Laikas, skirtas savanorystei, tampa dovana sau

Trisdešimt trejų aktyvi, smalsi ir vietoje nenustygstanti karjeros centro konsultantė, socioedukacinių veiklų koordinatorė, vilnietė Ina Ribinskaitė neįsivaizduoja savo gyvenimo be savanorystės. Ji tapo ne tik įkvėpimu kasdienai, bet ir puikia įgūdžių mokykla.

„Naujojo teatro“ renginys „Atgijusios Miraklio gėlės“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Naujojo teatro“ renginys „Atgijusios Miraklio gėlės“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Naujojo teatro“ spektaklis „Skersgatvio pasaka“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Naujojo teatro“ spektaklis „Skersgatvio pasaka“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Ina Ribinskaitė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Ina Ribinskaitė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 22, 2023, 9:00 AM

Ina kultūros savanoryste susidomėjo norėdama padėti žmonėms ir trokšdama naujų žinių apie meną. Tad ir neįgaliesiems skirto „Naujojo teatro“ duris ji pravėrė neatsitiktinai – merginą domino neįgaliųjų integracija. Atradusi prasmingą veiklos sritį, moteris į ją nėrė visa galva, o užklupus pandemijai ėmėsi ir papildomų, žiūrovui nematomų administracinių darbų.

„Savanoriaudama išbandžiau jau ne vieną rolę, – sako Ina Ribinskaitė. – Matydama tokios veiklos naudą, skatinu ir kitus, ypač jaunus žmones, atrasti sau tinkančią savanorystės sritį. Tai ne tik pagalba kitiems, tačiau ir savęs tobulinimas.“

Gavo vaidmenį teatre

Savanorystė „Naujajame teatre“ atnešė ir visai netikėtų patirčių. Viena jų – vaidmuo spektaklyje. Neplanuotai dalyvavusi atrankoje dėl vaidmens, Ina sėkmingai jį gavo.

„Šitaip atsivėrė ne tik teatro užkulisiai, bet ir scena, – šypsosi pašnekovė. – Pamačiau dar kitą teatro pasaulį: kaip statomas spektaklis, kiek žmonių prie jo dirba. Pažinau ne tik aktorių, bet ir grimo dailininkų, režisierių ir kitų scenos darbininkų kasdieną. Esu tikra, kad atėjusi savanoriauti gavau žymiai daugiau, nei pati daviau šiai organizacijai.“

Tobulina talentus ir gebėjimus

Paprašyta pasidalinti įsimintiniausiomis savanorystės istorijomis, Ina Ribinskaitė taip pat prisimena pačios suorganizuotą labdaros vakarą bei meno vadybos narės pareigas. Savanorystės teatre užkulisiai žavūs tuo, kad niekada nežinai, ko tikėtis.

„Nusiperka vaiko tėtis vaikišką bilietą su maža vaikiška kėdute, skirta tik vaikams; žiūrovai ateina į spektaklį pavėlavę, o aktoriai pamiršta žodžius. Atrodytų smulkmenos, bet jos turi būti suvaldytos. Tokios situacijos padeda įgalinti turimus įgūdžius ir įgyti naujų“, – optimistiškai kalba savanorė.

Abejojančius, ar savanorystė jiems tinka, moteris kviečia išdrįsti pabandyti ir tikina, kad tikrai atsiras sritis, priverčianti širdį plakti greičiau ir sukelianti pasididžiavimo jausmą.

„Visos kliūtys tėra pamokos kaip fizika ar chemija, kuriose nemokamai galima išmokti naujų dalykų. Be to, savanorystė neretai atneša ir naujus vėjus karjeroje, tad iš tiesų laikas, skirtas kitiems, yra brangiausias laikas, kurį galite skirti sau“, – įsitikinusi Ina Ribinskaitė.

Sekite Facebook puslapį Savanorystė kultūroje ir atraskite įdomią sritį, pamatykite jos užkulisius patirkite užburiančią magiją.

Publikacija finansuojama Europos socialinio fondo finansuojamo veiksmų programos 12 prioriteto „Techninė parama, skirta informuoti apie veiksmų programą ir jai vertinti“ ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.