Pameistrystė gali būti itin saldi

Greta Andrašiūtė nuo vaikystės buvo neabejinga menui, puikiai piešė, jai patiko tapyti ir savo ateitį ji planavo sieti su menų studijomis. Tačiau, baigus mokyklą, jos dėmesį patraukė saldumynų pasaulis, pati ėmė kepti įvairius sausainius, gaminti desertus, kol galiausiai nusprendė pasirinki konditerės specialybę.

Konditerė – pameistrė Greta Andrašiūtė.
Konditerė – pameistrė Greta Andrašiūtė.
„LA Pettite Patisserie“ kepyklėlės įkūrėja Roberta Rukauskienė.
„LA Pettite Patisserie“ kepyklėlės įkūrėja Roberta Rukauskienė.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 3:15 PM

Gretai labai toli ieškoti neteko, šiandien ji studijuoja Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre, kur, mokantis konditerijos paslapčių, estetikos ir kūrybos netrūksta. Čia ruošiami itin aukštos kvalifikacijos specialistai, kurie mokomi ne tik konditerijos, bet ir dekoravimo paslapčių.

Studijuoti konditerijos specialybę televizijos laidos „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ herojė pasirinko jau Lietuvoje puikiai reglamentuota pameistrystės mokymo forma. Greta pasakoja, kad rinkos šiek tiek kitokį kelią nei įprasta pameistrystei – ji pati pasiirinko „LA Pettite Patisserie“ kepyklėlę savo darbdaviu, įsidarbino ir tik tuomet buvo pasirašyta trišalė pameistrystės teikimo sutartis tarp mokyklos, jos ir darbovietės atstovo.

Greta laiminga, kad pameistrystė darbo vietoje ir mokykloje vyksta įvairiausiais praktiniais būdais, kurių metu jai suteikiama unikali galimybė iš arčiau susipažinti su savo pasirinkta profesija.

Pameistrystės mokymo formos naudinga ir darbdaviams, jos dėka nemažai darbdavių jau surado motyvuotų, lojalių, norinčių dirbti ir likti darbo vietoje darbuotojų, tačiau čia derėtų pridurti, pasak Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro Pameistrystės poskyrio metodininko Liutauro Valicko, kad sėkmingiausias pameistrystės modelis darbovietėse yra tik tada, kai pameistrys iš karto yra priimamas kaip darbuotojas, bet ne praktikantas.

„Norėtųsi daugiau jaunimo, kurie ateitų, keistųsi. Man labai patiko Vokietijoje, kur studentai žino, kad jų rezultatų ateis pasižiūrėti restoranų vadovai ir išsirinks tik pačius geriausius. Tuo tarpu restoranai kasmet irgi laukia naujų talentų“, – sako Roberta Rukauskienė, „LA Pettite Patisserie“ kepyklėlės įkūrėja ir Gretos darbdavė.

Vos po kelių mėnesių Greta įgys konditerės profesiją, o tuomet jau sieks savo slapčiausios svajonės išpildymo. Kokia ji? Žiūrėkite laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ šeštadienį 17 val. per „Lietuvos ryto televiziją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.