Modelis be kojos ar neįgaliojo vežimėlyje? Taip, prašom!

Pirmą kartą susidūrę su šios modelių agentūros modeliais nustemba visi – iš komercinių ir socialinių reklamų, meno projektų į žiūrovą žvelgia neeiliniai veidai su neeilinėmis gyvenimo istorijomis. „Agentūra „Hero Talents“ įkurta tam, kad įgalintų negalią ar kitus kūno ypatumus turinčius žmones,“ – sako jos steigėja Ema Navickienė.

 Modeliai su negalia.<br> „Hero Talents“ nuotr.
 Modeliai su negalia.<br> „Hero Talents“ nuotr.
 Modelis su negalia.<br> „Hero Talents“ nuotr.
 Modelis su negalia.<br> „Hero Talents“ nuotr.
 Modelis su negalia.<br> „Hero Talents“ nuotr.
 Modelis su negalia.<br> „Hero Talents“ nuotr.
 Modelis su negalia.<br> „Hero Talents“ nuotr.
 Modelis su negalia.<br> „Hero Talents“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-04-25 13:21

Šokiruojantys modeliai

„Hero Talents“ modelių kataloge pozuoja vyrai, moterys ir vaikai, patyrę amputacijas, dėvintys protezus, judantys neįgaliojo vežimėlio pagalba, turintys Dauno sindromą, įgimtų patologijų ar retai sutinkamų odos būklių. „Pastebėjome, kad žmonės, kurie turi negalią arba šiaip neatitinka įprastų standartų, pavyzdžiui, dėl didelio kūno svorio, yra retai matomi reklamose ar renginiuose, todėl nusprendėme tai pakeisti,“ – pasakoja „Hero Talents“ vadovė E. Navickienė.

Pasak jos, kol kas agentūros modeliai dažniausiai dalyvauja socialinėse reklamose, meniniuose bei socialiniuose projektuose, nes vykdant atrankas užsakovai jau būna nusprendę, koks modelis turėtų juos reprezentuoti. „Neslėpsiu, kartais mūsų modelių pasirodymas atrankų rengėjus kiek šokiruoja,“ – sako E. Navickienė.

Agentūros interneto svetainėje, deja, kol kas galima pamatyti nevisus jos modelius. „Kol kas trūksta pajėgumų kuriant kokybiškus portfolio, rengiant bandomąsias fotosesijas, komunikuojant apie mūsų veiklą bei modelių išskirtinumą,“ – sako E. Navickienė, tačiau ji tikisi, kad situacija greitu laiku keisis. „Mes nuolat kviečiame prisijungti naujus nestandartinius modelius, savo pavyzdžiu skatinti ir kitus nebijoti savo išskirtinio kūno, jo ypatybių,“ – pasakoja pašnekovė.

Traumos ar negalia nesužlugdė

„Mes vertiname kiekvieno asmens pasirinkimą kalbėti žodžiu ar veiksmu, nuotrauka, o gal žinute socialiniuose tinkluose. Gerbiame ir palaikome kiekvieno žmogaus laisvą valią išsakyti ir parodyti savo požiūrį ar įsitikinimą,“ – sako agentūros įkūrėja. Pasak jos, „Hero Talents“ svarbūs žmonės, kurie ieško savo talentų ir juos atradę tampa pavyzdžiais kitiems.

Agentūroje veikia ne tik modeliai, bet ir unikalūs, įkvepiantys pranešėjai, žmonės, kurių negalia ar patirtos traumos ne sužlugdė, o priešingai – sustiprino. „Mūsų pranešėjų tikslas yra drąsinti, dalintis stiprinančiomis patirtimis. Jų veikla ne tik negalią turintiems asmenims, bet ir visiems žmonėms tampa pavyzdžiu, kad susidūrus su gyvenimo sunkumais nereikia nuleisti rankų,“ – tikina E. Navickienė.

Užkrečiantis pavyzdys likimo nuskriaustiems

„Mūsų pranešėjai vykdo savo veiklas, dirba, sportuoja, dalyvauja įvairiuose projektuose, tačiau mes norėtumėme tapti platforma, kuri jungtų ne tik modelius, bet ir žmones, galinčius savo pavyzdžiu pristatyti negalią, išskirtinumą, stiprybę, tiesa, kol kas neturime išsigryninę, kokiu formatu turėtų vykti šie įkvepiantys ir šviečiantys susitikimai, bendravimas,“ – sako pašnekovė. „Tai viena priežasčių, kodėl nusprendėme prisijungti prie „Poveikio akademijos“, – priduria ji.

„Poveikio akademija“ yra Lietuvos socialinio verslo asociacijos organizuojama socialiniam verslui skirta intensyvi trijų mėnesių trukmės programa, kurios dalyviai mokosi finansinio tvarumo, aiškinasi, kaip plėtoti verslą, sėkmingai komunikuoti kuriamą vertę ir kitų dalykų, aktualių socialinių verslų steigėjams.

„Nors esame orientuoti į švietimą apie negalią, kiekvieno išskirtinumus, socialinę edukaciją, tačiau mes vis tiek esame verslas ir norime įgyti žinių, reikalingų sėkmingam jo vystymui, plėtrai. Norisi kurti darbo vietas, galėti „Hero Talents“ modeliams kurti išties kokybiškus portfolio,“ – sako agentūros įkūrėja.

„Poveikio akademijoje“ šiemet dalyvauja 12 Lietuvos socialinio verslo įmonių, kurioms organizuojamos 4 ekspertinės mokymų sesijos, užtikrinama individuali mentorystė, konsultacijos. Programos pabaigoje geriausiai įvertintas socialinio verslo pristatymas laimės finansinį „Luminor“ banko paskatinimą – 3000 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.