Teniso žvaigždė Borisas Beckeris: neatsparus godumui ir neabejingas moterims

Buvusi pirmoji pasaulio teniso raketė vokietis Borisas Beckeris (54 m.) siunčiamas į kalėjimą. Triskart Vimbldono teniso turnyro laimėtojas bus įkalintas pustrečių metų už turto slėpimą, kad išvengtų skolų grąžinimo. Viso teismo proceso metu buvusią teniso žvaigždę palaikė ir į įkalinimo vietą išlydėjo jo nauja mylimoji Lilian de Carvalho Monteiro (33 m.).

Borisas Beckeris sodinamas į kalėjimą.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Borisas Beckeris sodinamas į kalėjimą.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-11 13:15

Šešis kartus „Grand Slam“ čempionas buvo pripažintas kaltu pažeidus Didžiosios Britanijos nemokumo įstatymus po to, kai 2017 metais buvo paskelbtas bankrutavusiu ir kreditoriams liko skolingas beveik 50 milijonų svarų sterlingų (59,6 mln. eurų).

Tačiau tyrimas parodė, kad vokietis sugebėjo paslėpti 2,5 mln. svarų sterlingų (2,9 mln. eurų). Maža to, iš savo sąskaitos į pažįstamų sąskaitas jis pervedė dar 390 tūkst. svarų sterlingų (465 tūkst. eurų), kad nereikėtų mokėti kreditoriams. Tarp tų sąskaitų savininkų buvo ir abi buvusios B.Beckerio žmonos – papuošalų dizainerė ir aktorė Barbara Feltus (55 m.) ir aktorė Lilly Becker (45 m.).

Per savo karjerą laimėjęs 49 turnyrus vokietis užsidirbo 25 mln. JAV dolerių (23,7 mln. eurų), tačiau juos nesėkmingai investavo į Vakarų Afrikos energetikos sektorių ir metalo gamybą Indijoje.

Prisiekusieji pripažino B.Beckerį kaltu dėl keturių kaltinimų pagal nemokumo įstatymą dėl savo turto neatskleidimo, prieš tai išklausę pasakojimą apie vyrą, kuris nežino kai kurių savo brangiausių trofėjų buvimo vietos, kuris paėmė paskolą su didelėmis palūkanomis iš vieno Didžiosios Britanijos finansų magnato ir bandė išvengti bankroto teigdamas, kad turi diplomatinį imunitetą.

Tiesa, B.Beckeris buvo atleistas nuo dar 20 kaltinimų. Šios buvusios teniso žvaigždės istorijos dalies pabaiga tikrai niūroka, tačiau jį pažįstantys tikina, kad iki jos galėjo atvesti ne tik sėkmės trūkumas, bet ir vyro godumas, išpuikimas, finansinis neraštingumas, savimeilė ir nesuvaldoma aistra moterims.

Viso teismo proceso metu B.Beckerį palaikė ir į įkalinimo vietą išlydėjo jo mylimoji L.de Carvalho Monteiro, su kuria vyras susitikinėja nuo 2020 metų vasaros. Londone gyvenanti Lilian dirba rizikos analitike politikos srityje, turi tris universiteto diplomus, kalba penkiomis kalbomis, viena jų – vokiečių.

Lilian gimė San Tomėje ir Prinsipėje, 2 salų valstybėje Atlanto vandenyne šalia Afrikos žemyno, ir yra jos buvusio gynybos ministro bei kandidato į prezidento postą (ne vieną kartą), leitenanto laipsnį turinčio Victoro Monteiro dukra.

„Jos IQ – intelekto koeficientas – gerokai viršija vidutinį. Nėra nieko, ko ji nežinotų. Ji yra mano pasididžiavimas ir džiaugsmas“, – apie dukrą yra pasakojęs tėvas.

L.de Carvalho Monteiro didžiąją dalį paauglystės praleido Romoje, čia lankė privačią mokyklą prieš studijas Romos „La Sapienza“ universitete.

Būdama 17 metų Lilian laimėjo literatūros premiją už eilėraštį, o sulaukusi 23 metų puikiai pasirodė tarptautinės karo istorijos kalbų konkurse ir pateko į finalą.

Į Londoną ji atvyko toliau tęsti aukštojo mokslo ir būdama 25-erių įgijo Afrikos studijų magistro laipsnį Londono orientalistikos ir Afrikos studijų universitete (SOAS).

Manoma, kad Lilian ir Beckerio jausmai įsižiebė 2020 metų birželį. Tų metų rudenį jie kartu leido laiką Londone, Jungtinėje Karalystėje prasidėjus trečiam karantinui 2021 metų sausį pora buvo išvykusi į Dubajų, o praėjusių metų vasarą juodu buvo užfiksuoti besimėgaujantys saule ir vienas kito bučiniais aplink Ibisos salą plaukiojančiame laive.

Prieš savaitę Lilian mylimajam dovanojo kitokį – atsisveikinimo bučinį, nes ateinančius kelerius metus poros laukia kitoks gyvenimas.

B.Beckeris anksčiau buvo du kartus vedęs, turėjo kelias partneres ir yra keturių vaikų tėvas.

Sūnų Noah Gabrieliaus (30 m.) ir Elio Balthasaro (22 m.) buvęs tenisininkas susilaukė su aktore ir papuošalų dizainere B.Feltus aštuonerius metus (1993–2001 m.) trukusioje santuokoje.

Dukters Anos Jermakovos (22 m.) jis susilaukė po trumpos pažinties su Rusijos modeliu Angela Jermakova (54 m.).

Vienoje televizijos pokalbių laidoje teniso legenda yra prisipažinęs, kad duktė Ana buvo pradėta prabangaus Londono restorano „Nobu“ šluotoms saugoti skirtoje patalpoje.

Iš pradžių tėvystę neigęs B.Beckeris gimus Anai jos motinai sumokėjo 3 mln. Didžiosios Britanijos svarų sterlingų (per 3,5 mln. eurų).

2008 metais nuo rugpjūčio iki lapkričio jis buvo susižadėjęs su Alessandra Meyer-Wolden, 1997 metais mirusio savo vadybininko dukterimi.

Dar po metų Sankt Morice, Šveicarijoje, jis susituokė su olandų modeliu Sharlely Kerssenberg, kuri nuo tada žinoma kaip Lilly Becker. Su ja B.Beckeris susilaukė sūnaus Amadeaus (12 m.).

„Ana gali bet kuriuo metu užsukti į mūsų namus ir visada tikėtis nuoširdaus sutikimo“, – yra sakiusi L.Becker.

O B.Beckeris yra atvirai pasakojęs, kad jaučiasi esąs klasikinis italų šeimos tėvas, kuris sėdi stalo gale ir priklauso visiems savo vaikams.

„Aš turiu didelę keturių vaikų šeimą, bet mano žmona Lilly gerai sutaria su buvusiąja, o tai labai palengvina visų santykius.

Toks elgesys – labai didelis moters nuopelnas, nes patekusi į sudėtingą situaciją ji ieško išmintingų jos sprendimo būdų“, – anksčiau yra aiškinęs B.Beckeris.

Prieš penketą metų buvęs tenisininkas dar negailėjo Lilly meilių žodžių ir vienoje Vokietijos televizijos laidoje yra pareiškęs: „Mieloji, manau, kad be tavęs man nebūtų pavykę. Būčiau pasiklydęs savo gyvenimo kelionėje ir žuvęs pasaulio greitkeliuose.“

Tačiau kad ir kaip buvo, tai jau praeitis, nes 2018 metais pora pranešė sukanti skirtingais keliais.

Parengė Darija Jankauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.