Supermama: nėštumo metu kovojusi su leukemija dėkoja likimui už ankstuko sūnaus sveikatą

Teisininkė Sophie Sutton (34 m.) kartu su vyru Joshu ir keturmečiu sūnumi Freddie laimingai gyvena Bristolyje, tačiau moters gyvenimas ne visada buvo toks šviesus. Ji vis dar su siaubu prisimena gydytojo praneštą diagnozę, kuri iš esmės pakeitė jos nėštumą.

Nėštumo metu moteris visą laiką jautėsi prastai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Nėštumo metu moteris visą laiką jautėsi prastai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Nėštumo metu moteris visą laiką jautėsi prastai.<br>123rf nuotr.
Nėštumo metu moteris visą laiką jautėsi prastai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 7, 2022, 1:14 PM

Laukimo džiaugsmą aptemdė liūdna diagnozė

Su vyru Joshu moteris susipažino jau beveik prieš 15 metų ir iškart krito vienas kitam į akį. 2015 m. jie atšoko vestuves, o po kiek daugiau nei metų sulaukė dar puikesnių žinių – Sophie nėščia.

„Vienintelis dalykas, kuris slopino mūsų begalinį džiaugsmą, buvo tai, kad nuolat jaučiausi prastai dėl visą dieną trunkančio pykinimo, vangumo ar net dusulio. Vis dėlto mano gydytoja man sakė, kad tai normalu ir netrukus pasijausiu geriau“, – pasakojo moteris.

Tačiau net ir praėjus dviem nėštumo trimestrams bloga Sophie savijauta niekaip nesibaigė. Nei vienas iš darytų tyrimų jokių nėštumo sutrikimų neparodė, todėl ginekologė patarė kreiptis į šeimos gydytoją.

„Pamenu, kaip gydytojo veidą išvagojo raukšlės pamačius mano spaudimą – jis buvo neįtikėtinai aukštas. Susirūpinęs, kad sergu plaučių uždegimu, jis nusiuntė mane į vietinės ligoninės pulmonologijos skyrių.

Atlikus echoskopiją man pasakė, kad ant mano krūtinės yra masė ir tada nusiuntė mane biopsijai. Vis dėlto net ir tada per daug nesijaudinau“, – kalbėjo pašnekovė.

Moteris prisimena, kaip sėdėdama ant ligoninės lovos nusišypsojo ateinančiam gydytojui, tačiau greitai pamatė, kad jo akys gerų žinių nežada.

„Atsiprašau, jūs sergate vėžiu“, – sukrečiančias naujienas pranešė medikas.

Nerimavo dėl kūdikio sveikatos

Sophie sakė, kad tokiomis naujienomis negalėjo patikėti – juk buvo jau 6 mėnesį nėščia. Visuomet šalia buvęs jos vyras išliko ramus, tačiau dėl patirto sukrėtimo nežinojo, ką daryti. Vėliau prie poros priėjęs onkologas patikslino, kad Sophie serga leukemija – kraujo vėžiu.

„Kol man atlikinėjo tyrimus Bristolio karališkoje ligoninėje, negalėjau galvoti apie nieką kitą, tik apie pilve esantį sūnų. Kai man pranešė, kad nedelsiant reikės pradėti chemoterapiją, iškart pradėjau priešintis. Labai bijojau, kad tai gali paveikti mūsų kūdikį“, – pasakojo Sophie.

Vis dėlto medikams pavyko perkalbėti porą, paaiškinus, kad atsisakant chemoterapijos pasekmės būtų dar blogesnės.

„Jie sakė, kad pirmieji du chemoterapijos raundai bus nedidelio stiprumo, o kūdikio būklę jie tikrins kas savaitę. 32 nėštumo savaitę suplanavome Cezario pjūvį, kad vėliau galėčiau gauti stipresnę vaistų dozę.“

Apie jos nėštumą pakeitusią patirtį pasakodama Sophie džiaugėsi, kad vienintelis šalutinis poveikis pradėjus chemoterapiją buvo dar labiau padidėjęs nuovargis. Nepaisant to, ji prisimena ir tai, kaip kiekvieną vakarą apsikabinusi savo pilvą verkdavo ir melsdavo geriausio.

„Cezario pjūvio diena buvo pati emocionaliausia mano gyvenime. Gimęs Freddie nesvėrė net 2 kilogramų, todėl prie jo prisiliesti galėjau vos akimirkai, o tada jis iškart buvo išvežtas į naujagimių skyrių intensyviai priežiūrai.

Visą mano laimę gimus kūdikiui sugriovė tai, kad Freddie nedelsiant turėjo būti išvežtas į kitą ligoninę, kur turėjo būti prižiūrimas specializuotame naujagimių skyriuje. Buvau sugniuždyta, kad turėsiu būti atskirai nuo savo sūnaus“, – pasakojo Sophie.

Laiminga pabaiga

Moteris prisiminė, kaip kartu su vyru pakaitomis vykdavo į kitą ligoninę lankyti naujagimio, tačiau vis tiek jautė didžiulę kaltę, kad negali nuolat būti šalia. Laimei, Freddie laikėsi puikiai ir po poros mėnesių buvo išleistas namo.

Rugpjūtį baigusi chemoterapijos kursą ir grįžusi namo leisti laiką su šeima, Sophie lapkritį turėjo grįžti į ligoninę kaulų čiulpų transplantacijai.

„Tris savaites buvau izoliuota, man buvo atliekama intensyvi chemoterapija, viso kūno švitinimas ir galiausiai pati transplantacija.

Jaučiausi siaubingai. Nuolat buvo silpna, nuslinko plaukai, burna buvo padengta opomis, o viską sunkino beprotiškas ilgesys sūnui“, – kalbėjo ji.

Leukemija Sophie paliko ne tik siaubingą patirtį, tačiau ir kitas sveikatos problemas. Intensyvus gydymas pažeidė moters kiaušides ir iššaukė ankstyvą menopauzę, todėl Freddie neturi galimybės augti apsuptas brolių ar seserų.

„Aš pati reguliariai tikrinuosi, tačiau, praėjus penkeriems metams, leukemijos pasikartojamumo rizika smarkiai sumažėja.

Nors Freddie kūdikystė buvo paženklinta sunkumų, nėra jokių požymių, kad jis būtų paveiktas ilgesniam laikui. Kiekvieną kartą kai žiūriu į savo mielą ir aktyvų berniuką negaliu jausti nieko daugiau, tik laimę“, – džiaugėsi Sophie.

Parengta pagal thesun.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.