Simbolinės Silvio Berlusconi vestuvės spindėjo prabanga

Jei ji norėjo išgarsėti, tai padarė. Taip kalbama apie Martą Fasciną (32 m.), praėjusį savaitgalį ištekėjusią už 53 metais vyresnio buvusio Italijos ministro pirmininko Silvio Berlusconi (85 m.). Nei sveikatos bėdų, nei sekso skandalų, nei amžiaus nesustabdomas S.Berlusconi švytėjo iš džiaugsmo, nors surengė tik simbolines vestuves.

Manoma, kad bendras vestuvių biudžetas turėtų būti maždaug 400 tūkstančių eurų.<br>„Instagram“ nuotr.
Manoma, kad bendras vestuvių biudžetas turėtų būti maždaug 400 tūkstančių eurų.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 5:19 PM

Vyras mėgavosi prabangia meilės švente istoriniame pastate „Villa Gernetto“ Lesmo mieste į šiaurę nuo Milano. S.Berlusconi su savo partijos „Forza Italia“ nare M.Fascina draugavo nuo 2020-ųjų pradžios.

Marta užkariavo skandalingai pagarsėjusio politiko širdį išsiuntusi jam daugybę laiškų, kurie jį taip sužavėjo, kad po 12 metų jis metė savo ilgametę širdies draugę. Marta meilę Silvio įamžino ir ant savo kūno išsitatuiravusi jo inicialus.

Šventėje buvo visa vestuvių atributika, tačiau oficialiai pora nesusituokė, nes kilo ginčų dėl paveldėjimo. Manoma, kad penki suaugę S.Berlusconi vaikai buvo pasipiktinę savo tėvo ketinimu oficialiai vesti Martą, mat tuomet ji būtų pretendavusi į maždaug 5 milijardų eurų jo turtą.

Marta buvo įsižeidusi ir labai supykusi, kad tai nebuvo oficiali ceremonija, tačiau atrodė kaip nuotaka. Ji vilkėjo ilgą baltą Antonio Rivos suknelę, pasiūtą iš prancūziškų nėrinių, su 3,5 metro ilgio nuometu.

Prabangių vestuvių planuotoja Illy Goodall apskaičiavo, kad suknelė porai galėjo kainuoti iki 20 tūkstančių eurų. O Silvio pasirinko elegantišką mėlyną „Giorgio Armani“ kostiumą. Vėliau svečiai buvo pakviesti vaišintis restorano „Da Vittorio“ paruoštais patiekalais.

„Bendras biudžetas turėtų būti maždaug 400 tūkstančių eurų“, – spėjo vestuvių planuotoja I.Goodall.

Vestuvėse dalyvavo jaunikio brolis Paolo ir jo vaikai Marina, Barbara, Eleonora ir Luigi. Sūnaus Piero Silvio nebuvo. Neva jis nedalyvavo todėl, kad vengia minios, nes bijo užsikrėsti COVID-19.

Didžioji dalis iš 60 svečių buvo Martos giminaičiai, nors puotoje buvo galima pamatyti ir politikus Matteo Salvini, Marcello Dell’Utri.

Parlamento narys ir menotyrininkas Vittorio Sgarbi sakė: „Nors nebuvo kunigo ar valstybės pareigūno, tai buvo kaip tikros vestuvės. S.Berlusconi tryško laime ir pasakė Martai, kad ji yra dangaus dovana.“

Sveikatos bėdų, sekso skandalų ir amžiaus nesustabdomas S.Berlusconi per ceremoniją pats traukė dainas, o svečiams dar įteikė ir praktiškų dovanų: moterims – šalius, vyrams – kaklaraiščius ir laikrodžius.

53 metais už mylimąją vyresnis italų politikas patikino Martą: „Aš negalėčiau gyventi be tavęs, tu užpildai mano gyvenimą.“

Simbolinių vestuvių dalyviai vakarieniavo prie stalų, nuklotų mėlynomis ir baltomis gėlėmis, o vaišėmis pasirūpino garsus vietos restoranas „Da Vittorio“, pasiūlęs 16 patiekalų, kainuojančių net 330 eurų vienam žmogui.

Gandai apie buvusio Italijos premjero ir Martos draugystę pasklido 2020 metais, kai jo ilgametė draugė Francesca Pascale pareiškė, kad Marta leidžia laiką jo viloje Milane.

Iš pradžių Silvio romaną dangstė darbo reikalais, tačiau prie sienos buvo priremtas, kai paparacai nufotografavo juos išvykstančius iš prabangaus Šveicarijos kurorto. Turėdama omenyje daugiau nei pusės amžiaus skirtumą tarp Martos ir S.Berlusconi viena politinė varžovė jų santykių pradžioje kalbėjo: „Jei ji nori išgarsėti, vadinasi, tai padarė.“

Gimusi pakrantės mieste Pietų Italijos pakraštyje M.Fascina baigė literatūros ir filosofijos studijas Romos „Sapienza“ universitete ir pradėjo dirbti „Milano“ futbolo klube spaudos atstove.

Tuo metu šis klubas priklausė S.Berlusconi ir ji nuolat su juo bendravo. Ji tapo aukščiausio lygio Italijos komandos ir jos savininko gerbėja. Savo politinę karjerą moteris pradėjo parašydama keletą palaikančių straipsnių laikraščiui, remiančiam „Forza Italia“, – partiją, kurią S.Berlusconi įkūrė 1994 metais, kai pirmą kartą buvo išrinktas ministru pirmininku.

Prieš dvejus metus M.Fascina buvo išrinkta partijos Kampanijos skyriaus vadovo pavaduotoja. Iki tol jos karjera nebuvo įspūdinga.

Kolegos ją apibūdina kaip paprastą ir mielą. Ji retai balsuoja ir nesiekė kištis į dabartinio Parlamento svarstomus politinius klausimus.

Milijardierius S.Berlusconi paliko ankstesnę mylimąją F.Pascale po 12 metų trukusių santykių, tačiau jie liko draugais. F.Pascale yra prisipažinusi, kad kiekvieną dieną prašė S.Berlusconi ją vesti, tačiau jis išėjo pas kitą.

„Man jis vis tiek liks brangus amžinai. Linkiu jam visokeriopos laimės ir tikiuosi, kad jis sutiko žmogų, kuris juo pasirūpins taip, kaip aš“, – sakė šviesiaplaukė.

S.Berlusconi potraukis prie jaunesnių moterų visiems seniai žinomas.

Buvęs premjeras anksčiau buvo teistas už seksualinius santykius su nepilnamete Maroko prostitute Ruby. Ji dalyvavo garsiuosiuose S.Berlusconi „bunga bunga“ sekso vakarėliuose privačioje jo viloje.

2013 metais politikas buvo nuteistas už mokestinį sukčiavimą ir pinigų iššvaistymą. Per pastaruosius du dešimtmečius žiniasklaidos magnatas kovojo su daugybe sveikatos problemų.

2006 metų pabaigoje jis buvo paguldytas į ligoninę dėl nedidelio širdies veiklos sutrikimo, kai apalpo, o 2007 metų sausį JAV ligoninėje jam buvo atlikta širdies operacija.

2016-aisiais jam padaryta sudėtinga širdies operacija, jis taip pat gydėsi prostatos vėžį, apie kurį pranešė 2000 metais.

Tuo metu jis apibūdino savo kovą su vėžiu kaip mėnesius trunkantį košmarą, tačiau praėjusį rugsėjį sakė, kad kova su koronavirusu buvo pavojingiausias iššūkis jo gyvenime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.