V. Putino sveikata: absurdiškos jauninimosi procedūros ir onkologo apsilankymai

Uždraustas Rusijos leidinys „Projekt“ paskelbė tyrimą apie Vladimiro Putino sveikatą. Žurnalistai pažymėjo, kad Rusijos tironas labai nerimauja dėl savo sveikatos, jį visada lydi didžiulė gydytojų brigada, o su amžiumi V.Putinas pradėjo domėtis ir netradicine medicina.

 Žurnalistai pažymėjo, kad Rusijos tironas labai nerimauja dėl savo sveikatos, jį visada lydi didžiulė gydytojų brigada, o su amžiumi V.Putinas pradėjo domėtis ir netradicine medicina.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Žurnalistai pažymėjo, kad Rusijos tironas labai nerimauja dėl savo sveikatos, jį visada lydi didžiulė gydytojų brigada, o su amžiumi V.Putinas pradėjo domėtis ir netradicine medicina.<br> Lrytas.lt koliažas.
Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Tyrimo apie V.Putino sveikatą iliustracija.<br> „Projekt“ piešinys.
 Tyrimo apie V.Putino sveikatą iliustracija.<br> „Projekt“ piešinys.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 2:52 PM

Savo valdymo pradžioje V.Putinas „eksploatavo aktyvaus vyro pačiame jėgų žydėjime“ įvaizdį. Tada, pasak kartu su juo dirbusio valdininko, Rusijos prezidentas retai tikrinosi sveikatą ir mažai kreipė dėmesio į savo organizmo būklę, pavyzdžiui, pakilusią temperatūrą. Tuomet Kremliuje, kurdami V.Putino kaip „alfa patino“ įvaizdį, nusprendė apskritai viešai nepasakoti nieko blogo apie jo sveikatą.

Leidinys rašo, kad tais metais V.Putinas, kuris mėgo žirgų sportą, pradėjo dažnai kritinėti nuo arklių. Vienas diktatoriaus pažįstamas pasakojo, kad po vieno tokio kritimo V.Putinas kurį laiką „net negalėjo atsistoti ant kojų“, o po to ilgai buvo gydomas.

2012 m. V.Putinas pirmą kartą pasirodė viešai šlubuojantis – Liaudies vienybės dieną, kai dėjo gėles prie Minino ir Požarskio paminklo Raudonojoje aikštėje Maskvoje.

Televizijos transliacijoje V.Putino pernelyg nerodė, Kremliaus spaudos tarnyba oficialiame puslapyje neįdėjo renginio vaizdo įrašo, apsiribojo nuotraukomis, ir kategoriškai uždraudė informacinėms agentūroms savo pranešimuose minėti šlubavimą. Kadrai su šlubuojančiu V.Putinu internete išplito Rusijos stačiatikių bažnyčios puslapio dėka.

2012 m. šlubavimas sustiprėjo – dėl to visų renginių, kuriuose dalyvavo prezidentas, trukmė apsiribojo viena valanda.

Tada, kaip rašo „Projekt“, Kremlius pirmą kartą pradėjo naudoti „konservus“ – iš anksto paruoštus V.Putino susitikimų su valdiniais įrašus, ir tai leisdavo prezidentui nepastebimai dingti iš matymo lauko.

Ilgainiui tokių dingimų ėmė darytis vis daugiau. Kaip ir problemų su sveikata. „Konservai“ buvo naudojami mažų mažiausiai 2015 m. kovą, 2017 m. rugpjūtį, 2018 m. vasarį ir 2021 m. rugsėjį, pažymi leidinys.

Su amžiumi rūpinimasis sveikata ir ilgaamžiškumu taip užvaldė V.Putiną, kad jis net ėmė domėtis netradicine medicina.

Jis pradėjo maudytis voniose su elnio ragų nuoviru, kurias jam rekomendavo gynybos ministras Sergejus Šoigu. Neva, tai gerina kraujotaką ir atjaunina odą. Etine prasme tai ne toks ir nekaltas malonumas.

Pavasarį Altajaus maralams (tauriųjų elnių porūšis) dideliu greičiu, po kelis centimetrus per parą, auga ragai, arba pantai. Tuo momentu ragai būna dar nesukietėję, jie minkšti ir pripildyti kraujo. Ekstraktui iš šių ragų priskiriamas gydomasis poveikis – neva žmonėms naudinga maudytis pantų voniose. Dėl šito maralus suriša arba suspaudžia specialiose staklėse, pakelia taip, kad jie bejėgiai tabaluoja, ir nupjauna dar gyvus ragus – neretai paprastu peiliu. Gyvūnų gynėjai elnių pojūčius lygina su kankinimu – nagų rovimu žmogui.

Dėl V.Putino susidomėjimo tokios vonios ir panašūs netradiciniai jaunystės pratęsimo būdai tapo populiarūs ir tarp kitų aukštų valdininkų, rašo leidinys.

„Projekt“ pažymi, kad V.Putino susidomėjimas nemoksline medicina atrodo keistas, atsižvelgiant į tai, kad tarp jo artimų giminaičių daug gydytojų, tarp jų ir jo duktė Marija.

Su metais V.Putinas pradėjo vis dažniau lankytis Centrinėje klinikinėje ligoninėje Maskvos Kuncevo rajone. Pasak vieno iš „Projekt“ šaltinių, ten jį stebi „asmeninių gydytojų padalinys“.

Tie patys medikai lydi V.Putiną į keliones ir skraido į jo rezidencijas.

„Projekt“ pažymi, kad dažniausiai su V.Putinu būdavo otolaringologai Aleksejus Ščelgovas ir Igoris Esakovas, o taip pat chirurgas Jevgenijus Selivanovas, kuris dar visai neseniai specializavosi onkologijos srityje ir užsiėmė skydliaukės problemomis.

O otolaringologas, anot „Projekt“, „tai tas gydytojas, kuris, tarp viso kito, gali pirmasis aptikti problemas su skydliauke, taip pat ir onkologines“. Leidinys taip pat pažymi, kad V.Putinas viešai demonstravo susidomėjimą skydliaukės vėžio problema.

Kaip tvirtina „Projekt“ šaltinis, artimas vienos iš didžiųjų ligoninių vadovybei, medikų aplinkoje iš tiesų kalbama apie prezidento sveikatos problemas. Pasak jo, šių pokalbių padaugėjo 2021 m. rudenį, kai V.Putinas po ilgo buvimo izoliacijoje dėl koronaviruso pradėjo vėl rengti viešus renginius.

Rugsėjo 13 d. per susitikimą su paralimpiečiais netikėtai pranešė, kad vėl turi izoliuotis, nes aplink pernelyg daug sergančių koronavirusu. Kaip rašo „Projekt“, ši naujiena tapo „staigmena“ net prezidento aplinkai.

Po šito V.Putinas visą rugsėjį nesirodė viešai. Bet nėra žinoma, ar tuo metu jam buvo atliekamos kokios nors medicininės manipuliacijos.

Kaip pažymi leidinys, po šito prezidentas pradėjo bendrauti su žmonėmis, laikydamasis nuo jų labai dideliu atstumu – paprastai skirtingose didžiulio stalo galuose.

Parengta pagal nv.ua

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.