Į Monako kunigaikščio laimę kėsinasi vėžio žnyplės

Monako kunigaikščiui Albert’ui II (64 m.) jau trečią kartą buvo operuota galva. Gydytojai pastebėjo nerimą keliančius odos pokyčius, kurie nuolat pasikartoja. Odos vėžys – jau seniai svarbi tema ir tarp jo žmonos Monako kunigaikštienės Charlene (44 m.), kilusios iš Pietų Afrikos Respublikos, draugų. Ji – buvusi pasaulinio meistriškumo plaukikė, kuri metų metus treniravosi atvirame baseine Durbane po svilinančia Afrikos saule.

Nepaisant Albert’o II ir Charlene ligų, pora su vaikais Jacques’u ir Gabriella džiaugiasi šventėmis.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Nepaisant Albert’o II ir Charlene ligų, pora su vaikais Jacques’u ir Gabriella džiaugiasi šventėmis.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Nepaisant Albert’o II ir Charlene ligų, pora su vaikais Jacques’u ir Gabriella džiaugiasi šventėmis.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Nepaisant Albert’o II ir Charlene ligų, pora su vaikais Jacques’u ir Gabriella džiaugiasi šventėmis.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 7, 2023, 3:16 PM

Monako kunigaikštienė reguliariai atlieka klinikinius tyrimus. Ji ir savo sutuoktinį supažindino su gyvybę gelbėjančiu prevenciniu gydymu.

Dėl to, kad dabar Albert’ui II jau trečią kartą buvo operuota galva, turi labai nerimauti Charlene ir jų vaikai Jacques’as ir Gabriella.

Trečioji operacija Monako kunigaikščiui buvo atlikta prieš aštuntąjį dvynių gimtadienį praėjusių metų gruodį. Iš galvos priekio ir pakaušio buvo pašalinti apgamai ir ėminiai nusiųsti į laboratoriją. Nosis taip pat buvo operuota.

2014-aisiais, kaip tuomet patikino Monako karališkieji rūmai, monarchui buvo pašalintas gerybinis apgamas. Po penkerių metų Prancūzijoje pasirodė pranešimai apie kitą kunigaikščiui atliktą operaciją – tai sukėlė didelį susirūpinimą.

Tuomet Monako karališkųjų rūmų spaudos atstovas nuramino ir sakė, kad tai buvo seniai planuota dermatologinė intervencija. Galima pasikartojančio gydymo priežastis – Albert’o II pomėgiai.

Jam patinka sportuoti gryname ore, ypač slidinėti, buriuoti ir irkluoti.

Dideliame aukštyje ir ant vandens saulės spinduliuotė intensyvesnė. Dėl to yra didesnis pavojus, kad ultravioletiniai spinduliai gali pažeisti kūno ląstelių DNR.

Monako kunigaikščio sporto karjeros pradžioje dar nebuvo specialių drabužių, kurie apsaugo nuo ultravioletinių spindulių. Be to, apsauginiai saulės kremai nebuvo tokie veiksmingi kaip dabar.

Baimė dėl vėžio kausto Monako kunigaikštienės Charlene šeimą. Jos senelis iš motinos pusės Brianas Humberstone’as mirė 1998-aisiais būdamas vos 65-erių nuo piktybinio auglio. Tai buvo skaudus smūgis tuo metu 20-metei Charlene, kurią užgulė begalė rūpesčių ir dėl jos motinos Lynette (65 m.).

Monako kunigaikščio galvos operacija turėjo būti šokas jo vaikams Jacques’ui ir Gabriellai.

Dvyniai praėjusiais metais nerimavo dėl savo motinos, kuri Pietų Afrikos Respublikoje buvo susirgusi gyvybei pavojinga liga ir negalėjo skristi namo.

Po sugrįžimo Monako kunigaikštienė Charlene buvo gydoma vienoje Šveicarijos klinikų. Vaikai lankė ją ligoninėje ir suvokė, kaip blogai jautėsi jų mama.

Ji vis dar nepasveiko, kaip neseniai sakė Albert’as II: „Charlene dažnai jaučiasi išsekusi. Jai dar reikia laiko, kad atsigautų ir vykdytų papildomas pareigas.“

Dėl to, kad dabar jų tėtis turi sveikatos problemų, Jacques’ui ir Gabriellai neramu. Dvyniai labai jautrūs – tokia žinia sklinda iš Monako karališkųjų rūmų.

Albert’as II praėjusiais metais vaikus atsiėmė iš mokyklos. Iš dalies todėl, kad jie neturėtų kentėti dėl galimo klasės draugų erzinimo, kai nėra jų motinos. Į mokyklą Jacques’as ir Gabriella grįžo tik rudenį.

Nepaisant operacijos, Albert’as II dirba toliau. Monako kunigaikštis privalo kas šešis mėnesius kreiptis į gydytoją, kad būtų atlikti jo apgamų tyrimai.

Be to, jam rekomenduojama nuolat tikrinti odos būklę ir dėl mažiausių pokyčių konsultuotis su savo dermatologu. Bet Monako kunigaikščio šeimos baimė neatslūgsta.

Švenčiant aštuntąjį Jacques’o ir Gabriellos gimtadienį jų tėtis drąsiai šypsojosi. Jis su Charlene dovanojo vaikams, pasipuošusiems komiksų personažų kostiumais, šventę su aktoriais. Dvyniai dalyvavo akcijoje, skirtoje jūriniams vėžliams gelbėti.

Tai Jacques’ui ir Gabriellai buvo paguoda ir pramoga po neramių žinių apie jų tėčio ligą.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.