6-metė Veronika pagaliau žengė pirmuosius žingsnius: mergaitės mama dėkoja už stebuklą

Viena iš praėjusių metų „Išsipildymo akcijos“ herojų – dabar jau 6-metė Veronika. Mergaitė gimė su itin reta patologija – nesusiformavusiu kairės kojos šlaunikauliu, o ant dešinės kojos tebuvo trys pirštukai, ji neturėjo kulnakaulio. Veronikos šeima tesvajojo apie tai, kad dukrelė nebekęstų skausmų, pagaliau atsistotų ir nors ir mažais žingsneliais, bet pagaliau pradėtų džiaugtis pilnaverte vaikyste kartu su kitais judriais vaikais.

 Veronika pagaliau žengė pirmuosius žingsnius.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Veronika pagaliau žengė pirmuosius žingsnius.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Veronika pagaliau žengė pirmuosius žingsnius.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Veronika pagaliau žengė pirmuosius žingsnius.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Veronika pagaliau žengė pirmuosius žingsnius.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Veronika pagaliau žengė pirmuosius žingsnius.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 4, 2022, 2:38 PM, atnaujinta Nov 10, 2022, 12:12 PM

Ilgą laiką šeima ieškojo būdų, kaip padėti dukrelei, o kai pagaliau ėmė atrodyti, kad sprendimas – jau šalia, viskas ir vėl subliūško. Paaiškėjo, kad Veronikos kojai gautas protezas nėra tinkamas. Mergaitė su juo iškęsdavo vos 15–20 minučių, imdavo virsti, jai skaudėdavo kojytę…

Galiausiai šeima išgirdo apie JAV dirbantį gydytoją Dr. Paley, padedantį tokiems vaikučiams, kaip Veronika. Verdiktas buvo aiškus – mergaitei reikalingos trys operacijos, kurių kaina siekė net 300 tūkst. eurų, o Veronikos mama Oksana suprato teturinti tik pusę reikalingos sumos…

Šeimos noras padėti dukrelei buvo už viską stipresnis, tad galiausiai jie kreipėsi į „Išsipildymo akciją“ ir buvo išgirsti daugybės mažųjų ligoniukų skausmui neabejingų žmonių. Todėl šiandien Oksana ir jos dukrelė Veronika pagaliau gali džiaugtis – išsipildė visa tai, apie ką anksčiau jos išdrįsdavo tik pasvajoti.

Per pusę metų surinkus reikiamą sumą, dar šių metų sausio pabaigoje šeima išvyko į JAV operuotis. Ir nors mergaitei prireikė dvigubai daugiau operacijų, nei buvo planuota iš pradžių, pritaikius protezą, Veronika pagaliau žengė pirmuosius žingsnius.

„Tai yra milžiniška suma ir aš supratau viena – kai žmonės susiburia, galime viską. Jei būtų galimybė, tikrai kiekvienam atskirai paspausčiau ranką. Aš tikėjau, kad mūsų svajonė išsipildys, bet kad taip greitai... Žinoma, ji dar negali lakstyti su kitais vaikais, bet ji jau stovi. Tai yra tai, ko mes ir siekėme. Pirmas užsibrėžtas mūsų tikslas – kad vaikas atsistotų“, – pasakoja džiaugsmo neslėpdama mama.

Šiuo metu Veronika vis dar vaikšto su mamos arba vaikštynės pagalba, bet gyvenimas stipriai pasikeitė – vien faktas, kad pati mergaitė mamos prašo uždėti protezą ir vis daugiau veiksmų geba atlikti savarankiškai.

„Anksčiau per dieną ant protezo išstovėdavome tik po 2–3 valandas, o dabar ji praktiškai visą dieną gali su juo išbūti“, – pasakoja Oksana.

Veronikos mama užsimena, kad ateityje laukia ir dar viena kelionė į JAV – čia mergaitė ne tik bus ir vėl apžiūrėta, bet jai bus pritaikytas ir naujas protezas.

„Dar reikia laiko – viskas priklauso ir nuo vaiko noro vaikščioti. Vienos pusės raumenynas stipresnis, todėl reikia įdėti labai daug pastangų, kad pavyktų ištreniruoti raumenis pusėje, kurioje yra protezas. Tuomet ji žingsnius galėtų žengti laisviau. Tai laiko klausimas, bet viskas bus gerai – ji išsivaikščios“, – įsitikinusi laiminga mama.

Prie vaikų svajonių išsipildymo gali prisidėti kiekvienas. „Išsipildymo akcija“ bendradarbiauja su aukojimo internetu portalu aukok.lt, telekomunikacijų operatoriumi TCG, operatoriais Bitė, Tele2 ir Telia. Skambinti ar rašyti trumpąsias SMS žinutes ir paaukoti galite šiais numeriais:

1891 – 3 EUR;

1892 – 5 EUR;

1893 – 10 EUR.

Visa paaukota suma keliauja į „Išsipildymo akcijos“ sąskaitą – akcijos partneriai netaiko jokių kitų mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.