Vietoje tarptautinio verslo – kokybiško maisto gamyba gimtinėje

Giedrius Ribinskas nuo pat mažų dienų buvo vaikas, kurį dažnai galėdavai išvysti virtuvėje. Vaikinas pasakoja, kad maisto gaminimas jų šeimoje yra paveldėtas iš kartos į kartą. Jis prisimena, kad virtuvėje suktis labiausiai mėgdavo šeimos moterys: proprosenelė, prosenelė, senelė ir mama, kuriai, gaminant valgį, Giedrius neduodavo ramybės kamantinėdamas apie maisto gaminimo procesą. Atrodytų, kad jau nuo pat mažens Giedrius žinojo kuo bus užaugęs, tačiau, baigęs mokyklą, vaikinas pasuko visai kitu keliu.

Šiais metais Vylius kartu su Giedriumi ir dar keliais savo darbuotojais įstojo į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą studijuoti maisto pramonės darbuotojo profesiją.
Šiais metais Vylius kartu su Giedriumi ir dar keliais savo darbuotojais įstojo į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą studijuoti maisto pramonės darbuotojo profesiją.
Pameistrys Giedrius Ribinskas.
Pameistrys Giedrius Ribinskas.
Šiais metais Vylius kartu su Giedriumi ir dar keliais savo darbuotojais įstojo į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą studijuoti maisto pramonės darbuotojo profesiją.
Šiais metais Vylius kartu su Giedriumi ir dar keliais savo darbuotojais įstojo į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą studijuoti maisto pramonės darbuotojo profesiją.
Šiais metais Vylius kartu su Giedriumi ir dar keliais savo darbuotojais įstojo į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą studijuoti maisto pramonės darbuotojo profesiją.
Šiais metais Vylius kartu su Giedriumi ir dar keliais savo darbuotojais įstojo į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą studijuoti maisto pramonės darbuotojo profesiją.
„Chef the Viking“ restorano įkūrėjas Vylius Blauzdavičius.
„Chef the Viking“ restorano įkūrėjas Vylius Blauzdavičius.
Šiais metais Vylius kartu su Giedriumi ir dar keliais savo darbuotojais įstojo į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą studijuoti maisto pramonės darbuotojo profesiją.
Šiais metais Vylius kartu su Giedriumi ir dar keliais savo darbuotojais įstojo į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą studijuoti maisto pramonės darbuotojo profesiją.
Pameistrys Giedrius Ribinskas.
Pameistrys Giedrius Ribinskas.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 7, 2022, 1:04 PM, atnaujinta Nov 24, 2022, 10:19 AM

„Gerai sekėsi tikslieji mokslai, galvojau apie mediciną, biomechaniką, bet pasirinkau tarptautinio verslo studijas. Jas baigiau, mokslai labai patiko, nes specialybė labai plati. Stojau į kolegiją, nes norėjau turėti daugiau praktikos užsiėmimų ir kuo greičiau išmokti daugiau dalykų“, – sako Giedrius.

Apsigyvenęs Vilniaus bendrabutyje, Giedrius pastebėjo, kad net ir stropiai lankant paskaitas bei sąžiningai besimokant, lieka nemažai laisvo laiko, kurį vaikinas nusprendė išnaudoti dirbdamas. Pirmasis darbo skelbimas, kuris patraukė vaikino akį, buvo ne kas kita, kaip darbas restorane.

„Darbas restorane tapo mano aistra. Kolegijoje buvau tikrai geras studentas, gaudavau stipendiją, stengiausi, gerai mokiausi, o visą likusį laiką skirdavau virtuvei. Baigęs studijas ir įgijęs bakalauro laipsnį, atsidūriau kryžkelėje. Turėjau labai aiškiai savęs paklausti, kuria kryptimi noriu eiti toliau,“ – svarbias gyvenimo akimirkas prisimena Giedrius Ribinskas.

Likimo, matyt, buvo jau taip nuspręsta, kad „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ herojaus kelrode žvaigžde tapo gerai Lietuvoje žinomas mėsos ir grilio žinovas Vylius Blauzdavičius, kuris kulinarijos keliu pasuko taip pat ne iš karto, o šiandien vadovauja savo įkurtam restoranui „Chef the Viking“. Vylius Blauzdavičius sako, jog nemėgsta akiplėšų, bet jam patinka žmonės, siekiantys savo tikslo. Tokiu jam pasirodė ir Giedrius. „Aš labai vertinu diskusiją tarp žmonių ir mes ilgainiui atradome savo kalbą ir jis labai pas mus „prigijo“, – gražių žodžių savo mokiniui negailėjo „Chef the Viking“ restorano įkūrėjas Vylius Blauzdavičius.

Šiandien tiek Giedrius, tiek Vylius vis dar prisimena savo pažinties dieną ir pirmąjį susitikimą, po kurio užgimė nuostabi darbdavio ir darbuotojo, meistro ir pameistrio draugystė, vedanti link bendro tikslo – kokybiško maisto gamybos.

„Vylius priėmė mane kaip šeimos narį, tapo mano mentoriumi ir suteikė man tiek žinių, apie kurias net negalėjau pasvajoti.

Dabar aš į jį žiūriu kaip į vieną svarbiausių žmonių savo gyvenime“, – atviravo Giedrius. Tuo tarpu Vylius Blauzdavičius pabrėžė, jog jam pameistrystė yra unikali galimybė išmokti dirbti su mokiniu ir tapti jam mentoriumi, gebančiu perduoti patirtį ir žinias.

Ir tai dar ne viskas – siekis būti geriausiais virtuvės šefais, kokybiško maisto gamintojais tiek laidos herojų Giedrių, tiek jo darbdavį Vylių paskatino baigti pagilinti turimas žinias ir baigti mokslus šioje srityje. Šiais metais Vylius kartu su Giedriumi ir dar keliais savo darbuotojais įstojo į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą studijuoti maisto pramonės darbuotojo profesiją. Studijas laidos herojai pasirinko pameistrystės mokymo formos būdu, kurias inicijuoti gali kiekviena suinteresuota šalis.

Kodėl patyręs ilgametis virtuvės meistras nusprendė patobulinti žinias Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre sužinosite laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ šeštadienį 17 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.