Pažinčių tarnybos vadovė ir laisvalaikiu galvoja apie porų suderinamumą

Šįkart apie tai, kaip mėgsta leisti savaitgalius, pasakoja pažinčių tarnybos „Meilės harmonija“ vadovė, santykių psichologė Vilma Šiaučiūnienė (54 m.).

 Pažinčių tarnybos vadovė Vilma Šiaučiūnienė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Pažinčių tarnybos vadovė Vilma Šiaučiūnienė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2022, 2:29 PM

– Ar turite susikūrusi savaitgalio tradicijų?

– Nuo rudens iki vasaros pradžios, o kartais ir vasarą kiekvieną šeštadienį tenka mėgautis moteriškomis pirtimis, kur atgimsta siela, kūnas ir dvasia. Mes pirtyje su bendramintėmis esame tarsi suaugusios viena su kita. Jau žinome, kas atsineš imbierinės arbatos termosiuką, kas gaivių salotų, o kas vaisių ar ką tik spaustų sulčių.

Man pirtis – tai nuostabi bendrystė, dalijimasis tuo, ką turi, ką žinai, ką byloja tavo patirtis ir išmintis. Mes viena kitai nuplauname kojas pelynų antpilu, pavanojame ievų ar ąžuoline vantuke, paskui liejasi draugiški pokalbiai.

Dažnai šeštadienio rytą, kai dar kažkas miega, nubėgu į jogos treniruotes, o jei prasnaudžiu, turiu neseniai atrastą pomėgį – šiaurietišką ėjimą. Eidama stebiu bundančią gamtą, dar rasotą žolę, stengiuosi prie jos prisiliesti ir nusilenkti motinai Žemei. Gera vienu metu mėgautis gamta ir sportuoti.

– Ar per poilsio dienas pagalvojate apie darbą?

– Mano darbas – mano pomėgis. Man dažnai draugai psichologai ar psichoterapeutai sako, kad tai labai sunkus darbas, bet man tai paprasta, lengva. Žinoma, atsakomybės našta didžiulė.

Norint atrinkti poros suderinamumą pagal astrologiją, vėliau ir pagal veidotyrą, tikrai daug tenka paplušėti. Kartais, kai turiu sėslesnį savaitgalį, būna, kad mintimis nuklystu prie darbo, o dažniausiai jos nuneša mane prie poros suderinamumo. Kartais pagaunu save svarstančią, ar tikrai harmoningai dera ši pora, gal dar reikia paieškoti didžiulėje duomenų bazėje to vienintelio ar vienintelės.

– Penktadienio vakaras: įžanga į savaitgalį prie vakarienės stalo ar darbas iki išnaktų?

– Penktadienį iki 18 val. 30 min. stengiuosi baigti asmeninius susipažinimo vakarus. Po to atsiduodu kultūriniam gyvenimui ar tiesiog jaukiai vakaroju namuose prie židinio, įsijungiu gerą filmą, vakarieniauju prie žvakių pasigaminusi skanų jūrų gėrybių patiekalą ar salotų su lašiša.

– Šeštadienio rytą ilgai vartotės lovoje ar, kaip įprastai, mankštinatės?

– Kartais ir pasivartau, nors mankštą darau dar neatsikėlusi, vėliau einu į dušą, būtinai užsiimu joga, nes be jos – kaip be duonos kasdieninės.

– Ar iš anksto galvojate, ką veiksite dvi ne darbo dienas?

– Retai kada planuoju, nebent draugų atvykimą į svečius. Gal todėl, kad daug planavimo mano darbe, norisi gyventi ir džiaugtis laisvalaikio akimirkomis. Nori su kuo nors susitikti – skambini. Jei viena draugė užsiėmusi, skambini kitai.

Jei ji sutinka su neplanuotu pasimatymu, važiuojame maudytis. Susiruošiu per penkias minutes. Kartais irklentėmis paplaukioju Žaliuosiuose ežeruose.

– Ką mėgstate vilkėti ir avėti savaitgaliais?

– Kavą geriu dar su naktiniais, po dušo ilgokai galiu užsibūti su minkštu chalatu, vėliau – jogos apranga. Po jogos laukia gardūs pusryčiai ir tada išvykstu ar į gamtą, ar į pirtį, ar renkuosi šiaurietišką ėjimą, malonų susitikimą. Savaitgaliais mano apranga labai įvairi ir būna daug persirenginėjimo pagal veiklos pobūdį. Mėgstu laisvalaikio drabužius ir patogią avalynę.

– Kam savaitgalį skiriate daugiausia laiko?

– Mėgstu aktyvų gyvenimo būdą, todėl daugiausia laiko skiriu aktyviai veiklai, namams tvarkyti, susitikimams su draugais ar šeimos nariais, kurie negyvena kartu.

– Mėgstate ilsėtis viena, su šeima ar draugų būryje?

– Neslėpsiu – po darbo dienos, kai vyksta asmeninės konsultacijos ar susipažinimo renginiai, dažnai tenka atsikvėpti gamtoje sportuojant. Poilsį renkuosi pagal savaitės nuovargį. Jei savaitė buvo aktyvi, dažnai užsidarau namuose juos tvarkydama ir klausydamasi muzikos. Kitos dienos pavakarys – kultūros renginys su draugų šeima.

– Kaip geriausiai pailsite – sportuodama, tvarkydamasi, skaitydama, žiūrėdama televizorių?

– Geriausias poilsis – aktyvumas, kai aplanko dienos nuovargis.

Skaitau dažnai, bet skiriu tam nedaug laiko. Kiekvieną dieną tvarkau namus, nors turiu indaplovę, dažnai indus plaunu rankomis – tekantis vanduo teikia gerą energiją. Televizoriaus visai nežiūriu, nes dažnai naršau socialinius tinklus.

– Jei nesate namisėda, kur dažniausiai išsiruošiate, – į kiną, koncertą, teatrą, sporto varžybas, restoraną?

– Po darbo dienos, ypač po susipažinimo vakarų, mėgstu apsilankyti gerame restorane, tačiau čia vakarieniauju viena. Kartais noriu pasivaikščioti ramiai po parduotuves ir apsipirkti. Mėgstu koncertus, man jų labai trūko pandemijos metu. Spektaklius renkuosi tik linksmus ir pozityvius. Patinka „Domino“ teatro spektakliai, kai kuriuose buvau net po penkis kartus.

– Ar savaitgalio poilsiui renkatės keliones į užsienį?

– Keletą kartų savaitgalį teko aplankyti Milaną, Paryžių, Londoną ir Oslą.

– Jei mėgstate sukinėtis virtuvėje, kokiu patiekalu dažniausiai pasilepinate?

– Labiausiai mėgstu jūrų gėrybes ir vegetariškus patiekalus. Pieno produktų jau senokai nevartoju. Dažnai namuose artimiesiems gaminu vegetariškus ir jūrų gėrybių produktus.

Receptais galiu dalytis, turiu jų be galo daug, mėgstu eksperimentuoti. Šaldytuve gali būti tik 5 produktai, o aš iš jų paruošiu nuostabią vakarienę. Dviem kiaušiniais galiu pamaitinti savo keturis artimuosius. Ir vištieną gaminu labai skaniai, su indiškais ar meksikietiškais prieskoniais. Esu tailandietiško ir korėjietiško maisto mėgėja.

– Kokius buities darbus ignoruojate poilsio dieną?

– Jokių. Man svarbi švara ir tvarka, todėl siurbiu savo 85 kvadratinių metrų butą kiekvieną dieną, nes jame daug šviesių spalvų. Pieno baltumo grindys nuolatos reikalauja priežiūros.

Kai turėjome katę, buvo svarbu, kad išėjus iš dušo prie padų nepriliptų plaukai, tad vos tik atsikėlusi visada prasiurbdavau namus, tik tada mėgaudavausi dušu. Esu tos nuomonės, kad visi namų ruošos, valymo, skalbimo darbai žmogui apvalo protą. Tai lyg generalinė tvarka galvoje – viskas susidėlioja į lentynėles.

– Darbas sode ar sodyboje – atgaiva širdžiai ar prievolė šeimai?

– Labai norėčiau turėti sodybą, kur galėčiau daiginti, sodinti, kalbėti su gėlėmis, būti neatsiejama nuo gamtos. Tačiau turiu tik terasą, kurioje auga pomidorai, vijoklinės pupos. Jos lepina mane ne tik kvapiais žiedais, bet ir rudeniop užderėjusiomis pupomis. Auginu braškes ir moliūgus, pastarieji užauga net iki 4 kilogramų.

Kitoje terasoje – daugybė gėlių, jos džiugina ir mane, ir mano artimuosius. Mėgstu ne tik auginti, puoselėti, džiaugtis gėlėmis, bet ir dovanoti jų savo draugėms, pažįstamoms, taip pat mėgstu gauti gėlių mainais.

– Ar mėgstate su bendradarbiais pasidalyti įspūdžiais, kaip praleidote poilsio dienas?

– Kartais, nelygu nuotaika, norisi dalytis, o kartais – pasidžiaugti kitų įspūdžiais ir gerai praleistomis akimirkomis.

– Kaip apibūdintumėte tobulą poilsį?

– Man nėra tobulo poilsio. Visada seku save, ko noriu tuo momentu, tai ir stengiuosi daryti. Gyvenu be atidėliojimų, be nuostatų, kad dabar ne laikas ar ne vieta tai daryti.

Sportą, kultūros renginius, keliones suplanuoju prieš kokias dvi savaites, nes intensyvų planavimą praktikuoju darbe. Tobulas poilsis, manau, būtų su artimaisiais, draugais prie ežero su pirtele ir skaniu maistu.

– Ką rinktumėtės – žygį pėsčiomis ar dviračiu?

– Manau, žygį pėsčiomis. Man patinka su ausinuku žygiuoti 10 kilometrų mišku ar pažintiniais takais. Pajūriu galiu nueiti ir 25 kilometrus, o jei dar su maudynėmis jūroje, tai neįtikėtinas malonumas. Mėgstu leistis viena į ilgą pasivaikščiojimą pušynais. Mano artimieji mėgsta sėslų poilsį, tad tenka į kompaniją pasikviesti draugių ar šiaurietiško vaikščiojimo komandos narių.

– Turite atskirą sąskaitą atostogoms ar stengiatės pailsėti neišlaidaudama?

– Per atostogas lepinuosi įvairiapusiškai. Visada pasiruošiu dvi kredito korteles ir jas prieš keliones būtinai papildau.

Visada turiu kelionėje grynųjų pinigų – tai taisyklė, kuri yra pasitvirtinusi mano išvykose. Jose mėgstu apsipirkti ir džiaugtis pirkiniais visus metus, man jie primena geras akimirkas, įspūdžius, patirtis.

Keičiu interjero detales, parsivežtas iš kelionių, jos įkvepia, uždega ir sutelkia veikti. Mėgstu vežti lauktuvių asmeniškai kiekvienam žmogui, pajusdama, kas jam tiktų geriausiai, kartais net paskambinusi paklausiu, ko žmogus norėtų dovanų.

– Idealus laisvadienis – tai...

– Kultūros renginys su artimu žmogumi arba aktyvus laisvalaikis gamtoje su pokaičio miegeliu, būtinai aplankant Dievo namus. Tada jaučiuosi gerai pailsėjusi. Man svarbus bendravimas, todėl vengiu žmonių, kuriuos reikia nuolatos kalbinti, motyvuoti, man tai – ne laisvalaikis, o darbas. Esu už harmoningą laisvalaikį, už norą duoti ir imti. Kuo daugiau duodi, tuo daugiau gauni.

– Koks buvo įspūdingiausias jūsų savaitgalis?

– Man patinka šventiniai savaitgaliai, kai visi susirenka, iš užsienio grįžta dukra, kurios labai laukiame. Ko nors išskirti negalėčiau. Jaučiu šventę ir laukdama, ruošdamasi mėgaujuosi Kalėdų dovanų pakavimu, velykinių kiaušinių dažymu. Man tai suteikia daug pakylėjimo, noro dar daugiau tvarkytis, puošti namus, net perstatyti baldus.

– Apie kokį savaitgalį svajojate?

– Svajoju išvykti su dukra į Paryžių, ramiai pasivaikščioti siauromis senamiesčio gatvelėmis, užsukti į butikus, gėrėtis mažomis smulkmenomis, nusipirkti prancūziško stiliaus suknelę su prie jos derančia skrybėle ir be skubėjimo mėgautis prancūziška dvasia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.