Pasaulį sukrėtė šeimos iš Bučos istorija: vaikai mirusiai mamai neša valgyti

Šešiametis berniukas kiekvieną dieną ateina prie savo mamos kapo ir atneša jai maisto, kad ji neišalktų. Tokia sukrečianti istorija iš Bučos apskriejo visą pasaulį.

 Nuotrauka iš Bučos, kurioje Vladas stovi šalia savo mamos kapo, sukrėtė visą pasaulį.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Nuotrauka iš Bučos, kurioje Vladas stovi šalia savo mamos kapo, sukrėtė visą pasaulį.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Vladas geria savanorių atvežtą pieną, šalia jo tėvas Ivanas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Vladas geria savanorių atvežtą pieną, šalia jo tėvas Ivanas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Vladas rūsyje, kuriame jo šeima slėpėsi nuo bombų.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Vladas rūsyje, kuriame jo šeima slėpėsi nuo bombų.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-04-11 19:29

Neseniai socialiniuose tinkluose išplito nuotrauka, kur 6 m. Vladas stovi prie tiesiog kieme supilto savo mamos kapo. Jis ten atnešė konservus. Paaiškėjo, kad berniukas kasdien ateina prie kapo ir atneša maisto.

Šeima gyveno Kijevo priemiestyje Bučoje. Moteris, vardu Marina, neatlaikė okupacijos ir mirė. Liko trys vaikai – 13 m. Sofija, 10 m. Vova ir 6 m. Vladas.

Berniukai ir vėl atėjo prie mamos kapo. Jie atnešė saldainių ir padėjo juos šalia konservų, kuriuos atnešė anksčiau.

„Kad ji nebūtų alkana, mes dėl jos taip pat nerimaujam“, – pasakojo Vova.

Šeima gyveno Bučos daugiabutyje. Kartu su moterimi gyveno Ivanas, jauniausio berniuko tėvas. Visi Marinos vaikai jį laikė savo tikru tėvu. Moteris Kijeve dirbo vaikų darželyje auklėtoja.

Dabar vaikai žaidžia su savo draugais, jie jau gali vaikščioti lauke, žaislus rūpestingai renka į dėžė nuo sprogmenų. Bet prieš keletą dienų jie galėjo tik svajoti apie pasivaikščiojimus. Apie mėnesį Marinos šeima gyveno rūsyje. Jie dalijosi rūsiu su kaimynais.

Šeimos kaimynė Jelena pasakojo, kad jie visą laiką beveik neišeidavo iš rūsio. Aplink nuolat buvo bombarduojama, žmonės girdėjo sirenas ir jautė pavojų.

Kartą Marina atsigulė miegoti ir daugiau nebenubudo. Moters sugyventinis pasakojo, kad pradžioje nesuprato, kas vyksta. Jis rengė sūnų ir galvojo, kad moteris tiesiog miega. Bet po to, kai jos palietė Marinos petį, tapo aišku – moteris mirė.

Nuotrauka, kurioje vaikai stovi prie savo mamos kapo, sukrėtė visą pasaulį. Kai kas net bandė rašyti, kad Marina neva galėjo numirti iš bado. Bet jos sugyventinis sako, kad moteris galėjo mirti dėl nuolatinio streso. Ji retai išeidavo į lauką, labai bijojo šaudymų. Moteris gėrė daug tablečių ir blogai maitinosi. Ji gėrė tik kavą ir sultinį, kito maisto atsisakydavo.

Kad galėtų palaidoti moterį, teko prašyti okupantų leidimo. Tai buvo maždaug prieš dvi savaites. Kapas buvo iškastas šalimais esančio privataus namo kieme.

Marinos duktė, 13 m. Sofija, neina prie mamos kapo. Ji stengiasi laikytis, bet jai labai skaudu. O jos broliukai kasdien eina pas mamą.

Šiuo metu Ivanas bando sutvarkyti dokumentus, kad oficialiai taptų tėvu visiems vaikams, ir išvažiuoti kaip įmanoma toliau nuo Bučos, juk viskas čia kiekvieną minutę primena siaubingą tragediją.

Parengta pagal unian.net

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.