Pataikė iš pirmo karto: įsidarbino pirmoje „Google“ rastoje darbovietėje, dabar vadovauja visos Lietuvos padaliniams

Studijų metu įsigijęs mikroautobusiuką sezoniniams darbams, Karolis Kanapinskas netrukus nusprendė ieškoti pastovaus darbo. Pasirinkęs pirmą „Google“ paieškoje rastą darbovietę, joje dirba jau vienuolika metų, penkerius iš jų vadovavo tarptautinės siuntų bendrovės „Venipak“ Šiaulių, Panevėžio ir Telšių terminalams, o prieš metus jo atsakomybei patikėta užtikrinti visos Lietuvos terminalų darbą.

Karolis Kanapinskas.
Karolis Kanapinskas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 12, 2022, 7:00 PM

„Pradėjau dirbti kurjeriu prieš pat Kalėdas, tad pirmos dienos buvo neįtikėtinai įtemptos – atsiradau verdančiame siuntų katile, – prisimindamas savo darbo pradžią pasakoja terminalų vadovas. – Išmokti dirbti tokiu laikotarpiu buvo nemenkas iššūkis, tačiau nenuleidau rankų — netrukus dirbti tapo daug lengviau. Šią istoriją pasakoju naujokams, papuolusiems į darbo įkarštį. Kita vertus, dabar, dėl nuolat tobulinamos darbuotojų įvedimo programos, naujokams darbą perprasti yra kur kas lengviau.“

Vadovu tapo per penkerius metus

Kurjerio pareigose vyras dirbo apie pusantrų metų, o atlaisvėjus vienai iš vadybininko pozicijų, ėmėsi iniciatyvos ją užimti. Po kiek daugiau nei penkerių metų, vyras tapo trijų „Venipak“ terminalų vadovu, o dar po trejų metų tapo atsakingu už visos Lietuvos terminalus.

„Būdavo, iš Šiaulių vykstu į Panevėžį, Telšius, dalyvauju susitikimuose su kitais terminalų vadovais Vilniuje bei Kaune. Dabar komandiruočių kryptys dar labiau išsiplėtė. Kiek įmanoma daugiau laiko stengiuosi skirti savo komandai – rytais apžvelgiame terminalų rezultatus, analizuojame iškilusias problemas, jas sprendžiame. Taip pat aktyviai prisidedu tiek prie planuojamų projektų, tiek prie naujų kolegų paieškų“, – apie darbą pasakoja K. Kanapinskas.

Vadovo pareigos vyrui reiškia daug – pasak jo, tenka būti atsakingu ne tik už komandos laimėjimus, bet ir už pralaimėjimus. Tačiau būtent tai jam leidžia jaustis įvertintu ir demonstruoja komandos pasitikėjimą. Tuo tarpu iššūkius, su kuriais vyrui teko susidurti kylant karjeros laiptais, pasak jo, įveikti padėjo teisingumas, sąžiningumas ir empatija.

„Pagrindinis iššūkis kelionėje nuo kurjerio iki terminalų vadovo buvo tas, kad tapau vadovu kolegoms, su kuriais juokaudavau pertraukų metu. Ne paslaptis, jog taip kur kas sunkiau palaikyti draugiškus santykius. Šioje situacijoje, manau, ypač svarbu būti teisingu, sąžiningu ir empatišku vadovu – nuoširdžiai stengiuosi tokiu būti. Tai, jog kažkada ir pats buvau kurjeriu, galiausiai tapo privalumu. Šiandien ne tik gebu geriau suprasti kolegas, bet džiaugiuosi gerais santykiais su savo komanda“, – tikina terminalų vadovas.

Motyvuoja galimybė tobulėti

Anot K. Kanapinsko, viena iš geriausių motyvacijos priemonių darbe – galimybė prisidėti prie bendrovėje vystomų projektų.

„Be galimybių augti ir tobulėti, nemanau, kad jausčiausi lyg mano darbas pilnavertis, nes nebūtų tikslo. Mane motyvuoja ir tai, jog turiu puikų kolektyvą visose Baltijos šalyse — komandos čia labai smagios, – tikina pašnekovas. – Taip pat vertinu, jog turime profesionalių, atsidavusių kurjerių komandą. Tai labai pasimato per įtemptus laikotarpius, kuomet visi vieningai susitelkiame, kad tik klientai siuntas gautų laiku“.

Pasak terminalų vadovo, vienuolika metų dirbant „Venipak“, teko iš arti stebėti ne tik įmonės pokyčius bei spartų kelią automatizuojamų procesų link, bet ir pačiam daug ko išmokti. Pasak jo, mokymasis prieiti, suprasti ir tinkamai motyvuoti darbuotojus nesibaigs niekada, nes kiekvienas komandos narys individualus.

„Mano darbas sukasi aplink žmones – vis dar mokausi su jais dirbti. Tai nėra lengva, kadangi kiekvienas esame savitas, mus motyvuoja skirtingi dalykai. Vienam tai pinigai, kitam — geras žodis, papildomos atsakomybės, aplinka, – pasakoja „Venipak“ atstovas. – Dirbdamas vadovaujančiose pozicijose supratau, kad alga ne vieną darbuotoją motyvuoja tik tam tikrą laiką. Todėl būtina išmokti laiku pastebėti, ko iš tiesų žmogui reikia. Tai yra ir viena svarbiausių mano pareigų“.

Jau dabar galite prisijungti prie tarptautinės siuntų bendrovės „Venipak“ komandos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.