Šiukšlių konteinerius rausiantis vyras pademonstravo savo radinius: laimikis atima žadą

Raustis po šiukšlių konteinerius – ne vien asocialių asmenų užsiėmimas. Vyras iš Jungtinės Karalystės šokiravo socialinių tinklų vartotojus, pademonstravęs savo neįtikėtinus laimikius. Pasirodo, mažmeninės prekybos parduotuvės išmeta neįsivaizduojamai daug brangių daiktų.

 123rf asociatyvi nuotr.
 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 11:09 AM

Viename vaizdo įraše vyras vardu Martynas (pavardė neatskleidžiama) filmuoja, kaip pasirausęs šiukšlių konteineryje už kompiuterių parduotuvės ištraukia įvairiausių daiktų, nuo išmestų „iPhone“ iki SSD kortelių ir žaidimų diskų.

Sulig kiekvienu nauju radiniu jis vis labiau jaudinasi. „Puiku! – vienu metu šūkteli jis. – Mega rezultatas!“

Radęs motorizuotą vaikišką policijos dviratį, jis stebisi, kiek kažkas panašaus kainuotų parduotuvėje. „Tikriausiai apie 300 svarų (apie 341 eur)“, – spėja jis.

Tarp šiukšlių buvo ir daugiau smagių vaikiškų žaislų – kai kurie iš jų dar su pakuotėmis. Per savo paiešką Martynas rado gyvatę „Robo Alive“, „Roblox“ šautuvą ir net veikiantį oro ritulio stalą. Taip pat vyras rado neblogų dalykėlių suaugusiesiems, kaip nešiojamąjį masažuoklį ar mikrobangų krosnelėje šildoma šildymo pagalvė.

Martyno teigimu, visų jo tąkart parsineštų daiktų vertė – apie 100 tūkst. svarų sterlingų (beveik 114 tūkst. eurų).

47 m. vyrui iš Kento tai gana įprastas laimikis. Martynas save apibūdina kaip „visu etatu“ dirbantį šiukšlių rausėją. Jis pradėjo tą daryti laisvu laiku dar būdamas vaikas, kad padėtų savo šeimai. Bet supratęs, kaip tai gali būti pelninga, Martynas ėmė tuo užsiimti nuolat ir reguliariai atlieka komercinių šiukšliadėžių patikras.

„Tai neįtikėtina pinigų suma, – sakė jis. – Vaikystėje užaugau sunkiai besiverčiančioje šeimoje. Vieną dieną radau maisto „Tesco“ šiukšliadėžėje, ir nuo to viskas prasidėjo.“

Martynas per savaitę uždirba nuo 200 iki 1000 svarų sterlingų (nuo 227 iki 1137 eur). Per savaitę jis praleidžia apie 12 valandų ieškodamas daiktų ir didžiąją savo laiko dalį praleidžia juos taisydamas, remontuodamas ir perparduodamas. Tačiau didžiąją dalį radinių sakosi atiduodantis draugams, šeimai ar nepriklausomoms labdaros organizacijoms.

Populiariame„YouTube“ seriale „Retail Waste Exposed“ išgarsėjęs Martynas šiuo metu sako turintis tikslą atskleisti milžiniškus mažmeninės prekybos atliekų kiekius ir koks švaistymas vyksta tiesiog mums panosėje.

„Tai, ką jie daro, yra nusikaltimas“, – sakė vyras.

Parengta pagal „Newsflare“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.