40 metų amžiaus skirtumas nesutrukdė laimingai santuokai: meilę demonstruoja ir viešai

17 metų santuokos metines atšventę 87 metų močiutė ir 40 metų jaunesnis jos vyras, sako, kad santuokos paslaptis yra nuolatiniai nuotykiai ir vieši meilės pareiškimai. Pora nesibodi viešumoje atvirai reikšti savo meilę ir džiaugiasi savo nuostabiu gyvenimu kartu.

 Pora nesibodi viešumoje atvirai reikšti savo meilę ir džiaugiasi savo nuostabiu gyvenimu kartu.<br> SWNS/Scanpix nuotr.
 Pora nesibodi viešumoje atvirai reikšti savo meilę ir džiaugiasi savo nuostabiu gyvenimu kartu.<br> SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2022, 9:49 PM

Į apkalbas nekreipia dėmesio

Enda Martin (87 m.) ir Simonas Martinas (47 m.) iš Somerseto nepaisė aplinkinių kalbų dėl didelio amžiaus tarpo ir neseniai atšventė jau 17-ąsias savo vestuvių metines. Pora susipažino koncerte, kai jai buvo 68 m., o Simonui – 28 m. ir sakė, kad tai buvo „meilė iš pirmo žvilgsnio“.

Iškart vienas kitu susižavėję jie paminėjo pažintį vietiniame restorane ir apsikeitė romantiškomis dovanėlėmis. Keturių vaikų močiutė pirmojo susitikimo metu Simonui padovanojo apyrankę, o šis Ednai – auskarus su kristalais, kuriuos jie turi iki šiol.

Pora teigia, kad tokią sėkmingą santuoką išlaikyti padėjo kasdien patiriami nuotykiai ir meilus elgesys. Pavyzdžiui, Simonas yra į pensiją išėjęs vargonininkas, tačiau ir dabar jis vilioja moterį savo muzikiniu meistriškumu.

Ponas ir ponia Martinai atviravo, kad po 17 santuokos metų bendruomenėje jau nebesusilaukia kreivų žvilgsnių, o artimieji priima jų santykius natūraliai.

„Nors mes abu turime problemų su judėjimu ir turime važinėti vežimėliais, tačiau ir tada stengiamės visur važiuoti susikibę rankomis“, – sakė Simonas.

Vyras pasakojo, kad jų santykiai iš pradžių kėlė susidomėjimą, tačiau ilgainiui tapo netgi geru pavyzdžiu kitoms, panašioms į juos, poroms.

„Iš tikrųjų mes įkvėpėme kitas poras, kurios taip pat turi amžiaus skirtumą, žengti lemtingą žingsnį ir susituokti. Mūsų draugai ir pažįstami visada džiaugėsi dėl mūsų santykių, o keistus žvilgsnius ir komentarus tiesiog ignoruojame.

Meilė yra meilė ir niekas neturėtų kreipti dėmesio į tai, ką sako kiti. Amžius yra dvasios būsena, tad esi senas tik tada, kai jautiesi senas“, – kalbėjo vyras.

„Mes vis dar esame labai įsimylėję ir palaikome savo santykius leisdamiesi į mažus nuotykius“, – savo vyrui pritarė Edna.

Šeimos reagavo skirtingai

Nors Ednos sūnui yra 57 m., o kai kurie anūkai – panašaus amžiaus kaip Simonas, tačiau niekas į tai nereaguoja.

Prieš persikeliant gyventi kartu su Edna, Simonas vienas gyveno Birmingeme. Tuo metu jie bendraudavo per atstumą, tačiau negalėjo pakęsti laiko praleisto atskirai, todėl vos po kelių savaičių persikėlė gyventi kartu.

Simono šeimai prireikė šiek tiek laiko prisitaikyti prie tokio didelio amžiaus skirtumo, bet kai pamatė, koks laimingas jų sūnus, nepatogumas dingo. Priešingai nei Simono, Ednos šeima porą palaikė nuo pat santykių pradžios ir džiaugsmingai stebėjo jų vestuves 2005 m. liepos 8 d.

„Mano dukra gamino mūsų vestuvinį tortą, o sūnus lydėjo mane prie altoriaus. Mano vestuvių dieną jis išdavė, kad visą gyvenimą norėjo mane lydėti ir ta diena buvo tam tinkamiausia“, – prisiminė moteris.

„Žmonės ten, kur gyvename, taip pat yra labai šilti ir draugiški. Jie mūsų nesmerkia ir supranta, kad santykiai yra ne jų reikalas“, – pridūrė ji.

Pora nevengia demonstruoti savo meilę viešai, nes, kaip jie sako, jiems vis dar sunku atitraukti rankas nuo vienas kito.

„Kai mylite taip, kaip mes su Simonu mylime vienas kitą, neįmanoma atitraukti rankų nuo vienas kito, jau nekalbant apie kitas kūno dalis. Dažnai prekybos centruose pasibučiuojame ar įgnybame vienas kitam į užpakaliukus“, – šmaikščiai kalbėjo moteris.

„Mums labai pasisekė, kad vis dar turime sveikus ir nuostabius fizinius santykius“, – mylimajai antrino Simonas.

Vyras sakė, kad šiais laikais vis rečiau galima sutikti porų, kurios taip laisvai jaustųsi vienas su kitu viešumoje ir demonstruotų savo meilę aplinkinių akivaizdoje. Būtent todėl, turėdami tokius sveikus santykius, jie jaučiasi itin laimingi.

„Tikrai nuostabu, kad galime viešai reikšti savo meilę ne kitiems žmonėms, o sau. Šiais laikais retai pamatysi bet kokio amžiaus porą taip atvirai mylinčius vienas kitą ar demonstruojančius savo meilę viešumoje“, – kalbėjo jis.

Parengta pagal dailymail.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.