Pameistrės kosmetikės tikslas – susikurti sau darbo vietą

Erika Aleknavičienė gyvena Elektrėnuose. Trisdešimtmetė dviejų mažų vaikų mama skuba į Elektrėnų profesinio mokymo centrą, čia ji mokosi ir siekia kosmetikės išsilavinimo. „Nuo pat vaikystės svajojau tapti kirpėja, tačiau po mokyklos baigimo mūsų šeima neturėjo galimybės manęs išsiųsti į mokslus didesniame mieste, tai įgijau biuro komersanto specialybę. O į grožio pasaulį mane atvedė kolegė, supažindinusi su grožio priemonėmis, ir pasiūliusi užsiimti vadyba. Taigi, žinių apie kosmetikos pasaulį aš jau turėjau“, – sako Erika.

Filmavimo akimirkos Elektrėnų profesinio mokymo centre.
Filmavimo akimirkos Elektrėnų profesinio mokymo centre.
Erika Aleknavičienė, kosmetikė – pameistrė.
Erika Aleknavičienė, kosmetikė – pameistrė.
Eglė Burdulienė, grožio namų direktorė, meistrė ir profesijos mokytoja.
Eglė Burdulienė, grožio namų direktorė, meistrė ir profesijos mokytoja.
Filmavimo akimirkos Elektrėnų profesinio mokymo centre.
Filmavimo akimirkos Elektrėnų profesinio mokymo centre.
Erika Migonienė, profesijos mokytoja ir kosmetikų grupės vadovė.
Erika Migonienė, profesijos mokytoja ir kosmetikų grupės vadovė.
Gintarė Suslavičienė, kosmetikų profesijos teorinės dalies mokytoja.
Gintarė Suslavičienė, kosmetikų profesijos teorinės dalies mokytoja.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 27, 2023, 2:19 PM

Erika Aleknavičienė kosmetikės specialybę pasirinko, nes labai norėjo įgauti daugiau žinių apie kūno priežiūrą, odos sandarą, kosmetinių medžiagų sudėtį. Elektrėnų profesinio mokymo centre kosmetiko specialybė atsirado tik pernai, tačiau mokyklos vadovybė jau subūrė nemažą profesijos mokytojų komandą.

„Dabar turime 24 mokines, kurios mokslus pradėjo nuo rugsėjo. Buvo ir konkursas, o norinčių buvo daugiau nei galėjome priimti. Studijos truks dvejus metus. Būsimos kosmetikės mokosi veido ir kūno priežiūros, manikiūro, pedikiūro, depiliacijų, makijažo atlikimo reikalavimų ir technikos. Kiekviena moteris, baigusi mūsų studijas, pasirinks tai, kas jai geriausiai sekasi“, – patirtimi dalijosi profesijos mokytoja ir kosmetikų grupės vadovė Erika Migonienė.

Elektrėnų profesinio mokymo centre galima pasirinkti mokymąsi pagal pameistrystės programą. Tai tokia mokymosi forma, kai besimokantis, išklausęs teorijos paskaitas, likusią dalį žinių įgyja konkrečioje įmonėje ar pas meistrą. Erika Aleknavičienė manikiūro modulį šiuo metu praktiškai mokosi meistrės Eglės salone. „Mane daugelis gąsdina, kad užsiauginsiu sau konkurentų kartą, o aš visuomet sakau, jog aš užauginsiu gerų meistrų kartą“, – sako grožio namų direktorė, meistrė ir profesijos mokytoja Eglė Burdulienė.

Kosmetikų profesijos teorinės dalies mokytoja Gintarė Suslavičienė pabrėžia šios profesijos unikalumą – klientas visuomet yra šalia ir meistrės negali suklysti, nes dirba su didžiausiu žmogaus kūno organu – oda. Todėl mokytis kosmetiko profesijos pameistrystės būdu yra įmanoma tik turint bazines žinias apie žmogaus kūno sandarą, odą, kosmetikos priemones. Elektrėnų profesinio mokymo centre Erika kosmetikės profesijos mokosi pagal pameistrystės programą, o tai reiškia, kad didesnę dalį dienos praleidžia ne mokymo įstaigoje, o realioje darbovietėje. Jos užimtumas stebina net jos mokytojas. Dviejų vaikų mama mokosi naujos profesijos, po pietų skuba į meistrės Eglės saloną, čia dirba su klientėmis. Turi dar papildomą vadybininkės darbą – vakarais bendrauja su klientais, kurie iš jos įsigyja kosmetikos. Erika sako, kad kosmetikės profesija jai labai įdomi. Ji vis labiau ima suprasti, kad čia svarbu ne vien gerai išmanyti amatą, tačiau turėti ir psichologinį jautrumą, gebėjimą užmegzti ryšį su atėjusiu į grožio saloną žmogumi. O pagrindinis pameistrės Erikos tikslas – susikurti sau darbo vietą ir dirbti savarankiškai.

Kaip realiai atrodo studijos Elektrėnų profesinio mokymo centre žiūrėkite šeštadienį laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ 17 val. tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.