai iš kairės sėdėjo „Belteleradiokompanijos“ vedėja Polina Šuba. Ji jau anksčiau buvo pasirodžiusi su A.Lukašenka ledo ritulio pasaulio čempionato rungtynėse Minske. O 2019 m. gruodžio 28 d. pirmajame Baltarusijos Vienos baliuje A.Lukašenka su ja šoko valsą.

Likus savaitei iki Vienos baliaus mergina buvo paskirta „Beltereradiokompanijos“ televizijos naujienų agentūros transliacijų skyriaus vadovo pavaduotoja.

Pirmąkart A.Lukašenka pamatė šią gražuolę dar vaiką, 12-metė Polina įteikė jam gėles per kultūros namų Staryje Dorogi atidarymą.

„Kažkada atvykau į vieną miestelį, ir ji man įteikė gėlių. Ir taip nutiko, kad mes kažkaip susitikom, o ji: „O aš jus pažįstu, Aleksandrai Grigorjevičiau“. Ir man apie tai papasakojo“, – prisiminė A.Lukašenka per interviu.

Polina nuo šešerių metų šoko vietos ansamblyje, buvo labai graži mergaitė iš geros šeimos, būtent todėl jai buvo skirta garbė per kultūros namų atidarymą teikti gėles prezidentui.

Kai moksleivei iš Staryje Dorogi sukako 15, ji išsiuntė savo nuotraukas į modelių agentūros konkursą ir pateko į pusfinalį. 2008 m. P.Šuba atsidūrė tarp 12 konkurso „Mis Baltarusija“ finalininkių. Po finalo visos dalyvės nuvyko į banketą viešbutyje „Planeta“, kur dalyvavo ir prezidentas. 2009 m. pavasarį, kai po rekonstrukcijos buvo iškilmingai atidarytas Minsko operos ir baleto teatras, paaiškėjo, kad mūzą Melopmenę fasado skulptūrinėje grupėje nulipdė pagal P.Šubos atvaizdą.

2011 m. gražuolė buvo įdarbinta televizijoje, skaitė žinias ir kaip žurnalistė pradėjo lydėti A.Lukašenką į užsienio vizitus, pvz., į Venesuelą.

Vėliau šalia A.Lukašenkos ėmė rodytis kitos gražuolės. 2017 m. liepą šventiniame koncerte šalia jo atsidūrė 21 m. studentė, daugybės konkursų laureatė iš Vitebsko Kristina Nevero. 2016 m. ji laimėjo ir grožio konkursą „Pavasario karalienė 2016“.

Dar viena mergina, ne kartą matyta su A.Lukašenka – Alina Roskač. Ji sėdėjo šalia prezidento 2018 m. šventiniame Joninių koncerte, kartu dalyvavo biatlono turnyre.

Alina – grožio konkurso „Mis Baltarusija 2016“ finalininkė. Grožio konkursuose dalyvavo dar nuo mokyklos laikų.

Gražuolių apsuptyje

A.Lukašenka neslepia savo potraukio gražioms moterims. „Nė viename renginyje nesėdžiu išmuilintu snukiu tarp valdininkų. Iš vienos pusės – sūnus, iš kitos – mergaitė“, – yra sakęs jis interviu. Ir didžiuodamasis pridūrė, kad jo protokolo tarnyboje dirba labai gražios mergaitės, kurios dažnai pačios prašosi pasėdėti šalia jo.

Žurnalistų dėmesio buvo sulaukusi A.Lukašenkos protokolinė darbuotoja Darja Šmanai. Darja – taip pat grožio konkursų nugalėtoja, ji lydėjo A.Lukašenką oficialiuose priėmimuose, sporto ir kultūros renginiuose, dažnai patekdavo į kadrą. „Kalbant apie Dašką, aš ją pažįstu dvejus metus. Labai padori mergina. Jeigu turėčiau tokią merginą... Tai aukščiausia klasė“, – yra sakęs jis.

Dar viena įspūdinga moteris A.Lukašenkos aplinkoje – prezidento spaudos tarnybos vadovė Natalija Eismont, mėgusi socialiniuose tinkluose puikuotis nuotraukomis iš komandiruočių. Ji pradėjo eiti šias pareigas būdama 30 m., iki tol buvo televizijos laidų vedėja. Ji ištekėjusi, vyras Ivanas Eismontas (pseudonimas – Ivanas Michailovas) vadovauja „Belteleradiokompanijai“.

Dėmesį traukia ir Svetlana Konošenko, tapusi A.Lukašenkos asmenine gydytoja po I.Abelskajos. Svetlana vyko su „batka“ lankyti jo uošvės, kartu dalyvavo susitikime su Romos popiežiumi, lydėjo į oficialius vizitus, taip pat ir į Vilnių.

Šlapiu skuduru per veidą

Labai pastebima šalia A.Lukašenkos buvo bene naujausia, bet dabar jau buvusi jo favoritė Marija Vasilevič. Ji sulaukė dėmesio po to, kai „batka“, lydimas biatlonininkės Darjos Domračevos ir studentės A.Roskač apsilankė grožio konkurse „Mis Baltarusija 2018“.

A.Lukašenkos akyse didžiausia šalies gražuole buvo karūnuota Maša su beveik etaloniniais parametrais 86-60-90. Tais pačiais metais Maša pradėjo rodytis kartu su prezidentu renginiuose, jis prie visų ją vadindavo „mažute“.

2019 m. Marija buvo pripažinta gražiausia Europoje, o konkurse „Mis pasaulis“ atsidūrė tarp penkių gražiausiųjų. O A.Lukašenka su ja kapojo malkas ir šoko valsą naujametiniame baliuje. Kaip dovaną mergina gavo premiją „už reikšmingą indėlį į tarptautinio kultūrinio bendradarbiavimo vystymą ir aktyvią labdaringą veiklą“. Suprantama, per iškilmingą koncertą po premijų įteikimo gražuolė sėdėjo šalia „batkos“.

Gražuolės karjera ėjosi kaip per sviestą, ji tapo televizijos laidos vedėja ir net pačia jauniausia (22 m.) žemutinių rūmų deputate.

Tačiau mažai kas tikėjosi, kad per 2020 m. Baltarusijos protestus „batkos“ favoritė pasisakys prieš jėgos naudojimą.

Rugpjūčio 13 d. ji kreipėsi per socialinius tinklus į jėgos struktūrų darbuotojus ir gyventojus: „Tie, kas demonstruoja žiaurumą ir prievartą prieš bejėgius žmones, ir tie, kas provokuoja neramumus. Sustabdykite agresiją! Pažiūrėkite vieni kitiems į akis!“ Ir pridūrė: „Baltarusija nenusipelnė tokio skausmo“.

Po savaitės surinkusi grupę deputatų M.Vasilevič aplankė sumuštus ir nukentėjusius demonstrantus Minsko greitosios pagalbos ligoninėje.

„Sunku suvokti, kad mūsų šalyje žmonės gatvėje taikos metu patiria tokius sužalojimus. Bet mes turime padaryti viską, kad tai daugiau niekada nepasikartotų“, – sakė M.Vasilevič. Ji teigė atsiprašiusi nukentėjusiųjų už valdžios veiksmus.

Po to nežinomi asmenys nuniokojo merginos automobilį, „dėl skundų“ ji neteko savo „Instagram“ paskyros.

Yra žinoma, kad 2020 m. rudenį M.Vasilevič nesėkmingai bandė padėti kitai „Mis Baltarusija“ Olgai Chiženkovai, kuri izoliatoriuje praleido 42 paras.

Kartu su A.Lukašenka gražuolė daugiau nebepasirodė. „Batkos“ spaudos atstovė N.Eismont po to graudeno: „Prezidentą išdavė žmonės (o aš galiu apie tai kalbėti, aš tai žinau), dėl kurių asmeniškai jis buvo labai ir labai daug padaręs, kuriuos jis labai gerai pažinojo“.

Šiuo metu M.Vasilevič tęsia savo kaip deputatės veiklą. Jos oficialiame tinklaraštyje feisbuke nerasime jokių užuominų apie politinę situaciją Baltarusijoje ar karą Ukrainoje – kaip deputatė ji aktyviai rūpinasi žiauraus elgesio su gyvūnais klausimais.

Parengta pagal udf.by, mk.ru inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth