Pameistrio kelias nuo žvaigždėtų tolių iki profesionalaus programavimo

Šiandien Jonas Kaspariūnas jaučiasi laimingas ir atvirai sako, kad šiuo metu tikrai dirba savo svajonių darbą. O kelias link šios dienos buvo ilgas ir labai įdomus. Jonas vaikystę praleido kaime, kuris buvo visai netoli Molėtų observatorijos.

Jonas Kaspariūnas.
Jonas Kaspariūnas.
Sigis Jermolovičius, „EIS Group Lietuva“ direktorius.
Sigis Jermolovičius, „EIS Group Lietuva“ direktorius.
Jonas Kaspariūnas.
Jonas Kaspariūnas.
Molėtų observatorija.
Molėtų observatorija.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 16, 2022, 1:06 PM

„Naktį, kai būdavo giedra išeidavome pasižiūrėti į žvaigždes, šis įprotis „įaugo į kraują“ ir vėliau tapau Lietuvos Astronomijos mėgėjų klubo prezidentu“, – savo pasakojimą pradeda Jonas.

Jam teko organizuoti daug konferencijų, renginių, suteikti galimybę Lietuvos žmonėms stebėti saulės užtemimus ir kitus dangaus reiškinius. Tačiau ilgainiui Jonas pajuto, kad metas turėti stabilią profesiją ir pasuko link technologijų mokslo, kuris jam buvo arti širdies nuo mokyklos laikų. Dar būdamas moksleiviu pats bandė programuoti ir jam tai buvo labai įdomu. Laidos „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ herojus nusprendė įstoti į Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centrą, kuriame yra ruošiami kvalifikuoti, gebantys projektuoti ir kurti pilnai funkcionuojančias informacines sistemas, programuotojai. Tapti programuotoju Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centre gali kiekvienas, nepaisant savo amžiaus ar pradinių gebėjimų. Svarbiausia – įveikti stojimo procedūras, kurios tikrai nėra sunkios ir užtikrinančios aukštą mokslo kokybę. Programavimo studijas Jonas pasirinko studijuoti jau daugelio pamėgtu pameistrystės mokymo formos būdu, kuomet, derindamas studijas ir gavęs paskirtą praktikos vietą, studentas gali ir dirbti, ir mokytis vienu metu.

Jono darbdaviu tapo tarptautinė įmonė „EIS Group Lietuva“, kurianti IT produktus draudimo bendrovėms. Didžiosios Europos, Amerikos, Azijos kompanijos renkasi būtent šios įmonės sprendimus.

„Tai yra naujų darbuotojų prijungimas prie įmonės palengvinta forma – sutelkiant dėmesį į konkrečias technologijas. Universitetuose specialistai apmokomi labai plačiai, o mums reikia labai siauros specifikos specialistų. Būtent tokius darbuotojus mums siūlo Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centras ir mums tai labai tinka. Gyvenimas vis greitėja ir mes nenorime laukti kandidatų ketverius metus, mums jų reikia greičiau“, – patirtimis dalijosi Jono darbdavys Sigis Jermolovičius, „EIS Group Lietuva“ direktorius.

Jonas sako, kad jam patiko, jog galėjo iš karto prisiliesti prie realaus produkto ir jo vystymo ir suprasti koks yra kompanijos darbas iš vidaus. Svajojantiems apie programuotojo profesiją, „EIS Group Vilniaus“ skyriaus vadovas Sigis Jermolovičius sako, kad pirmiausia reikėtų pagalvoti apie savo motyvaciją siekti užsibrėžtų tikslų, o visa kita galima išmokti.

Mūsų laidos herojus Jonas Kaspariūnas šiandien be galo patenkintas savo karjeros pasirinkimu. O kaip gi kitaip gali būti? Juk vos per ketverius darbo metus nuo pameistrio programuotojo jis jau tapo senior programuotoju. Vyras nežada sustoti ir atvirai sako: „šiuo metu tikra dirbu savo svajonių darbą“.

Pameistrystės mokymo forma Lietuvoje profesinėse mokyklose taikoma jau ne vienerius metus, vis daugiau mokyklų įtraukia šią mokymo formą į savo veiklos planus, tačiau vis dar kyla nemažai klausimų dėl šios mokymo formos kokybės užtikrinimo ir jos priežiūros įgyvendinimo. Kaip sekasi mokykloms diegti šią mokymo formą, žiūrėkite laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ šeštadienį 17 val. tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.