Dukart per savaitę veidą skutusi artistė su barzda jaučiasi seksuali kaip niekada

Artistė iš Las Vegaso Dakota Cooke (30 m.) didžiuojasi savo barzda ir sako, kad niekada gyvenime nesijautė tokia seksuali. Save nebinarinės lyties asmeniu laikanti Dakota neįprastą moterims plaukų augimą ant savo veido pastebėjo būdama 13 metų. Nuo tada, du kartus per savaitę ji vašku šalindavo augančius plaukelius.

Barzdą užsiauginusi Dakota Cooke jaučiasi seksualesnė nei bet kada anksčiau.<br>lrytas.lt koliažas. 
Barzdą užsiauginusi Dakota Cooke jaučiasi seksualesnė nei bet kada anksčiau.<br>lrytas.lt koliažas. 
Dakota Cooke.<br>Dakota Cooke Instagram (@dakotasbeard) nuotr. 
Dakota Cooke.<br>Dakota Cooke Instagram (@dakotasbeard) nuotr. 
Dakota Cooke.<br>Dakota Cooke Instagram (@dakotasbeard) nuotr. 
Dakota Cooke.<br>Dakota Cooke Instagram (@dakotasbeard) nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-08-11 21:39

Augančius plaukelius slėpdavo visais įmanomais būdais

Šou artistė tada jautėsi pasmerkta amžinam nemalonumui ir dešimtį metų gyveno nuolatiniame nerime.

„Kai man suėjo 13 metų pagalvojau, kad man brendimas smogė truputį stipriau nei visiems aplinkiniams. Nors iš pradžių mano barzdos plaukai atrodė kaip persiko pūkeliai, tačiau vėliau jie pradėjo ilgėti ir tamsėti“, – pasakojo Dakota.

Moteris pasakojo, kad tada prasidėjo jos ilgas ir nemalonus kelias šalinant veido plaukelius. Nepaisant to, kad Dakotai buvo atlikta daugybė tyrimų, medikai tikslios priežasties dėl tokio neįprasto veido plaukuotumo nenustatė. Vis dėlto kai kurie gydytojai sakė, kad tai gali būti dėl per didelio kiekio antinksčiuose gaminamo testosterono.

„Vienas iš šeimos draugų parekomendavo mano tėčiui, kad jis mane nuvežtų pasidaryti tyrimus, o vėliau jis mane atvedė į kirpyklą, kurioje man pirmą kartą šalino plaukelius vašku. Jaučiausi labai nemaloniai, nes tuo metu net nebuvau skutusi kojų, o čia plaukus šalino nuo mano veido“, – prisiminė artistė.

Nors Dakota labai stengdavosi panaikinti šią savo neįprastą savybę, tačiau nuo kreivų žvilgsnių vis tiek nepavykdavo pasislėpti.

„Augau tais laikais, kai moterys su barzdomis buvo labai stigmatizuojamos. Visos moterys kirpykloje man sakydavo, kad merginoms nedera auginti plaukelių ant veido, todėl dešimtmečiui pasinėriau į gėdos spiralę. Visuomet stengdavausi nuotraukose slėpti savo veidą ir per savaitę du kartus visus plaukelius šalindavau vašku“, – sakė ji.

Susiradusi pirmąjį savo darbą artistė patyrė dar didesnį diskomfortą. Plaukų šalinimas padažnėjo nuo dviejų kartų per savaitę iki dviejų kartų per dieną. Moteris pasakojo, kad randus ir bėrimus nuo skutimosi peiliuku slėpdavo po makiažo sluoksniu, nes veidas nuolat būdavo paraudęs.

„Pirmasis mano darbas buvo kosmetikos parduotuvėje. Dirbdama ten barzdą skusdavau net du kartus per dieną – vieną kartą ryte ir tada dar kartą per pietus. Bijojau, kad mano plaukeliai bus matomi klientams, o dirbdama kosmetikos parduotuvėje turėjau atrodyti kaip stereotipinė moteris“, – prisiminė artistė.

Tik 2015 m. Dakota galiausiai nusprendė, kad ant veido augančius plaukus ji turėtų tiesiog priimti, kai jai tai pasiūlė jos draugė. Nepaisant ilgų metų gyventų nuolatiniame diskomforte dabar ji naudojasi šia savo ypatinga savybe, dirba cirko artiste ir taip pat socialinėje erdvėje skleidžia pozityvumą apie tai, kad yra moteris su barzda.

„Buvau vakarėlyje su savo drauge Sunshine, kuri man papasakojo įvairias istorijas, ką reiškia dirbti cirke ir tai mane labai sužavėjo. Tada jai pasakiau, kad norėčiau užsiauginti savo barzdą ir prisijungti prie jos.

Tas pokalbis buvo pagrindinis veiksnys, kuris paskatino mane pradėti labiau mylėti save ir savo barzdą“, – kalbėjo pašnekovė.

Džiaugiasi aplinkinių dėmesiu

Artistė prisiminė, kad pradžia buvo nelengva. Auganti barzda buvo nepatogi, todėl moteriai nuolat reikėjo kovoti su savimi, kad jos nenusiskustų.

„Puikiai prisimenu pirmą kartą, kai mane fotografavo su barzda. Tada sulaukiau daugybės keistų aplinkinių žvilgsnių.

Buvo daug nerimo, tačiau ilgainiui išmokau tiesiog nekreipti dėmesio į aplinkinių nuomonę ir kreivus žvilgsnius“, – apie pokyčius prisiminė Dakota.

Nepaisant sunkumų, kuriuos patyrė pradžioje, artistė dabar tiesiog trykšta pozityvumu ir stengiasi juo dalintis su aplinkiniais.

„Dabar visiems save pristatau kaip barzdotą ponią Dakotą. Tai puikiai susisieja su mano darbu cirke, kur mano pasirodymai apima ir tokius dalykus, kaip vinių kalimas į nosį ir vaikščiojimas stiklo šukėmis.

Džiaugiuosi, kad šiame kelyje mane itin palaikė mano šeima. Jie netgi nupirko man ženklą „Nesipyk su barzdota panele“, kurį aš labai myliu“, – džiaugėsi artistė.

Ji džiaugiasi, kad susidomėjusių ja taip pat daugėja ir socialinėje platformoje „Tik Tok“. Dakota su visais sekėjais mielai bendrauja ir atsako į jiems kylančius klausimus.

Dėmesio ji sulaukė ne tik iš socialinių tinklų ar cirko pasirodymus stebinčių lankytojų, tačiau ir iš žymesnių asmenų.

„Esu sulaukusi komplimentų ir nuo savo herojaus režisieriaus Johno Waterso, kai apsilankiau jo knygos pristatyme su makiažu, moteriškais drabužiais ir užauginta barzda. Jis man tada pasakė, kad jam patinka mano išvaizda ir kad aš turėčiau fotografuotis reklamose“, – pasakojo Dakota.

Nors save laiko nebinarinės lyties asmeniu ir naudoja tiek vyriškus, tiek moteriškus įvardžius, tačiau Dakota labai mėgsta puoštis moteriškais drabužiais ir darytis makiažą. Ji sako, kad barzda tikrai nėra kliūtis skleistis jos moteriškajai pusei.

„Barzda nepakeitė mano moteriškumo, tai tiesiog yra dalis manęs, kurią aš labai myliu ir branginu“, – kalbėjo Dakota.

Parengta pagal dailymail.co.uk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.