Prodiuserė Laura Paukštė apie gyvenimą saloje: „Vėjas gerai prapučia galvą“

Fuerteventūros saloje Ispanijoje sutuoktiniai televizijos laidų ir filmų prodiuseriai Laura Paukštė (44 m.) ir Dominykas Kubilius (44 m.) su dukra Matilda (7 m.) praleido dešimt mėnesių. Tačiau ir per karantiną kai kurios pramogos buvo prieinamos. Kam daugiausia laisvalaikio antroje pagal dydį Kanarų saloje skyrė lietuvių šeima?

 Saloje šeima praleido 10 mėnesių.<br> A.Tekoriaus nuotr.
 Saloje šeima praleido 10 mėnesių.<br> A.Tekoriaus nuotr.
 L.Paukštė patobulino plaukimo banglente įgūdžius.<br> A.Tekoriaus nuotr.
 L.Paukštė patobulino plaukimo banglente įgūdžius.<br> A.Tekoriaus nuotr.
 L.Paukštė patobulino plaukimo banglente įgūdžius.<br> A.Tekoriaus nuotr.
 L.Paukštė patobulino plaukimo banglente įgūdžius.<br> A.Tekoriaus nuotr.
 Lauros šeimą Fuerteventūros saloje ne kartą aplankęs jos vyresnėlis sūnus Simonas (kairėje) neatsispyrė ekstremalioms pramogoms.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Lauros šeimą Fuerteventūros saloje ne kartą aplankęs jos vyresnėlis sūnus Simonas (kairėje) neatsispyrė ekstremalioms pramogoms.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 4, 2022, 9:14 PM

Būtent saloje Laura patobulino plaukimo banglente ir jėgos aitvarais įgūdžius, nes vietovė pati padiktavo pomėgių pasirinkimą.

Fuerteventūra yra antra pagal dydį Kanarų sala Atlanto vandenyne, bet iš tiesų ji labai nedidelė – ilgis apie 130 kilometrų, o plotis kai kur siekia vos 8 kilometrus.

Vilniečių šeima gyveno salos pietuose, gana nuošalioje vietoje, todėl galėjo mėgautis laukiniais paplūdimiais ir bangomis, bet kartu ir nedidelio miestelio gyvenimu, kur buvo mokykla jų dukrai, kelios parduotuvės, kavinukės ir nedaug turistų.

L.Paukštė su šeima pasirinko šią salą, nes jie – vandens sporto entuziastai, o banglenčių ir jėgos aitvarų sportui ši sala itin tinkama.

Pirmą kartą į Fuerteventūrą prodiuserių įmonės „Tymdrym“ įkūrėjai atvyko praėjusią žiemą išvarginti karantino ir pasiilgę saulės.

Praleidę čia du mėnesius sutuoktiniai ir jų atžala salą įsimylėjo ir nusprendė pabandyti čia pagyventi.

Taip ir užsiliko iki vasaros, tačiau jau liepos 5-ąją šeima sugrįžo į Vilnių.

„Kadangi mūsų dukra Matilda kaip tik turėjo pradėti lankyti pirmą klasę, pasiryžome išbūti čia vienus mokslo metus. Šiuo metu kaip tik praskriejo paskutinės mūsų gyvenimo Fuerteventūros saloje savaitės. Dešimt suplanuotų gyvenimo čia mėnesių labai greitai prabėgo ir aš labai džiaugiuosi, kad mes pasiryžome tokiai avantiūrai“, – patikino L.Paukštė.

Viena priežasčių apsigyventi būtent šioje saloje ir buvo tai, kad jie norėjo pasimėgauti vandenynu ir jo bangomis, prisiplaukioti banglentėmis ir pasimokyti valdyti jėgos aitvarus. Lietuvoje dažniausiai Laura ir Dominykas plaukiodavo vandenlentėmis, nes tėvynėje puikiai išplėtota šio sporto infrastruktūra.

Dabar jau Laura gali pasakyti, kad tikrai patobulėjo, bet neskyrė tam tiek laiko, kiek planavo prieš atvykdama. Juk tai nebuvo vien tik atostogos.

„Daug dirbau, dar studijuoju psichologiją universitete, be to, dukros mokykla, būreliai, visokie buities reikalai, kurių visada nemažai, kad ir kur gyventum. Dominykas puikiai įvaldė banglentę, jis skubėdavo prie vandenyno kiekvieną laisvą minutę, bet prasidėjus karui Ukrainoje atsirado daug daugiau rūpesčių ir darbų, tad kiek laiko ir jo banglentė gulėjo nenaudojama“, – pasakojo L.Paukštė.

Dar buvo likę šiek tiek laiko, todėl prodiuserių šeima prisiplaukiojo iki soties.

Bet ir be vandens sporto šeima apkeliavo visą salą, susipažino su lankytinomis vietomis.

Fuerteventūra garsėja laukiniais paplūdimiais, išskirtine gamta. Kultūrinis gyvenimas čia nėra labai išplėtotas, be to, ilgai jį stabdė pandemija.

Tačiau vilniečiams per tuos mėnesius pavyko apsilankyti ir teatre, ir muziejuose, ir kino teatre.

Laurai, įpratusiai prie gyvenimo Vilniuje, vien važiavimas į kino teatrą 60 kilometrų iš pradžių atrodė iššūkis. Laisvalaikis kiek pasikeisdavo, kai atvykdavo draugai, vyresnieji vaikai, tuomet ir pramogų būdavo daugiau, nes jie atvažiuodavo atostogų.

Per praėjusias Kalėdas Lauros šeimą aplankė jos brolis ir mama su šeimomis, tad šventė laikydamiesi lietuviškų tradicijų, kurios labai pradžiugino tiek prodiuserę, tiek dukrą Matildą.

„Sniego čia nėra, ir Matilda buvo išsigandusi, kad Kalėdų Senelis su šortais tai nevaikšto, tad dovanų ji gali ir negauti“, – su šypsena dukros išgąstį prisiminė L.Paukštė. Vaikui saloje buvo sugrąžinta lietuviška tradicija, nes sulaukė svečių iš Lietuvos, kurioje mažiesiems dovanas neša prie žiemos šalčių pratęs Kalėdų Senelis.

Matilda saloje įprato ir prie kitokio gyvenimo ritmo, kurį diktuoja šiltas klimatas ir vandens pramogos ištisus metus. Tad ir Laura su Dominyku, dirbdami laisvu grafiku, pramogų tvarkaraščio nebuvo sudarę.

„Saloje laisvalaikis labai priklauso nuo oro – jeigu yra geros bangos, nesvarbu kelintadienis“, – šypsodamasi patikino Laura.

Be to, vandens pramogos daugeliui prieinamos ir dėl to, kad nereikia plačiai atverti piniginės.

Jei turi savo banglentę, skrodimas bangomis nekainuoja nieko. Aišku, jėgos aitvarų įranga gerokai brangesnė, dar vis prireikia visokių smulkmenų.

„Bet juk tam pinigai ir uždirbami, kad juos leistume ir savo malonumui“, – įsitikinusi prodiuserė.

Laurai ir Dominykui pavyko vandens sportu užkrėsti ir draugus iš Lietuvos.

Nemažai bičiulių lankėsi pas juos, o kai kuriems taip patiko pramogos, kad net po kelis kartus sugrįžo. Ir visi užsikrėtė banglenčių sportu.

Sutuoktiniai draugams pasistengė parodyti viską, kas saloje geriausia, – paplūdimius, malonius vietos žmones, maistą, ragavo vyną. Jie bandė užkrėsti tuo paprastumu, kuriuo sala pasižymi: visi vaikšto susivėlę, atsipalaidavę, nelabai kreipia dėmesio į tai, kuo apsirengti ar kokia mašina važiuoti.

„Vėjas čia gerai išpučia galvą, nebuvo nė vieno mūsų svečio, kuriam sala nepatiktų“, – patikino Laura.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.